Två av somalierna dömdes skyldiga för gruppvåldtäkten i Barkarby

Två av de tre somalierna som misstänktes för att ha gruppvåldtagit en kvinna i Barkarby den 14 juli 2017 dömdes till slut skyldiga av både tingsrätt och hovrätt.

Text: Tobias Lindberg 2018-02-12

gruppvaldtakten-barkarby-022

Hovrättsdomen för gruppvåldtäkten i Barkarby i somras meddelades redan den 22 december 2017, men denna artikel skrivs ändå bara för att få ett avslut på de tidigare artiklarna som Informationskriget har skrivit om fallet.

Den 17 oktober 2017 dömde Attunda tingsrätt två av de tre somaliska männen som misstänktes för att den 14 juli 2017 ha grupp våldtagit en kraftigt berusad kvinna i ett litet skogsparti i Barkarby skyldiga för grov våldtäkt. Den tredje frikändes då tingsrätten bedömde att bevisningen för att han skulle ha deltagit i våldtäkten inte räckte.

stod-donera-swish-013

Den 22 december fastställde Svea hovrätt i allt väsentligt tingsrättens dom.

Den äldste av de två som dömdes, den vid våldtäkten 18-årige Hanad Ahmed Salaat, dömdes till 2 år och 4 månaders fängelse och den yngre, den då 16-årige Hanad Liban Ahmed, dömdes bara till ett års sluten ungdomsvård. Abdirashid Ahmed Mire friades.

Ingen av de två som dömdes skyldiga dömdes till utvisning eftersom de var svenska medborgare. Detta hade de lyckats bli snabbt trots att de inte ens hade hunnit lära sig svenska tillräckligt bra för att inte behöva somaliska tolkar vid rättegången.

Somaliern på bilderna här nedanför är Hanad Ahmed Salaat som fick det längsta fängelsestraffet. För mer information om bilderna och om fallet läs Informationskrigets tidigare texter här.

gruppvaldtakt-barkarby-inplockad-av-polis-012

gruppvaldtakt-barkarby-inplockad-av-polis-011

att-gora-020Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten ”Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Referenser

https://minfil.org/Ldvf92d8b5/Attunda_TR_B_6160-17_Dom_2017-10-17.pdf

https://minfil.org/K5ve9fddb1/Svea_HR_B_10130-17_Dom_2017-12-22.pdf