Hovrätten slår fast tingsrättens dom mot afghanen som knivhögg polisman

Hovrätten fastställer tingsrättens dom mot afghanen som knivhögg en polisman på Medborgarplatsen förra året, men ökar skadeståndet till polismannen.

Svea Hovrätt fastställer i sin dom som meddelades idag tingsrättens dom mot afghanen som förra året knivhögg en polisman på Medborgarplatsen vad gäller fängelse i 5 år och utvisning på livstid, men ökar skadeståndet som den dömde ska betala till den knivhuggne polismannen till 125 000 kronor. Att skadeståndet höjs beror på att hovrätten betecknar skadan som allvarlig.

I domen förklarar hovrätten att de gör samma tolkning som tingsrätten gällande afghanens uppsåt, att det var ett så kallat likgiltighetsuppsåt. Att det inte går att slå fast att hans uppsåt var att döda polismannen, men att han var likgiltig till om polismannen dog eller inte.

stod-donera-swish-013

Då ingen av parterna hade överklagat fängelsestraffets längd så kunde inte hovrätten bestämma ett längre straff än vad tingsrätten kommit fram till.

Både åklagaren och polismannens ombud hade överklagat tingsrättens bedömning av afghanens ålder, men hovrätten ändrar inte tingsrättens bedömning och slår fast att det inte är bevisat att han skulle vara 18 år eller äldre vid tiden för knivattacken.

Namn, personnummer och bilder på den dömde samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

att-gora-020Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten “Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.