Afghanen dömdes slutligen för sexuellt ofredande i Umeå

Slutligen dömdes afghanen i Umeå som Informationskriget tidigare rapporterat om för sexuellt ofredande. Kvinnan hade lyckats slita sig loss och ringde sin pojkvän som kort därefter lyckades gripa gärningsmannen.

blaogd-100-overgreppen-umea

 

Nu har domen fallit i det mål som Informationskriget har rapporterat om tidigare där en afghan stod åtalad vid Umeå tingsrätt för sexuellt ofredande. Det var den 17 mars i stadsdelen Ålidhem som afghanen hade angripit en svensk kvinna som var på väg hem efter att ha varit på en fest. Som tur var så lyckades kvinnan fly och ringa sin pojkvän Martin som inte var långt bort. I domen beskriver kvinnan:

När hon kom in på Pedagoggränd märkte hon att en kille gick bakom henne. Hon började gå lite snabbare. Han kom upp bakom henne, tog tag och höll fast henne i ett grepp om midjan. Han tog ett grepp om hennes stjärt och sa ”hallå, hallå hur är det?”. Han försökte ta henne på underlivet men nådde inte med handen. Han pratade svenska med brytning. Hon slog till honom med sin arm och började gå ännu snabbare. Han kom efter henne och tog åter igen tag om henne, den här gången hårdare. Hon kämpade för att ta sig loss och lyckades. Hon fick upp sin telefon och ringde till Martin samtidigt som hon sprang hem till hans bostad. Under samtalet var hon ”hysterisk”. Hon beskrev hur killen som angripit henne såg ut. Hon hörde sedan hur Martin pratade med någon och kände igen rösten på den personen som han pratade, vilket alltså var den killen som just angripit henne. Martin tog en bild av den han pratade med och skickade till henne. Hon kände igen honom som angriparen.

Pojkvännen Martin berättade att afghanen som han hade gripit försökte fly flera gånger under tiden de väntade på polisen.

stod-donera-swish-013

En enig domstol dömde afghanen för sexuellt ofredande till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan samt böter till kvinnan på 8231 kronor. Varför straffet blev så lågt framgår inte, men att afghanen står registrerad som 18 år gammal kan vara en orsak. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning.

Inledningsvis var afghanen misstänkt för våldtäktsförsök och polisen misstänkte att han kanske kunde vara skyldig till flera av de överfall och sexuella övergrepp som drabbat stadsdelen den senaste tiden. Informationskriget har tidigare skrivit om några av dessa våldtäktsförsök här och Aftonbladet sammanfattar ett stort antal av dem här. Åklagaren åtalade slutligen mannen den 12 april för sexuellt ofredande, då bevisen troligtvis inte räckte för mer än så.

Namn, personnummer och bild på den misstänkte samt länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront.

att-gora-020Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten ”Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.