Attentatet mot Charlie Hebdo – Terrorism eller black op?

Det enda säkra man kan säga om attentatet mot Charlie Hebdo är att det inte var de utpekade gärningsmännen som är de skyldiga, de planterade ID-korten avslöjar detta. Om attentatet sedan utfördes av terrorister eller var en så kallad “black op” är omöjligt att säga, båda alternativen är lika troliga.

Text: Tobias Lindberg 2015-01-14

charlie-hebdo-003Teorierna om vilka som utförde attentatet mot Charlie Hebdo är många och flera verkar vara väldigt säkra på sin sak. En del säger att det var de utpekade gärningsmännen som gjorde det, andra menar att det andra inom Al-Qaida/IS, ytterligare andra hävdar att det var franska agenter och andra att det var Mossad eller CIA. Alla dessa tvärsäkra slutsatser tycker jag är lite tokiga i nuläget, då det i nuläget faktiskt inte går att säga vilka gärningsmännen var.

Innan jag går vidare så vill säga att vilka det än var som utförde attentatet så tror jag att människor dog på riktigt och att det var riktiga gärningsmän som gjorde precis det vi såg. Efter att upprepade gånger ha tittat på och så gott som möjligt försökt bedöma de filmklipp som finns så tycker jag inte att alla de teorier om lösa skott och sådant verkar vara särskilt hållbara. Det finns en del saker som är underligt, men detta tycker jag inte räcker för att dra slutsatsen att allt var påhitt. Jag tycker dock att det alltid är väldigt bra att förutsättningslöst pröva allt man ser och hör i medierna för att se var det leder, detta eftersom vi ibland faktiskt matas med sådant som är rent påhitt och skådespel, men bara för att sådant sker ibland så måste inte varje händelse vara det.

Som jag ser det är det omöjligt att säga om det var äkta terrorister eller black op-personal som utförde attentatet. Båda alternativen är lika möjliga. Al-Qaida/ISIS samt flera av de olika ländernas underrättelsetjänster har alla sina egna motiv och intressen att utföra ett attentat som detta. Jag hoppas att alla förstår att Al-Qaida och IS egentligen är samma organisation, men att de har fått olika namn i ett försök att dölja det faktum att de båda på olika sätt stöds och skyddas av den globala eliten.

Rädslan som detta attentat skapar kommer att användas både av de som är ansvariga och av andra för att driva deras olika agendor längre än vad de hade kunnat drivas innan detta skedde. Resultatet av dessa agendor kommer, om inte vi vanliga människor lyckas sätt stopp för det, att bli större motsättningar mellan olika grupper, mer övervakning, mindre personlig integritet, mindre frihet och mindre säkerhet för oss alla. Tvärtom vad de flesta tror och de flesta medier propagerar så ger inte inskränkningar i vår integritet och minskad frihet att vi blir säkrare, då de som står bakom förtryck och terrordåd är precis samma grupper som styr vår värld. Bara större frihet, ökad integritet, mer självbestämmande och svagare statsmakter kan skydda oss.

Något jag däremot  känner mig rätt säker på är att det inte var de två utpekade unga männen samt de som har pekats ut med dem som utförde attentatet. Om de hade varit så proffsiga som filmklippen och bilderna av de som utförde attentatet visade så hade de aldrig glömt kvar sina ID-kort i flyktbilen. Däremot är det troligt att terrorister eller black op-personal, vilka det nu var, planterar olika “bevis” för att skjuta skulden åt ett visst håll och det är vad jag tror har hänt i detta fall.

Allt detta som jag har nämnt här kan sedan vara kombinerat med olika stor grad av “stand down” bland de som skulle ha skyddat oss från detta, dvs att vissa individer eller grupper inom olika myndigheter och/eller säkerhetstjänster visste om vad som var på gång, men stod tillbaks och lät det ske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *