Mordet på Enskede gymnasium

Rasfrämlingen som mördade en afghansk asylsökare på Enskede gymnasium dömdes till rättspsykiatrisk vård.

Text: Tobias Lindberg 2018-07-09

mordet-pa-enskede-gymnasium-110

I fredags meddelade Södertörns tingsrätt att en 17-årig rasfrämling döms för att den 13 december 2017 med flera knivstick ha mördat en 16-årig afghan på Enskede gårds gymnasium.

I åtalet beskrivs gärningen så här:

Den åtalade har dödat offret genom att med en kniv utdela ett flertal separata stick som träffat hans överkropp, varav tre i ryggen. Det direkt dödliga sticket har trängt in i den högra bröstkorgshalvan, skadat åttonde och nionde revbenet, gått vidare framåt genom den högra lungan och den nedre hålvenen med blödning till hjärtsäcken för att sluta i hinnorna på insidan av bröstbenet. Offret har avlidit till följd av stickskador som bl.a. orsakat inre blodförlust och blödning till hjärtsäcken.

Rätten dömde rasfrämlingen skyldig till mord, misshandel, vållande till kroppsskada, skadegörelse, narkotikabrott och ringa narkotikabrott, men frikände honom från anklagelserna om vapenbrott. Dessa brottsrubriceringar kommer från att den dömde vid samma tillfälle som mordet hade knivskurit en annan elev, för att han den 9 oktober ha slagit till en tredje elev på Enskede gårds gymnasium, för att han hade använt narkotika och för att polisen hade hittat en pistol och narkotika hemma hos honom samt för skadegörelse i häktet.

stod-donera-swish-013

Denna gång blev ingen av vårt eget folk direkt drabbad, men händelsen är ett tydligt exempel på hur våldet ökar med massinvandringen och allt för ofta drabbar det importerade våldet även oss svenskar. Indirekt drabbas vi av de enorma kostnader som följer av ett fall som detta, för sådant som polisarbete, rättegången och fängelse.

Tingsrätten bedömde att rasfrämlingen hade begått mordet under påverkan av en allvarlig psykisk störning – en störning som han fortfarande lider av – och bestämde därför straffet till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

I polisens förundersökningsprotokoll finns många bilder från brottsplatsen. Dessa bilder samt namn och personuppgifter på den dömde finns i artikeln på Nordfront.

att-gora-020Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten “Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Källa:
Pressmeddelande: Tingsrätten dömer en 17-årig person för bl.a. mord på Enskede Gårds gymnasium