Att vika sig för utpressning

Text: Tobias Lindberg 2014-07-11

En av de högsta representant för det frihetliga partiet Enhet, Krister Segergren, vek sig i början på juli 2014 på sämsta sätt för den värsta formen av utpressningsteknik från en journalist på tidningen Expo. Att han gjorde det är oroande!

Följande text är Kristers text som är kopierad från Enhets Facebook-sida och under den kommer sedan den kommentar jag har skrivit där.

“Krister Segergren – ENHET. Fick detta mail nyligen av en journalist. Kommer nu att gå ur gruppen Vaken.se och rekommenderar er alla att göra likadant. kram Krister
—————-
Hej Krister. Det har varit spännande att se ditt stora engagemang för ditt parti. Det är också kul att det finns nya småpartier som inte är höger- (eller möjligen vänster-) extrema. Men när jag sökte bland nya grupper att gå med i och såg till min överraskning att du var ansluten till gruppen Vaken.se. Även om det utan tvekan förekommer också oförargliga diskussioner på Vaken.se så har nätverket ett grundmurat dåligt rykte bland oss antirasister. Jag har också fått en del pressmeddelanden i min egenskap av journalist från Vaken.se. Det har ofta handlat om mer eller mindre udda konspirationsteorier mot USA och prat om någon slags internationell sammansvärjning som starkt påminner om de teorier som framfördes redan i Sion Vises protokoll. (Och när jag uttrycker det så så förstår du vad jag anser att Vaken.se representerar.) Det finns flera bra orsaker till att det kan vara problematiskt att vara med i gruppen: 1) Alla dina vänner kan se att du är medlem i gruppen Vaken.se på Facebook. 2) Om Enhet blir större som parti så är det precis sådana här saker som vi journalister (inte jag, naturligtvis, men andra) letar upp för att belysa ett partis kandidaters “egentliga” åsikter. 3) Jag utgår från att du inte är anhängare av teorier om “Illuminatis” eller andra “internationalisters” “världskonspiration”. Vänliga hälsningar Mats http://expo.se/2011/vakense-lockar-antisemiter_3711.html”

Min kommentar till Kristet blev som följer här under kombinerat med denna för sammanhanget väldigt slående bild:

“Krister Segergren: Att du är så rädd för associering är sorgligt att se! Om denna rädsla är något som är allmänt förekommande i Enhet så kommer partiet inte komma långt, utan bara bli ett i mängden av sådana partier som redan styr världen. Som så många redan har sagt här så finns det i Vaken.se precis som i alla andra grupper människor med olika åsikter, en del bra andra dåliga. Ska du gå ur Sverige också för att det finns svenskar med idiotåsikter? Avslutningsvis, Krister, gillar du att fika? Kanske bäst att även sluta med det och rekommendera alla Enhets medlemmar att också göra det.”

guilt-by-association-001

Slutligen, att personer som jobbar för tidningen Expo håller på så som denne “Mats”, med guilt by association, är helt oacceptabelt och är i förlängningen ett hot mot ett fritt samhälle. Ja, denne “Mats” borde anklaga de personer på Vaken.se som har sagt detta, om det nu stämmer, men att attackera alla på Vaken.se är både fel och väldigt fult! Vaken.se är ett av få ställen där makten granskas och kritiseras fullt ut. Innebär det att allt som skrivs av alla de som håller till på Vaken.se är sant och/eller bra? Nej, absolut inte, men om det enda som får sägas bara är sådant som accepteras av alla så kommer inte heller något av vikt att sägas. Därför är lösningen om någon är fel ute att man bemöter detta med argument och diskussion, inte genom att man tystar med hot och guilt by association.

stod-001

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *