Våldtäkter i Sverige

Överfallsvåldtäkter och gruppvåldtäkter sker nu nästan dagligen i Sverige och de är så många att det är svårt att inse vidden av det. I ett tillsvidare pågående projekt kommer därför Informationskriget att lista och följa våldtäkter och våldtäktsförsök samt en del andra sexuella övergrepp som anmäls och syns i medierna. Inlägget kommer att vara fäst överst och uppdateras kontinuerligt. Alla anmälningar och fall finns det inte kapacitet att följa, men Informationskriget kommer att jobba med det så gott det går. Stöd projektet genom att trycka på donera-knappen till höger på sidan eller swisha på nr. 0723-781776. Har du tips om något som har skett eller om du vet att ytterligare information har tillkommit i något av fallen så skickas det till [email protected]

valdtakter-i-sverige-010

2018-06-15 – Fredag
Arlöv, gruppvåldtäkt: Under natten mot fredagen ska en kvinna ha överfallits, misshandlats och våldtagits av fem män i Arlöv i Burlövs kommun. Arlöv är en del av staden Malmö. Systemmedialänk här. Alternativmedialänk här. Polislänk här.

2018-06-11 – Måndag
Norrköping, våldtäkt: En kvinna misstänks ha våldtagits natten mellan söndag och måndag av en 20-årig man som lite senare på natten greps. Senare anhölls och häktades mannen. Systemmedialänk här.

2018-06-09 – Lördag
Umeå, våldtäktsförsök: Strax innan midnatt på lördagskvällen utsattes en kvinna i 20-årsåldern för ett våldtäktsförsök i en träddunge utanför Brännbollsyrans festivalområde. Systemmedialänk här.

stod-donera-swish-013

2018-06-09 – Lördag
Umeå, våldtäkt: Ungefär vid 23-tiden på lördagskvällen misstänks en kvinna i 20-årsåldern ha blivit våldtagen av en jämnårig man i anslutning till Brännbollsyrans festivalområde. Systemmedialänk här.

2018-06-09 – Lördag
Örebro, våldtäkt: En våldtäkt inträffade på Norrgatan 30 i området Väster i Örebro natten mellan fredag och lördag och anmäldes till polisen strax före klockan 05. En gambisk man anhölls före klockan 13 samma dag och häktades sedan den 12 juni på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten. Namn och personnummer på den misstänkte samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2018-06-08 – Fredag
Lund, våldtäkt: Mellan klockan 21:30 och 22:30 misstänks en avsvimmad kvinna ha blivit våldtagen i Sankt Lars-parken i Lund. Ingen gärningsman är gripen. Kvinnan misstänks ha drabbats av ett sjukdomsanfall som gärningsmannen utnyttjade. Det var en förbipasserande som hittade den avsvimmade kvinnan. Systemmedialänk här.

2018-06-06 – Onsdag
Östersund, våldtäkt: En kvinna i 20-årsåldern våldtogs under natten mot onsdagen i en av sjöbodarna vid Sjötorget. Systemmedialänk här.

2018-06-05 – Tisdag
Visby, våldtäkt: En kvinna misstänks ha blivit våldtagen under natten mellan måndagen och tisdagen av en man i 40-årsåldern. En man greps, förhördes och anhölls. Systemmedialänk här.

2018-06-04 – Måndag
Strängnäs, våldtäkt: En misstänkt överfallsvåldtäkt skedde under måndagen i utkanten av Strängnäs och en anmälan till polisen lämnades in samma dag. Polisen är förtegen med detaljer om fallet. Systemmediakällor här och här.

2018-06-03 – Söndag
Motala, våldtäkt: Ungefär vid 22-tiden på söndagskvällen greps en man i 35-åråldern norr om Motala misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i 25-årsåldern. Båda är bekanta med varandra och brottet ska ha begåtts under natten till söndagen. Mannen anhölls efter förhör. Polislänk här. Systemmedialänk här.

2018-06-02 – Lördag
Malmö, våldtäkt: Under natten till lördagen blev en kvinna i 20-årsåldern överfallen och våldtagen av en för henne okänd gärningsman i närheten av Ribersborgsstranden. Kvinnan skadades vid överfallet, men var vid medvetande när räddningspersonal kom till platsen. Systemmedialänk här.

2018-06-01 – Fredag
Söderhamn, våldtäkt: Natten till fredagen den 1 juni misstänks en kvinna ha våldtagits i Söderhamn. En 31-årig man greps och häktades senare. Namn, personnummer och bild på den misstänkte samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2018-05-28 – Måndag
Boden, våldtäkt: En kvinna anmälde under måndagskvällen att hon hade blivit våldtagen i Kläppenpmrådet. Hon var tydligen bekant med gärningsmannen på något sätt. Systemmedialänk här.

2018-05-27 – Söndag
Boden, våldtäkt: Under helgen den 26-27 maj kom en anmälan in till polisen om att en ung flicka hade blivit våldtagen någonstans vid Bodens järnvägsstation. Gärningsmannen ska vara en ung pojke. Under natten mot måndagen spärrades en hiss vid järnvägsstationen av för polisens undersökning. Systemmedialänk här.

2018-05-27 – Söndag
Kungsängen, våldtäktsförsök: En kvinna anmälde vid 8-tiden på morgonen att hon hade utsatts för ett våldtäktsförsök i ett skogsområde i Kungsängen. Polisen har inte släppt något signalement, men i en lokal Facebookgrupp för Kungsängen gjordes det känt att det handlade om en gärningsman med ”asiatiskt utseende”. Systemmedialänk här.

2018-05-22 – Tisdag
Boden, våldtäkt: Mellan kl. 08 och 09 på morgonen blev en 14-årig flicka våldtagen av en 17-årig man i ett buskage i ett grönområde i centrala Boden. Flickan hade via Snapchat övertalats av gärningsmannen att träffa honom på morgonen. När de gick och pratade tvingade han in henne i buskaget och förgrep sig på henne. Länk här.

2018-05-22 – Tisdag
Malmö, våldtäkt: En kvinna våldtogs vid tretiden under natten mot tisdagen av en okänd gärningsman invid en busshållplats vid en cykelbana vid Amiralsgatan, i höjd med Emilstorps industriområde. Polislänk här. Systemmedialänk här.

stod-donera-swish-013

2018-05-20 – Söndag
Östersund, våldtäktsförsök: Vid 02-tiden under natten mot söndagen utsattes en kvinna i 50-årsåldern för ett våldtäktsförsök på Frösön i Östersund. Signalementet var en mörkhyad man, runt 25 år, cirka 175 centimeter lång och mörkt klädd. Natten innan hade en annan kvinna blivit förföljd eller utsatts för ett våldtäktsförsök vid Frösöbron och signalementet för denna gärningsman var samma som kvällen efter. Alternativmedialänk här. Systemmedialänk här.

2018-05-21 – Måndag
Värnamo, våldtäkt: En kvinna misstänks ha våldtagits under måndagskvällen i Värnamo. Både målsägande och gärningsman är i 20-årsåldern. Systemmedialänk här.

2018-05-14 – Måndag
Upplands Väsby, våldtäkt: En kvinna misstänks ha våldtagits i en lägenhet och sedan misshandlats av gärningsmannen utomhus på måndagskvällen kl. 19:42 när hon försökte fly. En man i 50-årsåldern har gripits på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt. Polislänk här. Systemmedialänk här.

2018-05-12 – Lördag
Lilla Edet, våldtäkt: En ung alkoholpåverkad kvinna i tonåren vaknade under natten efter en fest av att en 20-årig man hade sex med henne. Mannen hävdar att kvinnan var med på det. Systemmedialänk här.

2018-05-11 – Fredag
Jönköping, våldtäkt: En kvinna i 25-årsåldern kom in vid halv tretiden natten mot fredagen på en bensinstation vid Österängen i Jönköping och uppgav att hon hade blivit våldtagen [Länk 1]. Kvinnan är tydligen inte svensk.

2018-05-08 – Tisdag
Umeå, våldtäkt: En kvinna uppger att hon blev våldtagen sent på tisdagskvällen vid en badplats på Nydalabadet i Umeå [Länk 1]. Offret var inte bekant med gärningsmännen.

2018-05-06 – Söndag
Växjö, gruppvåldtäkt: Två män höll natten till söndagen en kvinna fången i en bil i Lessebo där de rånade och våldtog henne. Männen ska även ha hotat att döda henne om hon berättade. Männen häktades onsdag den 9 maj och då visade det sig att båda var syrier. Namn, personnummer och bilder på de misstänkta samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront. Alternativmediaartikel här. Systemmediaartikel här.

