Polisen gillrade fälla för Motståndsrörelsen i Göteborg

För alla som inte känner till det så kan det vara bra att veta att polisen hade gillrat en fälla för Nordiska motståndsrörelsens demonstrationståg den 30 september 2017 i Göteborg. Ja, det är kanske inte en helt färsk nyhet, men då detta är viktigt att känna till så tas det upp nu ändå.

Text: Tobias Lindberg 2018-05-02

nordiska-motstandsrorelsen-20170930-goteborg-200

Foto: Nordfront

Att polisen hade gillrat en fälla blev Nordiska motståndsrörelsens ledning tipsad om innan demonstrationen.

Aftonbladet skrev till och med om polisens planer redan på kvällen efter demonstrationen den 30 september, att polisen innan demonstrationen hade berättat för Aftonbladet att de, om någon i demonstrationståget bar en fana eller sköld, skulle vänta till ett lämpligt tillfälle skulle tryckas in på en lämplig enskild gata.

En sådan gata fanns planerad lite längre fram, där det skulle vara enkelt att stänga in Motståndsrörelsen. Och som alla vet bar Motståndsrörelsen både fanor och sköldar den dagen, vilket enligt polisen skulle räcka som anledning att ge sig på Motståndsrörelsen och använda, som det stod i artikeln, ”mycket våld”.

stod-donera-swish-013

Detta visste Motståndsrörelsens ledning och därför avvek de från den planerade rutten. För att inte ge polisen det guldläge de hade hoppats på. Nu stannade allt istället på en plats som var öppen och där allmänhet och media tydligt kunde se vad som hände.

Här är citat från artikeln i Aftonbladet:

Enligt uppgifter till Aftonbladet före demonstrationen var polisens taktik att ingripa om någon bar en fana eller sköld i demonstrationståget.

Då skulle rätt tillfälle väntas in och sedan skulle hela tåget tryckas in på en enskild gata.

– Om vi ska ta fanbärare och sköldar kommer det att bli en ordentlig batalj, det kommer att behövas otroligt mycket våld, sa en person med insyn i kommenderingen.

Länk till Aftonbladet:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/agdE7/sa-lyckades-polisens-hemliga-taktik

Arkiverat:

http://archive.is/0zN9h

att-gora-020Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten ”Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.