Syrier häktad för grov våldtäkt mot barn i Tranemo

En syrier har häktats på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn mot en flicka i Tranemo.

valdtakt-001-fb-anpassad-b

Sent på lördagskvällen den 5 maj rapporterade systemmedia om att en flicka samma kväll ska ha blivit våldtagen utomhus någonstans i Tranemo Kommun och att en man hade gripits misstänkt för brottet. Onsdagen den 9 maj beslutade Borås tingsrätt att mannen, en syrier, skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

stod-donera-swish-013

Senare rapporterade systemmedia att de båda var bekanta med varandra sedan tidigare. Av häktningsframställan framgår nu att den syriska mannen är registrerad i Sverige som 16 år gammal. Vilken etnicitet flickan har är inte känt, men enligt systemmedia är flickan under 15 år.

När rubriceringen grov våldtäkt mot barn används brukar det innebära att gärningsmannen använt våld, om fler än en deltagit i övergreppet eller om gärningsmannen visat särskild hänsynslöshet eller råhet. Inga fler är misstänkta för brott, varför våld eller särskild hänsynslöshet/råhet är troligt.

att-gora-020Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten “Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.