Myndighetslögner om växthuseffekt

Än en gång bevisas ledande myndigheter, som NASA och NOAA, förfalska data för att de ska passa in i deras berättelse om en hotande klimatkatastrof.

Text: Tobias Lindberg 2014-11-23

natural-new-goverment-faked-data-001I den några månader gammal artikeln Global warming data faked by goverment to fit climate change fiction visar Mike Adams på Natural News hur de två federala myndigheterna National Aeronautics and Space Administration (NASA) och National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) har tagits på bar gärning med att manipulera med historiska amerikanska temperaturdata för att de bättre ska passa in i den berättelse om hotande klimatkatastrof som de vill förmedla till allmänheten [1]. Genom att helt enkelt ändra i de verkliga temperaturdata som fanns och med hjälp av datamodeller hitta på nya värden så skapade myndigheterna en kurva som visade på en uppåtgående trend av de amerikanska temperaturerna istället för den verkliga nedåtgående trenden som har pågått sedan 1930-talet. 

natural-new-goverment-faked-data-large-abc-002Bevisen av myndigheternas fusk är de verkliga data som finns enkelt tillgängliga på NASA:s egna hemsida för den som vill syna dem som har tagits fram av forskaren James Hanson, som visserligen verkar oroad över klimatets utveckling, men som ändå inte likt NASA och NOAA väljer att fuska med forskningen för att den ska passa in i en berättelse [2]. På bilden till vänster ser ni högst upp den kurva som jag har döpt till A) som är Hansons temperaturdata som tydligt visar på ett det har varit en stillastående eller lite nedåtgående trend i de amerikanska temperaturerna sedan 1930-talet. På samma bild ser ni på kurvan i mitten som jag har döpt till B) hur myndigheterna har hittat på egna temperaturdata. Slutligen ser vi nederst på samma bild den kurva som jag har döpt till C) där United States Environmental Protection Agency (EPA), en annan amerikansk myndighet, presenterar data som stödjer Hansons temperaturdata och bevisar att NASA och NOAA har fuskat [3].

Det som orsakade de otroliga värmeböljorna i USA under 1930-talet var att den amerikanska prärien sedan början av 1900-talet hade börjat odlas med närmast industriella jordbruksmetoder och stora delar av de skogar som fanns hade kalhuggits. Man plöjde den bördiga prärien och odlade monokulturer utan tanke på att skydda matjorden, vilket gick bra under några årtionden när klimatet var ovanligt fuktigt, men när sedan klimatet återigen blev torrare och varmare i början på 1930-talet så förbyttes allt i katastrof då i princip all matjord blåste bort från den amerikanska prärien på några få år och lämnade ett enormt torrt och kalt område, som i princip omfattade hela mellanvästern, där inget längre kunde växa utan konstgödsling och konstbevattning. När skogar, träd och växtlighet försvinner från ett område så stiger alltid temperaturerna.

Sedan går Mike Adams in på det som är det verkligen viktiga, vad som orsakar de faktiska problem vi ser idag och hur vi kan lösa dessa. Genom att poängtera ordet “faktiska” så förtydligar jag vad Mike Adams också beskriver, att vi har verkliga miljöproblem idag som måste lösas, men att de inte är de påhittade problem som myndigheter och etablissemang försöker att få oss att fokusera på, som skenande växthuseffekt, överbefolkningskatastrof eller brist på naturresurser, utan att de verkliga miljöproblemen framförallt handlar om förgiftningen av luften, vattnet och marken med kemikalier och strålning från trådlös teknik och kärnkraft samt industrijordbrukts utarmning av jordbruksmarken, skogsindustrins skogsskövling, utfiskningen av haven GMO och så vidare.

Lösningen på problemen är enligt Mike Adams att avsluta det industriella jordbruket och skogsindustrin och att istället återplantera skogar och växtlighet för att på så sätt motverka temperaturökning och uttorkning.

Dessa lösningar är fullt möjliga eftersom man faktiskt kan producera större mängder mat och med bättre kvalité med småskaligt ekologiskt jordbruk på samma landarealer som används av det industriella jordbruket. Både odling och djurhållning med högt utbyte enligt väl beprövade permakulturprinciper går att utföra utan att plöja i industriell skala och kalhugga skog. Ja, det skulle kräva mer arbetskraft som sysslade med jordbruk och det skulle inte ge lika höga vinster till storföretagen, men det skulle på alla sätt vara bättre för både människor och natur.

Sedan avslutar Mike Adams artikeln med att fråga sig hur det kommer sig att så många människor fortsätter att lita på vad regeringar och myndigheter säger, trots att de om och om igen bevisas ljuga om i princip allt, vilket han sedan exemplifierar med dokumenterade händelser från vår närhistoria.

 

Källor för denna text:

[1] http://www.naturalnews.com/045695_global_warming_fabricated_data_scientific_fraud.html

[2] http://www.giss.nasa.gov/research/briefs/hansen_07/

[3] http://www.epa.gov/climatechange/science/indicators/weather-climate/high-low-temps.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *