Palestinier döms för våldtäkt mot barn i Enköping

Den 14-åriga flickan menar att både palestiniern och afrikanen våldtog henne, men tingsrätten dömer bara den den förste för grov våldtäkt mot barn medan den andre frias helt.

Text: Tobias Lindberg 2018-03-20

Den 29 september 2017 våldtogs en 14-årig etniskt svensk flicka uppe på taket till biblioteket i Enköping. Brottet polisanmäldes och misstanken var att det var två invandrarpojkar som var lite äldre än flickan som hade våldtagit henne och att en annan invandrarpojke hade bevittnat våldtäkten utan att stoppa eller anmäla den. Idag föll domen.

De som stod åtalade för våldtäkten inför Uppsala tingsrätt var en palestinier och en afrikan och åtalet gällde grov våldtäkt mot barn. Pojken som stod åtalad för underlåtenhet att avslöja våldtäkt mot barn var någon slags arab. Den våldtäktsmisstänkte palestiniern stod även åtalad för ytterligare en våldtäkt mot samma flicka som skulle ha skett under sommaren 2017 samt en misshandel mot en pojke under våren 2017.

stod-donera-swish-013

Enligt domen hade flickan och några kompisar träffat på de tre misstänkta och några till när Joar blå som medborgarhuset i Enköping heter, där bland annat biblioteket ligger. Palestiniern och flickan hade gått upp på taket ovanför biblioteket och hade efter att palestiniern drog av hennes byxor samlag där uppe. Några kompisar till palestiniern hade gått upp för spiralstegen och tittat. palestiniern avbröt då samlaget och gick iväg och pratade med dem. När han kom tillbaks hade han afrikanen med sig och flickan hade satt på sig kläderna igen. Palestiniern drog av henne byxorna igen och hade på nytt samlag med henne. Sedan hade afrikanen samlag med henne och när han var klar hade palestiniern sexuell aktivitet med flickan igen.

biblioteket-enkoping-joar-bla-024

Joar blå. Ågatan 29, Enköping. Brottsplatsen hörnet av taket längst till vänster på bilden.

Sammanfattat så berättar flickan ungefär följande för rätten. Hon hade följt med upp på taket för att hon inte vågade annat då hon var rädd för palestiniern. Uppe på taket hade han försökt få honom att utföra oralsex på honom, men när hon vägrade så drog han av henne byxorna, tryckte ner henne på mage och våldtog henne. Flickan och palestiniern såg att några av hans kompisar under tiden som samlaget pågick stod och tittade från spiralstegen. Palestiniern avbröt våldtäkten och gick iväg och talade med dem. Under tiden satte flickan på sig kläderna och tänkte försöka smita. Då kom Palestiniern upp igen tillsammans med afrikanen. Palestiniern hindrade flickan från att gå, drog av henne byxorna än en gång, tryckte ned henne på magen och våldtog henne igen. Under tiden höll han fast henne genom att trycka ner henne mot marken. När han var klar frågade han om afrikanen ville ha samlag med henne, vilket han ville. Afrikanen lade sig på samma sätt över henne, tryckte ner henne mot marken och våldtog henne. Efter ett tag började flickan blöda från slidan och då avbröt han. Då gav sig palestiniern på och våldtog henne igen och denna gång var det både vaginalt och analt.

biblioteket-enkoping-joar-bla-013

Övre bilden, brottsplatsen på taket till vänster. Nedre bilden, i höstas när polisen letade spår.

Palestiniern och afrikanen berättar ungefär samma berättelse för rätten som flickan, men med den stora skillnaden att de menade allt var frivilligt och att flickan var med på det. De hade inte hållit fast henne som hon beskrev och Inte heller hade palestiniern haft samlag med flickan efter att afrikanen hade varit med henne, utan istället hade hon runkat av honom.

Ett anställd på Joar blå hade sett att det var två ungdomar som hade sex på taket och därför ringt och bett Securitas att komma. Han hade inte sett att det förekom något våld eller att det verkade vara en hotfull situation.

Rätten konstaterade att det inte fanns några skador på flickan som tydde på att hon utsatts för våld och inte heller gick det att bevisa att det hade använts våld mot henne. Vidare hade åklagaren missat att yrka på att flickan hade befunnit sig i en tvångsliknande eller utsatt situation, varför rätten inte kunde pröva detta. Att palestiniern visste att flickan var under 15 år gick däremot att slå fast och därför gick våldtäkt mot barn att bevisa. Att palestiniern dessutom såg till att även afrikanen kom upp och genomförde ett samlag med henne gjorde att brottet räknades som grovt.

Afrikanen däremot hade aldrig träffat flickan förut och kunde enligt rätten därmed inte veta att hon var under 15 år och blev därför friad.

Araben som hade stått och tittat på dömdes skyldig till underlåtenhet att avslöja våldtäkt mot barn, mot sitt nekande om att han skulle ha sett att palestiniern hade samlag med flickan, då både palestiniern och flickan i förhören med polisen uppgav att han hade stått och tittat under tiden som samlaget pågick. Araben visste att flickan var under 15 år.

Misshandeln som palestiniern åtalades för rör en helt annan situation, där han hade tagit ett strypgrepp runt halsen på en pojke, men även detta dömdes han skyldig för.

Rätten menade att straffrabatten för palestiniern, som bara var 15 år, sänkte straffet för grov våldtäkt mot barn från fyra års fängelse, som är minimistraffet för en vuxen, till nio månader. Denna tid skulle avtjänas i sluten ungdomsvård eftersom palestiniern hade beteende- samt missbruksproblem. Då sluten ungdomsvård inte inbegriper villkorlig frigivning så bestämde rätten tiden till sex månader. Utöver detta döms palestiniern att betala 205 000 kronor i skadestånd till flickan.

Araben som var 16 år vid tiden för brottet fick 50 timmar ungdomstjänst för sin underlåtenhet att avslöja brottet.

För en tid sedan hade flickans mamma delat detta inlägg i en grupp på Facebook.

enkoping-valdtakt-flicka-011

Klicka på bilden för att förstora.

enkoping-valdtakt-flicka-012

Namn, personnummer och bilder på den misstänkte samt länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront.

att-gora-020Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten ”Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.