Hovrätten skärpte straffet för syrisk våldtäktsman i Upplands Väsby

Hovrätten skärpte straffet för en syrier som hade våldtagit och hotat två kvinnor i Upplands Väsby samt hotat receptionspersonal i kommunhuset med att hämta bensin och tända eld på dem.

Text: Tobias Lindberg 2018-07-17

Informationskriget har tidigare skrivit om målet där Attunda tingsrätt den 9 maj 2018 dömde en syrisk man för våldtäkt, olaga hot och narkotikabrott till 2 år och 9 månaders fängelse, utvisning i 10 år och 120 000 kronor i skadestånd.

stod-donera-swish-013

Igår skärpte Svea hovrätt straffet för syriern till 4 år och 6 månaders fängelse. Skadeståndet sänktes något till 115 000 kronor och utvisningstidens längd var oförändrad. Anledningen till det skärpta straffet var att syriern nu även dömdes för en våldtäkt mot en prostituerad kvinna i januari 2018 och ett mordhot i april 2017 där han hotade att hämta bensin och tända eld på både sig själv och receptionspersonal på Upplands Väsbys kommunhus. Båda dessa brott hade Attunda tingsrätt tidigare friat honom för.

Namn, personnummer och bilder på den misstänkte samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

att-gora-020Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten “Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.