SR rapporterar om problemen med springmask, men ger inga lösningar

Sveriges Radio rapporterar om problemen med springmask, men ger inga förslag till sina läsare vad de själva kan göra för att skydda sig.

springmask-100

Informationskriget noterar att Sveriges Radio (SR) rapporterar om att rekordmånga förväntas att drabbas av springmask i år och att det receptfria läkemedlet mot det är slut på apoteket, men att lösningar på problemet i form av vad man själv kan göra får att motverka springmask helt saknas.

När produkterna är slut så verkar det på SR-rapporteringen som om man bara kan vänta på att de levereras igen. Så ska det inte vara, för det finns nämligen sådant man kan göra själv för att motverka springmask.

stod-donera-swish-013

Vad man kan göra själv beskrivs bland annat här och det handlar om sådant som att byta och tvätta sängkläder och kläder, särskilt då underkläderna, ofta, hålla naglarna kortklippta, tvätta händerna ofta, äta sådant som råa rödbetor, surkål och pumpakärnor, samt att undvika socker.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Källor:
Springmasken drabbar rekordmånga
Springmask