2018-05-05 – Lördag
Tranemo, våldtäkt: En syrisk man har häktats misstänkt för att ha våldtagit en flicka utomhus under lördagskvällen. Larmet inkom strax efter kl. 20 på lördagskvällen och polisen grep den misstänkte redan samma kväll. Flickan är under 15 år gammal. Namn och personnummer på den misstänkte samt länk till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront. Länk till systemmediaartikel här.

2018-05-04 – Fredag
Jämtland, våldtäktsförsök: Under fredagskvällen försökte en 20-årig man i västra Jämtland locka en yngre kvinna mellan 15 och 17 år ut i skogen och våldta henne [Länk 1, 2, 3]. Under natten mot lördagen anhölls mannen. Vid 15-tiden på lördagseftermiddagen släpptes mannen men är fortfarande misstänkt.

2018-05-04 – Fredag
Nässjö, våldtäkt: Vid lunch på fredagen kom en anmälan in till polisen om att en tonårspojke skulle ha våldtagit en tonårsflicka i Nässjö i Jönköpings län [Länk 1, 2]. Under eftermiddagen greps pojken.

2018-05-03 – Torsdag
Östervåla, våldtäkt: En flicka överfölls under torsdagseftermiddagen av tre män vid Östervåla kyrkogård i Heby kommun när hon var på väg hem från skolan [Länk 1, 2]. Minst en av männen var aktiv i själva våldtäkten. Först under lördagsförmiddagen den 5 maj fick polisen en anmälan om våldtäkten. Ingen är gripen för överfallet och våldtäkten, men polisen har fått ett bra signalement på gärningsmännen. Åklagaren gick ut med signalementet att två av gärningsmännen har ”mer svenskt utseende och en med mer utländskt utseende” samt att de var runt 30-40 år. Det där med ”mer svenskt utseende” kommer nog av mer politiskt korrekta orsaker och ska nog inte läggas så stor vikt vid då svenskar i princip aldrig är inblandade i sådant här och signalementsbeskrivningen ska nog snarare tolkas som att det kanske var en afrikan och två lite ljusare araber.

2018-05-01 – Tisdag
Malmö, gruppvåldtäkt: En kvinna i 20-årsåldern misstänks ha våldtagits av flera män i byggnaden Turning torso i Malmö natten mellan Valborgsmässoaftonen och 1 maj. Fem män, samtliga med utländsk bakgrund, är misstänkta och fyra av dem har häktats. Åklagaren menar att fler misstänkta kan tillkomma i utredningen. Namn och personnummer på de misstänkta samt länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront.

2018-04-29 – Söndag
Arvika, våldtäktsförsök: Vid tretiden på natten mot söndagen utsattes en kvinna som är född på 70-talet för ett våldtäktsförsök av en knivbeväpnad vid en offentlig toalett vid järnvägsstationen i Arvika [Länk]. Kvinnan blev rispad på halsen med kniven. men hon lyckades få in en spark på gärningsmannen så att han flydde. Mannen beskrivs vara mellan 175 och 180 centimeter lång, i 40-årsåldern, ha mörkt halvkort hår och klädd i mörk jacka och jeans.

2018-04-28 – Lördag
Växjö, våldtäkt: En kvinna i 50-årig kvinna blev vid 23-tiden våldtagen av en 42-årig man i Tegnergallerians parkeringsgarage i centrala Växjö [Länk 1, 2]. Kvinnan kände till mannens förnamn vilket gjorde att den misstänkte kunde gripas strax efter midnatt. Onsdag den 2 maj häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

2018-04-27 – Fredag
Borlänge, gruppvåldtäkt: En ung kvinna som är född 1999 uppges ha blivit utsatt för en fullbordad våldtäkt av 4-5 gärningsmän med utländsk härkomst ungefär vid tretiden natten mot fredagen i Liljekvistska parken, nära resecentrum i centrala Borlänge [Länk 1, 2. Arkiverad 1]. I förhör har hon uppgivit att det var fyra-fem gärningsmän, cirka 170 centimeter långa och 18-25 år. De var av utländsk härkomst och pratade med varandra på ett språk hon inte känner igen.

stod-donera-swish-013

2018-04-27 – Fredag
Jönköping, våldtäkt: En ung kvinna som är född 2000 våldtogs natten mot fredagen i en lägenhet av en man i 25-årsåldern [Länk]. Den misstänkte mannen greps senare.

2018-04-25 – Onsdag
Kungälv, våldtäkt: En ung kvinna ska under onsdagen ha blivit våldtagen i en skola i Kungälv kommun [Länk 1, 2}. Polisen uppger att det finns en misstänkt gärningsman.

2018-04-24 – Tisdag
Örebro, sexuellt ofredande: En ung kvinna ska ungefär vid kl. 17:17 ha blivit sexuellt ofredad av en man i Stadsparken i Örebro [Länk]. Mannen vidrörde kvinnans bak, bröst, började slita i hennes kläder och försökte kyssa henne. Kvinnan har lämnat ett bra signalement på gärningsmannen, men polisen lämnar inte ut det.

2018-04-24 – Tisdag
Gällivare, våldtäkt: En kvinna våldtogs under natten till tisdagen inomhus av en gärningsman hon var ytligt bekant med [Länk]. Tidigt på tisdagsmorgonen greps och anhölls den misstänkte förövaren.

2018-04-18 – Onsdag
Eskilstuna, våldtäkt: En kvinna ska ha våldtagits under natten mot onsdagen i en gångtunnel vid Fristadstorget/Kungsplan i centrala Eskilstuna [Länk 1, 2]. Ingen misstänkt gärningsman finns.

2018-04-17 – Tisdag
Märsta, våldtäkt: En kvinna misstänks ha våldtagits under en lägenhetsvisning i Märsta [Länk]. Den misstänkte gärningsmannen är uthyraren av lägenheten och han anhölls under dagen.

2018-04-16 – Måndag
Märsta, våldtäkt: En kvinna som flydde ut på gatan från en lägenhet misstänks ha utsatts för en våldtäkt [Länk]. Polisen kunde inte finna den misstänkte gärningsmannen på platsen, men gärningsmannens identitet är känd.

2018-04-15 – Söndag
Örebro, våldtäkt: En pojke har gripits och anhållits misstänkt för en fullbordad våldtäkt mot en flicka och ett försök till våldtäkt mot en annan flicka vid Mariebergs köpcentrum i Örebro natten mot söndagen [Länk]. Pojken hade gått runt och gjort närmanden mot flera flickor under natten och han lär vara mellan 15 och 17 år gammal.

2018-04-14 – Lördag
Falköping, våldtäktsförsök: En kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök och blev även rånad ungefär vid 03-tiden natten mot lördagen i Grönelundsparken i Falköping [Länk].

2018-04-11 – Onsdag
Lindesberg, gruppvåldtäkt: En kvinna i 25-årsåldern ska ha våldtagits av flera gärningsmän vid Lindesbergs station strax efter midnatt natten mot onsdagen [Länk]. Ingen gärningsman är gripen och kvinnan ska inte ha känt igen någon av gärningsmännen.

2018-04-03 – Tisdag
Kopparberg, gruppvåldtäkt: En kvinna i 60-årsåldern överfölls och våldtogs av två gärningsmän vid 22-tiden i ett skogsparti i Kopparberg i Örebros län [Länk]. Våldtäkten är polisanmäld.

2018-04-03 – Tisdag
Lund, försök till gruppvåldtäkt: En flicka i de yngre tonåren omringades av fem gärningsmän som försökte våldta henne i anslutning till Norra Kyrkogården i Lund vid 19:30-tiden [ Länk 1, 2, 3]. När en kvinna närmade sig platsen avbröt männen och gick iväg. Polisens signalement är att männen var av utländsk härkomst, 17-18 år gamla och att flickan upplevde dem som långa.

2018-04-02 -Måndag
Stockholm, försök till våldtäkt: En kvinna lurades in i en trappuppgång mitt på dagen kl. 14:57 på Norra stationsgatan i centrala Stockholm där en man försökte våldta henne [Länk]. Hon lyckades slå och sparka sig fri.

2018-04-01 – Söndag
Stockholm, våldtäkt: En kvinna överfölls och våldtogs i ett litet skogsområde i närheten av Stockholms universitet, Vid Frescati [Länk 1, 2]. Larmet kom in till polisen vid 14:47. Kvinnan hade hittats av en förbipasserande efter våldtäkten.

2018-04-01 – Söndag
Smålandsstenar, gruppvåldtäkt: En kvinna/flicka (åldern är inte känd än) våldtogs av två syrier på Furugatan i samhället Smålandsstenar i Gislaveds kommun. Den 23 maj häktades syrierna på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt. Offret och förövarna var på något sätt bekanta med varandra. Namn och personnummer på de misstänkta samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2018-03-30 – Fredag
Bromma, våldtäkt: En kvinna överfölls och våldtogs vid 17-tiden på långfredagen av en gärningsman vid en gångväg i Ulvsunda industriområde i Bromma [Länk]. Den misstänkte gärningsmannen anhölls tisdagen 3 april och häktningsframställan lämnades in på onsdagen 4 april. Den misstänkte som är 36 år gammal är dömd för flera fall av stölder och snatterier samt behöver tolk på rumänska, vilket gör det troligt att det handlar om en zigenare [Dagboksblad].

stod-donera-swish-013

2018-03-17 – Lördag
Umeå, sexuellt ofredande: En kvinna överfölls, hölls fast och sexuellt ofredades av en afghansk man vid Pedagoggränd i Umeå. Afghanen åtalades den 12 april. Inledningsvis misstänkte polisen att mannen kanske kunde ha varit skyldig till flera det stora antalet överfall mot kvinnor som drabbat Umeå den senaste tiden, men kanske räckte inte bevisen varför åtalet bara gäller sexuellt ofredande. Den 29 maj dömdes afghanen för sexuellt ofredande till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Namn, personnummer och bilder samt länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront.

2018-03-11 – Söndag
Uppsala, våldtäktsförsök: En kvinna i 25-årsåldern överfölls natten till söndag i höjd med Mikaelskyrkan i Uppsala av en okänd gärningsman som drog ned kvinnan på gångvägen och försökte att dra av hennes kläder [Länk]. Ingen misstänkt gärningsman finns.

2018-03-03 – Lördag
Uppsala, gruppvåldtäkt: En 27-årig kvinna överfölls och våldtogs av två män under natten till lördagen i Valsätra [Länk 1, 2].

2018-03-03 – Lördag
Uppsala, våldtäktsförsök: Vid 03-tiden under natten till lördagen utsattes en 23-årig kvinna för ett våldtäktsförsök vid Slottsbacken i Uppsala [Länk 1, 2]. En man som först anhölls som skäligen misstänkt och sedan släpptes dömdes senare av Uppsala tingsrätt till 1 år och 3 månaders fängelse. Han misstänks för flera av våldtäktsförsöken som varit i Uppsala, men åklagaren kunde bara bevisa ett. Åklagaren yrkade på utvisning men rätten avslog eftersom de menade att Syrien är för osäkert.

2018-03-02 – Fredag
Uppsala, våldtäktsförsök: Under natten till fredagen utsattes en kvinna för ett våldtäktsförsök i centrala Uppsala [Länk].

2018-02-10 – Lördag
Husby, gruppvåldtäkt: En flicka misstänks ha gruppvåldtagits av tre afghaner inomhus under lördagskvällen i Husby nordväst om Stockholm. Vid samma tillfälle ska en flicka yngre än 15 år ha ofredats sexuellt och misshandlats av en av de misstänkta. Den 4 april greps de tre männen och häktades sedan den 6 april. De tre häktade männen har tolkbehov på persiska, dari och farsi. Den 24 maj åtalades alla tre männen. Namn och personnummer på de misstänkta samt länkar till domstolshandlingar finns i artiklarna på Nordfront här och här.

2018-02-03 – Lördag
Malmö, gruppvåldtäkt: En vuxen kvinna över 18 år gruppvåldtogs av sju ungdomar någon gång efter midnatt natten mot den 3 februari. De har haft någon form av kontakt, inte överfallskaraktär. Strax före midnatt förde ungdomarna med sig kvinnan till en samlingslokal i ett flerbostadshus på Lindängen i Malmö. Kvinnan kan ha drogats innan. Den 29 maj 2018 lämnades åtalet mot tre av ungdomarna in. Namn, personnummer och bilder samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2018-02-01 – Torsdag
Kolsva, våldtäkt: En anställd på Malmaskolan i Kolsva i Köping kommun häktades under lördagen den 5 maj misstänkt för våldtäkt och sexuella ofredanden mot två 14-åriga flickor. Tillfällena när han begick brottet våldtäkt mot barn är någon gång mellan den 1 februari och den 31 mars. Den misstänkte mannen är etnisk chilenare och adopterades som barn av en svensk familj. Namn, personnummer och bilder samt länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront. Systemmediaartikel här.

2018-01-27 – Lördag
Halmstad, gruppvåldtäkt: En ung kvinna våldtogs inne på en toalett på Hotell Mårtensson av två 18-åriga män. Männen dömdes senare till två års fängelse och till att solidariskt betala 140 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Den ene mannen kom som liten med sin familj till  Sverige från Ryssland och den andre verkar vara halvsvensk med en mamma från Chile. Mer att läsa samt namn, personnummer och bilder på de misstänkta samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront. Systemmediaartikel här.

2017-12-18 – Måndag
Hallsberg, våldtäkt: En 20-årig afghansk man hämtade en 13-årig flicka på skolan och bjöd henne på whiskey och öl. När hon sedan var riktigt full, med 1,9 promille alkohol i blodet, så våldtog han henne både analt och vaginalt på en offentlig toalett i Hallsberg. I tingsrätten dömdes afghanen till två års fängelse och 145 000 kronor i skadestånd. Åklagaren yrkade på utvisning, men det avslogs av tingsrätten. Senare skärpte hovrätten straffet till 2 år och 4 månaders fängelse och utvisning i 10 år. Alternativmedialänk här. Systemmedialänk här, här och här.

2017-12-16 – Lördag
Malmö, gruppvåldtäkt: En 17-årig flicka överfölls och våldtogs av flera gärningsmän ungefär vid kl. 02:30 natten mot den 16 december vid en lekplats i Sofielund vid korsningen Hasselgatan och Björkgatan [Länk]. Enligt polisen utsatte gärningsmännen flickan för en mycket rå och brutal behandling.

2017-12-09 – Lördag
Uppsala, våldtäkt: En kvinna överfölls, trycktes upp mot en betongvägg och våldtogs av en eritrean. Den 9 maj 2018 dömdes eritreanen till 1 år och 3 månaders fängelse och 102 000 kronor i skadestånd för våldtäkten. Åklagaren yrkade på 5 år utvisning, men rätten ogillade yrkandet. Namn och personnummer på den dömde och länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront. Systemmediaartikel här.

2017-11-16 – Torsdag
Lund, våldtäkt: En kvinna våldtogs vid 03-tiden av en ensam gärningsman vid domkyrkan i centrala Lund [Länk].

2017-11-15 – Onsdag
Malmö, gruppvåldtäkt: En vuxen kvinna gruppvåldtogs utomhus av flera gärningsmän i närheten av en busshållplats på Södervärn i Malmö någon gång mellan midnatt och kl. 01 natten mot den 15 november [Länk].

2017-11-14 – Tisdag
Örebro, våldtäkt: En syrisk läkare utförde på en vårdcentral i Örebro handlingar som är att jämställa med våldtäkt på en 23-årig kvinnlig patient [dom]. Läkaren dömdes i maj 2018 till två års fängelse.

2017-11-11 – Lördag
Malmö, gruppvåldtäkt: En minderårig flicka överfalls och utsätts för en grov våldtäkt med med minst tre gärningsmän vid ett grönområde i Segevång, vid Sege park, i Malmö [Länk 1, 2, 3]. Polisen fick anmälningen först några dagar senare. Det var ingen överfallsvåldtäkt utan flickan ska innan ha haft kontakt med gärningsmännen. Det låg en kvarterslokal i närheten där det kan ha pågått en fest. I maj 2018 valde åklagaren att lägga ner utredningen eftersom de inte kan binda några gärningsmän till fallet.

2017-10-22 – Söndag
Piteå, våldtäkt: Sent på söndagskvällen blev en ung kvinna våldtagen utomhus i närheten av gymnasieskolan i Piteå [Länk 1]. Under natten mot måndagen greps och anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för brottet.

