De superrika lämnar de väldigt rika på efterkälken

rika-blir-rikare-001Det är inte den rikaste procenten som är det verkliga problemet, utan den rikaste hundradelen av den rikaste procenten. The New York Times rapporterar i artikeln Another Widening Gap: The Haves vs. the Have-Mores att den rikaste hundradelen av den rikaste procenten drar ifrån mer och mer enligt en ny forskarrapport. Förmögenheterna blir mer och mer koncentrerade.

The wealth of the top 1 percent grew an average of 3.9 percent a year from 1986 to 2012, though the top one-hundredth of that 1 percent saw its wealth grow about twice as fast. The 16,000 families in that tiptop category — those with fortunes of at least $111 million — have seen their share of national wealth nearly double since 2002, to 11.2 percent.

Uppslaget för artikeln kommer från The Drudge Report.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *