Juggar och araber häktade för gruppvåldtäkten i Turning torso

Fyra män med vad som verkar vara jugoslaviska och arabiska namn har häktats misstänkta för gruppvåldtäkten i byggnaden Turning torso i Malmö.

juggar-och-araber-haktade-gruppvaldtakt-turning-torso-100

Under natten mellan valborgsmässoaftonen och den 1 maj misstänks en kvinna i 20-årsåldern ha blivit gruppvåldtagen av flera män i byggnaden Turning torso i Malmö. Fyra män sitter idag häktade på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt och en man släpptes på fri fot vid häktningsförhandlingen trots att fortfarande är misstänkt. Ytterligare en person är misstänkt för brott, men någon häktningsframställan har aldrig lämnats in för denne. Åklagaren utesluter inte att det kan tillkomma fler misstänkta gärningsmän i utredningen.

stod-donera-swish-013

Samtliga av de misstänkta männen har namn som verkar vara jugoslaviska eller arabiska och de alla är tidigare dömda vid ett eller flera tillfällen för ekonomisk brottslighet och/eller narkotikabrott. Araben är även dömd för misshandel.

Den äldste av de häktade, en 56-årig man, är även misstänkt för övergrepp i rättssak och olaga hot efter att den 4 maj ha hotat kvinnan för att få henne att inte gå till polisen.

Namn och personnummer på de misstänkta samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.