En döms för våldtäkten i Lindängen

Tingsrätten slog fast att den omskrivna gruppvåldtäkten i samlingslokalen i Lindängen inte var en gruppvåldtäkt, utan dömer istället en person skyldig till våldtäkt.

valdtakt-malmo-lindangen-111

 

Den 18 juni kom domen för den händelse som har omskrivits som en gruppvåldtäkt som skedde i en samlingslokal natten mellan den 2 och 3 februari 2018 i området Lindängen i Malmö. Tingsrätten slår fast att det utifrån bevisning och parternas berättelser inte var fler än en person som våldtog kvinnan och att det inte var fler som hjälpte till på något sätt. Därför ska det inte räknas som grov våldtäkt. Däremot fanns flera personer närvarande när våldtäkten genomfördes, vilket rätten menar ändå är en försvårande omständighet även om det inte gör att det räknas som grov våldtäkt.

Den som döms för våldtäkt är en 16-åring, vars sperma hittades på den kudde som målsäganden hade legat på. DNA-bevisning tillsammans med de inblandades berättelser räckte för att slå fast att det handlade om en våldtäkt och inte ett frivilligt oralt samlag som 16-åringen själv hävdade.

stod-donera-swish-013

Gällande anklagelserna om att kvinnan även skulle ha blivit lurad på pengar så frias såväl 16-åringen som de andra två som anklagats för detta.

I stort var det som hände under kvällen och natten den 2 och 3 februari att kvinnan som nyss hade blivit utskriven från sjukhuset där hon hade varit på grund av drogpåverkan och dåligt psykiskt mående träffade ett gäng ungdomar i Lindängens centrum som hon ville ha hjälp av att ordna sömntabletter och en plats att sova på. Det var därför de tog ut pengar från kvinnans bankkonto, vilket åtalet om bedrägeri gällde. Sedan förde de kvinnan till källaren och tvättstugan i det hus där ett par av de inblandade ungdomarna bor så att hon skulle kunna sova där. Det var sedan i tvättstugan som våldtäkten skedde.

Efter våldtäkten tog sig kvinnan ifrån källarlokalen och irrade runt i Lindängens centrum där en förbipasserande vid klockan 07:30 hittade henne liggande på marken innan hon återigen fördes till sjukhus.

Detta gäng av ungdomar bestod sammanlagt sju personer där fyra var över 15 år och där tre var syskon under 15 års ålder till två av de äldre ungdomarna. Flera av dessa ungdomarna närvarade alltså när 16-åringen våldtog kvinnan och även om ingen av de andra deltog så gjorde de heller inget för att stoppa den. Sammanlagt kan ungdomarna ha varit sju stycken vid tillfället när kvinnan våldtogs.

16-åringen dömdes till 10 månaders sluten ungdomsvård och 115 000 kronor skadestånd. Straffvärdet för brottet efter avdrag för att han var 16 år när kvinnan våldtogs var enligt tingsrätten 15 månaders fängelse och eftersom han var så ung så utdöms sluten ungdomsvård istället. Att det blir 10 månader istället för 15 månader beror på att det inte tillämpas villkorlig frigivning efter två tredjedelar av straffet för sluten ungdomsvård som det gör vid fängelse.

Namn, personnummer och bild på den dömde samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

att-gora-020Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten “Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.