Världsledande expert – Fluor är giftigt!

fluor-skadligt-001I ett reportage i australiensisk TV (som ni kan se längst ned i denna text) får man höra en av världens ledande experter på fluor, professor A.K. Susheela, varna för att allt fluor man får i sig skadar hälsan hos såväl vuxna som barn och foster. Enligt henne är fluor giftigt, det gynnar inte hälsan på något sätt, inte ens tandhälsan och är ett ämne som orsakar sjukdom.

Reportaget är framförallt inriktat på fluoridering av dricksvatten, men professor A.K. Susheela varnar för att allt fluor är skadligt för hälsan oavsett hur man får i sig det och att det är viktigt att man rensar bort allt fluor man får i sig, från såväl tandkräm och andra tandvårdsprodukter som från mat och dryck som innehåller fluor, som t.ex. svart te, så att fluoridnivåerna i kroppen inte blir för höga. Hon menar att många hälsoproblem egentligen kanske beror på att folk har för höga fluoridnivåer i kroppen, men att de flesta läkare missar detta eftersom de nästan aldrig mäter fluoridnivåerna i patienternas urin.

Då professor A.K. Susheela uttrycker det så tydligt så förstår man att detta är viktig information även för oss som lever i länder där man inte fluoriderar dricksvattnet, men att det kanske kan bli ännu viktigare med tanke på att det faktiskt just nu, hur osannolikt det än låter, pågår försök här i Sverige där ungdomar får dricka mjölk med fluor.

stod-000

Hur troligt är det förresten att vi skulle få höra ett liknande reportage i svensk TV? Svaret är: Inte alls troligt!

Tidigare i år slogs det fast i en forskarrapport i The Lancet att fluorid är ett nervgift. Inte heller är fluor ett måste för bra tandhälsa, vilket bäst går att uppnå om man utesluter alla produkter som innehåller fluor, undviker sådant som är dåligt för tänderna samtidigt som man äter naturlig hemlagad mat från naturligt uppfödda djur och naturligt odlade grönsaker som ger mycket mineraler och vitaminer.

6 tankar kring ”Världsledande expert – Fluor är giftigt!

 1. Arne Söderback

  Hej var med och tog fram Fluorid,kontrast, cytostatika,amalgam,klor, konstgödsel mm tidigt 60-tal.
  Många av dessa produkter hade vi respekt för och de borde inte kommit ut.

  Arne

  Svara
 2. Margareta Lundström

  Jag undrar hur det är med fluorhalten i grönt te? Jag gör nämligen kumbucha på grönt ekologiskt te. Det dricker mina barnbarn massor av.
  Är det teet i sig som innehåller fluor eller är det är det odlingssättet som gör att det innehåller fluor?
  F.ö. använder vi inte sedan länge några tandvårdsprodukter innehållande fluor.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Margareta: Som jag har förstått det finns det rätt mycket fluorid även i grönt te. Inte lika mycket som i svart te, men ändå för mycket för att det ska vara bra. Väljer man teer gjorda på unga och späda blad så innehåller de mindre fluorid, men är å andra sidan dyrare.

   Det är växten i sig som innehåller mycket fluor och hur mycket det är är påverkas av fluoridkoncentrationen i vattnet i marken samt samt hur gamla bladen på busken är.

   Detta skrev jag i en annan text om te:

   “Generellt finns det väldigt mycket fluor i te, speciellt i de svarta teerna och det beror på att teplantan tar upp mycket fluorid från vattnet i marken. http://fluoridealert.org/studies/tea02/ Generellt gäller att yngre och spädare teblad har lägre fluorhalter och dessa brukar kosta mer. De lite mer vanliga och billigare teerna innehåller generellt högre koncentrationer. Fast även de bästa teerna innehåller för mycket fluor för att det ska vara bra att dricka regelbundet. Den genomsnittliga fluoridkoncentrationerna i te ligger på 3 ppm, vilket är alldeles för höga för att vara bra. Som jämförelse kan nämnas att gränsvärdet för svenskt dricksvatten ligger på 1,5 ppm och Ramlösa som brukar nämnas då den innehåller mycket fluorid ligger på c:a 2,7 ppm. http://ki.se/imm/fluorid

   Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Det finns fluor i allt te, men det är generellt lite mer i svart te än i vitt och rött te. Generellt är det också mindre fluor i dyrare teer eftersom de oftast kommer från lite spädare blad och ju spädare bHur sjukt är inte detta? En nyanländ 40-årig man från Eritrea våldtog en 79-årig dam på en kyrkogård.aden är ju mindre fluor är det i dem generellt.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *