Tre afghaner häktade för gruppvåldtäkten i Husby

Tre afghanska män sitter häktade misstänka för gruppvåldtäkten på en minderårig flicka den 10 februari i Husby.

Text: Tobias Lindberg 2018-04-12

valdtakt-110

Lördagen den 10 februari misstänks en flicka ha blivit gruppvåldtagen av  flera män inomhus i Husby nordväst om Stockholm. Inledningsvis greps och anhölls en av männen, medan två andra anhölls i sin utevaro. Den anhållne mannen släpptes dock den 14 februari och åklagaren meddelade att misstankarna mot honom var avskrivna, medan misstankarna mot de andra två männen fanns kvar. Sedan den 4 april så greps och anhölls samme man på nytt. Av någon anledning så förde åklagaren tillbaks honom bland de misstänkta. Tillsammans med honom greps och anhölls även de två andra männen.

stod-donera-swish-013

Den 6 april häktades alla tre männen på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt.

De tre häktade är afghaner och har var och en tolkbehov på persiska, dari och farsi.

Flickan som misstänks vara utsatt för gruppvåldtäkten är under 18 år och sedan finns det även ett annat brottsoffer i målet som är utsatt för något annan form av brott. Om detta är en kvinna eller man och om det är en vuxen eller minderårig är inte offentliggjort i nuläget.

Han som först greps, anhölls och släpptes, för att sedan gripas och anhållas igen och sedan även häktas är den som var skriven på adressen i Husby där gruppvåldtäkten utfördes. Han är även den av de tre som har tolkbehov på persiska.

Åklagaren har meddelat att han avser att utvisa alla tre om de befinns skyldiga. Migrationsverket har uttalat sig angående den misstänkte med tolkbehov på persiska att det inte längre föreligger något hinder för utvisning eftersom han inte längre räknas som minderårig. Vad gäller de andra två misstänkta männen så har Migrationsverket ännu inte uttalat sig och kanske beror det på att de enligt den ålder de är registrerade var under 18 år vid tiden för det misstänkta brottet.

Namn och personnummer på de misstänkta samt länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront.

att-gora-020Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten “Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.