Våldtäktsdömde Göteborgskrögarens son döms för våldtäkt

För ett drygt år sedan dömdes den iranske pappan för grov våldtäkt, nu döms även hans svenskiranske son för våldtäkt. Äpplet föll i detta fall inte långt ifrån trädet.

Text: Tobias Lindberg 2018-03-19

valdtakt-goteborg-210

Anton Atlassi. Kvinnan på illustrationsbilden har ingenting med domarna i texten att göra.

För lite drygt ett år sedan när jag skrev om Göteborgskrögaren och festfixaren som våldtog två 16-åriga flickor som de hade drogat så förstod jag aldrig hur rätt jag skulle få när jag mot slutet av texten skrev att äpplet inte verkar ha fallit så långt ifrån trädet gällande Göteborgskrögarens son. Då syftade jag på att sonen också hade gjort sig skyldig till att ha smygfilmat en flicka medan han hade sex med henne, men nu visar det sig att sonen inte bara smygfilmade flickan vid det tillfället, utan att han även våldtog henne medan hon sov eller var utslagen. Precis så som hans far hade gjort.

Den 30 december 2016 Göteborgskrögaren Navid Atlassi (661027-2392) till 6 års fängelse för två fall av grov våldtäkt efter att en natt i mars 2012 tillsammans med vännen Bardiya Pajouhi (910818-5852) ha våldtagit två 16-åriga flickor som de hade bjudit hem från en av Navids restauranger. Under kvällen hade de sett till att fylla de två flickorna på både alkohol och kokain. I Navids lägenhet gav de flickorna ännu mer alkohol och droger tills de var så påverkade och borta så att de inte kunde göra något motstånd. De började då våldta flickorna på alla sätt och de bytte flickorna med varandra och spelade in allt som om det var någon slags porrfilm. Mer om detta går att läsa i min här ovanför länkade tidigare text om detta och i den texten finns även bilder av lägenheten där de våldtog flickorna. Vid tillfället för dessa brott var Navid 45 år gammal och Bardiya 20 år.

stod-donera-swish-013

Utöver för ansvar för två fall av grov våldtäkt efter våldtäkterna av de två 16-åriga flickorna tillsammans med Navid så dömdes Bardiya Pajouhi för lite drygt ett år sedan även för våldtäkt mot fyra andra flickor/kvinnor vid fyra olika tillfällen, sexuellt tvång mot ytterligare två flickor/kvinnor vid två olika tillfällen samt kränkande fotograferingen mot en av dem som han hade begått för sexuellt tvång mot. Detta gav honom 9 års fängelse. Bardiya visade sig ha satt i system att under minst fyra års tid våldta och begå sexuella övergrepp på redlösa kvinnor. Allt uppdagades efter att en av flickorna/kvinnorna under våren 2016 anmälde honom för våldtäkt och polisen började gå igenom hans mobiltelefon där han hade bilder och filmer av alla våldtäkterna och övergreppen han dömdes för samt ytterligare några till där polisen inte kunde identifiera offren.

För kännedom kan nämnas att ett nytt mål gällande misstankar om våldtäkt öppnades mot Bardiya den 10 oktober 2017. Det kan eventuellt handla om att polisen efter den fällande domen har lyckats identifiera något eller några av de okända brottsoffer som fanns dokumenterade i Bardiyas mobiltelefon.

anton-atlassi-100

Anton Atlassi.

Den 15 mars 2018 dömdes Anton Atlassi (950130-0033) för att tre år tidigare, den 22 juni 2015, ha våldtagit en sovande och troligtvis redlös flicka. Vid tillfället var Anton 20 år gammal och flickan troligtvis ungefär 17 år. Anton hävdade inför rätten att flickan var vaken och samtyckte samt att han bara hade vaginalt samlag med henne. Flickan däremot menade att hon sov och att hon vaknade av att han våldtog henne. Efter våldtäkten polisanmälde flickan händelsen och vid läkarundersökningen påträffades Antons sperma långt upp i hennes tarm. En del av bevisningen är ett ungefär två minuter långt filmklipp av våldtäkten som Anton filmade utan flickans vetskap. I filmklippet kan man höra hur flickan vaknar upp och säger ”Vad gör du?

