Svenska hemundervisare levde i rädsla

hemundervisningI ett bra filmklipp på Glenn Becks TV-program intervjuades Lisa Angerstig om hur det var att leva i Sverige som hemundervisare och om den rädslan de hela tiden levde med att staten skulle straffa dem och i värsta fall kanske ta deras barn ifrån dem, vilket faktiskt har hänt en familj i Sverige. Allt för något så självklart som att människor själva borde få vara fria och bestämma hur de och deras familj ska leva sina liv och hur de ska bäst lär sig saker. Glenn Beck ställer en utmärkt fråga om den svenska staten under intervjun, “Vad är det som de är så rädda för?”.

Filmklippet finns en bit ner i denna utmärkta artikel i The Blaze om hur något som är så vanligt i USA är förbjudet i Sverige.

Läs även gärna denna text som jag skrev för flera år sedan där jag förklarar lite om vad hemundervisning är för att motverka några av de vanligaste fördomarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *