Afghan åtalas för sexuellt övergrepp i Umeå

En afghansk man åtalas nu för att ha ofredat en kvinna sexuellt på Ålidhem, det område i Umeå som under mer än ett års tid varit platsen för ett stort antal olösta våldtäkter och överfall mot kvinnor.

Text: Tobias Lindberg 2018-04-17

blaogd-100-overgreppen-umea

Under ungefär ett och ett halvt års tid har ett stort antal olösta våldtäkter, våldtäktsförsök och överfall inträffat i Umeå. Särskilt drabbad har stadsdelen Ålidhem varit, där en okänd gärningsman under hösten och vintern 2017/2018 har utsatt kvinnor för våldtäktsförsök, sexuella ofredanden och misshandel. Om det hela tiden har handlat om samma gärningsman eller om dåden har utförts av flera olika gärningsmän är idag okänt.

stod-donera-swish-013

Den 17 mars greps en 18-årig afghansk man efter att ha anfallit, hållit fast och sexuellt ofredat en etniskt svensk kvinna som var på väg hem från en fest. Överfallet skedde vid Pedagoggränd i Umeå och mannen hade hunnit ta kvinnan på rumpan och mot underlivet innan hon lyckades slita sig fri. Kvinnan ringde sedan sin pojkvän som också var på väg hem och tillsammans lyckades de uppehålla afghanen tills polis kunde gripa honom.

Inledningsvis var afghanen misstänkt för våldtäktsförsök och polisen misstänkte att han kanske kunde vara skyldig till flera av de överfall och sexuella övergrepp som drabbat stadsdelen den senaste tiden. Informationskriget har tidigare skrivit om några av dessa våldtäktsförsök här och Aftonbladet sammanfattar ett stort antal av dem här. Åklagaren åtalade slutligen mannen den 12 april för sexuellt ofredande, då bevisen troligtvis inte räckte för mer än så.

Namn, personnummer och bild på den misstänkte samt länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront.

att-gora-020Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten “Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Referenser

Maskerad person överfaller kvinnor i Umeå

Man gripen misstänkt för flera överfall på kvinnor i Umeå