I domen kan man läsa:

”Målsäganden har sammanfattningsvis uppgett följande. Syftet med kvällen var att träffa de två killarna som kompisar. Det var inte flirtigt mellan henne och Anton Atlassi. Det var ingen fysisk kontakt dem emellan innan de gick och lade sig. De hånglade inte. Tanken var att hon och Malin Höijer skulle sova tillsammans. Hon somnade dock i soffan och blev väckt av Anton Atlassi som visade henne till sängen. Hon trodde att Malin Höijer skulle komma dit sedan. Hon lade sig ovanpå täcket och somnade om i princip direkt. Hon vaknade av att hon hade en kraftig smärta i analen och förstod att hon våldtogs när hon sov. Anton Atlassis penis var inne i hennes anal eftersom det gjorde så ont men hon kan inte säga hur långt in. Anton Atlassi var bakom henne. Hon märkte inte att Anton Atlassis penis var i hennes vagina. Hon är inte säker på att han penetrerat hennes vagina. Hon sade till vissa personer efteråt att hon blivit penetrerad även i vaginan då hon utgick från det. Hon berättade för sin pojkvän, mamma och några kompisar att hon blivit våldtagen. Hon berättade dock inga detaljer för hon ville inte prata om det. Hon kände sig äcklig och tänkte att hon fick skylla sig själv som gått till Anton Atlassis bostad. Hon har mått psykiskt mycket dåligt efter händelsen. Inför rättegången har hon också mått psykiskt dåligt då hon nu påmints om händelsen.”

I domen säger rätten:

”Av målsägandens uppgifter framgår också att Anton Atlassi även genomfört ett kortvarigt analt samlag, vilket väckte henne. Denna uppgift stöds också av åberopad bevisning om att Anton Atlassis sperma fanns längre in i målsägandens tarm samt den av Anton Atlassi inspelade filmen. Vad gäller Anton Atlassis uppsåt kan konstateras att han var inställd på och ville ha sex, han filmade sin penis som var i målsägandens vagina och vid skinkorna. Målsäganden kände kraftig smärta i analen. Det är uppenbart att Anton Atlassi var fullt medveten om vad han gjorde och att denna penetration inte skett av misstag. Även i detta fall har Anton Atlassi otillbörligt utnyttjat målsägan”

I domen mot Anton beskrivs ingenting om att flickan skulle ha fått stora mängder alkohol eller droger. Det nämns att de drack alkohol, men inget att det var mycket eller att hon blev väldigt påverkad. Med tanke på hur det har sett ut i de andra domarna där Antons far Navid och där Bardiya varit inblandade så har samtliga våldtäkter och övergrepp skett mot offer som har varit redlösa. I flera av fallen har gärningsmännen givit offren så mycket alkohol, kokain och hasch att de blivit nära medvetslösa. Det framgår tydligt att detta var deras tillvägagångssätt. I den tidigare domen mot Navid och Bardiya så nämns det till och med att det var flera andra flickor som hade beskrivit hur de hade varit i lägenheten och hur de två männen hade försökt få i dem stora mängder alkohol och droger, men att de hade tyckt att det hela var obehagligt och lämnat lägenheten innan det gått för långt. Väldigt troligt är att det hela gick till på samma sätt även för flickan som Anton våldtog. Betänk att han lyckades ha både vaginalt och analt samlag med henne utan att hon vaknade, utan att hon var medveten om det och att hon vaknade upp först efter att detta pågått ett tag av en kraftig smärta i analen. Så är det inte om någon bara har somnat. Inte ens om man har druckit lite alkohol innan, utan det behövs stora mängder och/eller droger.

Rätten menade att straffvärdet för brottet för en fullt vuxen person, vilket i rättsliga sammanhang är 21 år, uppgår till två år och sex månader och att påföljden normalt sett ska vara fängelse. Rätten menade också att det skulle vara en liten ”åldersrabatt” på straffet, då Anton var 20 år när brottet begicks. Så långt inget konstigt jämfört med andra svenska våldtäktsdomar.

Efter detta kom dock rätten med några riktigt underliga resonemang. Först ansåg rätten att den långa tiden sedan brottet begicks, tre år, ska vara ytterligare ett argument för straffrabatt. Sedan menade rätten att gärningsmannens ålder vid brottet och tiden sedan brottet begicks, dessa omständigheter tillsammans, skulle sänka straffvärdet till ett år och fyra månader och att det straffvärdet var kort nog för att istället för fängelse döma till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

På detta sätt ordnade rätten så att Anton slipper att sitta i fängelse, detta trots att han alltså våldtog en sovande flicka som mycket troligt hade supits och/eller drogats redlös. Visst, rätten förlängde visserligen skyddstillsynen med särskild behandlingsplan med två månader, till ett år och sex månader, men Anton slipper ändå att sitta i fängelse, vilket är väldigt upprörande. Istället kan alltså Anton i mångt och mycket fortsätta med sitt liv i frihet. Han får stå ut med en viss övervakning och behandling i form av gruppmöten om sammanlagt 150-170 timmar, men annars är han fri att arbeta, studera, träffa vänner, gå på fester och ha det trevligt. Så hårt är straffet i Sverige om man våldtar en redlös flicka som kanske även har drogats.

anton-atlassi-110

Anton Atlassi och Bardiya Pajouhi i januari 2013.

Någon gång under hösten 2015 lades förundersökningen gällande våldtäkt mot Anton ned och han kom den gången undan med endast ett strafföreläggande gällande kränkande fotografering på 100 dagsböter á 50 kronor. Ingenstans framgår varför förundersökningen lades ned. I domen står det bara att förundersökningen lades ned då brott inte kunde styrkas och att den senare återupptogs av vissa skäl. Vilka de skälen var som gjorde att förundersökningen återupptogs den 10 januari 2018 nämns inte.

Anton är Navid Atlassis älste son från ett tidigare förhållande med en svensk kvinna. Navids, Bardiyas familjer har haft goda relationer med Antons svenska släkt på sin mors sida, vilket framgår i slutet av min förra text.

Anton har sedan två och ett halvt år bott i Marbella i Spanien där han studerar Internationell Hotell och Business Management. Denna utbildning sträcker sig över tre och ett halvt år. Om Anton måste avbryta sina studier i Spanien för att genomgå Frivårdens behandlingsprogram Relation och samlevnad (ROS) framgår inte, men med tanke på hur svenskt rättssystem och kriminalvård fungerar i övrigt så skulle det inte förvåna om det anpassar sig så att Anton kan fortsätta sitt liv med studier och ett härligt liv i Marbella nästan som om ingenting har hänt. Lägenheten i Marbella som han bor i ägs av hans våldtäktsdömda far. I Sverige är han skriven hos sin mor.

Behandlingsprogrammet ROS riktar sig till män som är dömda för bland annat sexualbrott och syftar till att minska återfall i brott. Behandlingstiden för Anton ska vara ett och ett halvt år.

Bardiya Pajouhi sitter för nuvarande och avtjänar sitt  på KVA Salberga som ligger i Sala och inom kort kommer förhoppningsvis ett åtal lämnas in av åklagaren gällande ytterligare en våldtäkt som han misstänks för.

Hade vi inte ursprungligen låtet Navid Atlassis och Bardiya Pajouhis familjer komma hit till Sverige så hade alla dessa flickor och kvinnor som nu har drabbats inte råkat ut för detta.

att-gora-020Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten ”Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Referenser

”Restaurangägaren” och ”festfixaren” – iranierna som filmade när de våldtog nerdrogade kvinnor

Dom B383-18 Göteborgs Tingsrätt 2018-03-15

Yttrande från Kriminalvården om Anton Atlassi