2017-09-29 – Fredag
Enköping, gruppvåldtäkt: En 14-årig flicka våldtogs uppe på taket på biblioteket i centrala Enköping av två invandrarungdomar, medan en tredje invandrare stod och såg på. Tingsrätten dömde senare bara en av gärningsmännen för grov våldtäkt mot barn eftersom de menade att den andre inte kunde veta att flickan var under 15 år. Den som dömdes för grov våldtäkt fick 6 månader sluten ungdomsvård. Namn, personnummer och bilder på den dömde och länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2017-09-24 – Söndag
Stockholm, våldtäkt: Natten mot söndagen den 24 september 2017 våldtogs en kraftigt berusad kvinna på Södermalm av Soheil Almasy som dömdes till 2 år och 10 månaders fängelse för denna våldtäkt samt för flera fall av sexuella ofredanden, där han dels har utnyttjat sin ställning som vårdare på en sluten avdelning på St Görans sjukhus och dels föregivit för unga kvinnor på olika håll i Stockholm att han var polis och skulle visitera dem [Dom].

2017-08-27 – Lördag
Huddinge, våldtäkt: Under en fest på Granbyvägen i Huddinge våldtog en 16-årig rasblandad pojke en full flicka som låg och sov. Den 24 februari 2017 hade pojken våldtagit en annan sovande flicka på en annan fest på nästan exakt samma sätt. Pojken dömdes senare för båda våldtäkterna, men fick bara ungdomsvård och 130 timmars ungdomstjänst på grund av sin låga ålder. Namn, personnummer och bilder på den dömde samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2017-08-01 – Tisdag
Enköping, gruppvåldtäkt: Ungefär vis 23-tiden blev en kvinna indragen i ett buskage och våldtagen av två män utomhus vid parken Gustav Adolfs plan. Systemmedialänk här.

2017-07-27 – Torsdag
Tranås, våldtäkt: En kvinna i 40-årsåldern uppger att hon våldtogs under natten mot torsdagen på Hubbarpsvägen. En misstänkt fanns i utredningen, men den 31 oktober beslutade åklagaren att utredningen skulle läggas ned. Systemmedialänk här.

2017-07-27 – Torsdag
Enköping, våldtäkt: Strax efter midnatt natten till torsdagen slet en man ned en cyklande kvinna från cykeln i Skolparken och våldtog henne. En väldigt berusad man som passade in på signalementet greps under torsdagen, men släpptes på fri redan på fredagen även fast misstankarna fortfarande kvarstod. Senare ska målet ha lagts ned då det inte gick att styrka att något brott begåtts. Systemmedialänk här.

2017-07-18 – Tisdag
Lomma, våldtäkt: En 16-årig flicka hade när föräldrarna var borta bjudit hem två afghanska unga män till en liten fest. När afghanerna hade supit henne full gav de sig på henne och en av männen våldtog flickan. Den äldre av männen som enligt myndigheterna vid tiden för brottet var registrerad som 17 år dömdes 27 april 2018 till fängelse i två månader och därefter skyddstillsyn för våldtäkt, medan den yngre av männen som enligt myndigheterna var registrerad som 16 år gammal dömdes till 60 timmar ungdomstjänst för bland annat sexuellt tvång. Att straffen blev så lindriga berodde på att rätten tog hänsyn till deras påstådda låga ålder. Åklagaren yrkade på utvisning för den äldre afghanen, men rätten avslog yrkandet med hänvisning till att det inte finns anledning att anta att han kommer att göra sig skyldig till nya brott. Namn och personnummer på den dömde och länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront.

2017-06-27 – Tisdag
Stenungsund, våldtäkt: Mitt på dagen våldtog en 16-årig syrisk pojke en 12-årig flicka på en offentlig toalett på järnvägsstationen i Stenungsund. Syriern dömdes den 4 april 2018 för två fall av våldtäkt mot barn samt ett par andra brott till sex månaders sluten ungdomsvård samt böter på 140 000 kronor till flickan. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning. Namn, personnummer och bild på den dömde samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2017-06-14 – Onsdag
Västerås, gruppvåldtäkt: Fyra somalier gruppvåldtog en kraftigt berusad 13-årig flicka på toaletten i en lägenhet på Karlfeldtsplatsen i Västerås. Tre av somalierna dömdes av Västmanlands tingsrätt till 8 månader sluten ungdomsvård för våldtäkt mot barn och två av dem dömdes även för barnpornografibrott. En av somalierna undslapp åtal då han var under 15 år. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning. Namn, och personnummer på de dömda samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2017-06-09 – Fredag
Umeå, våldtäkt: En flicka under 18 år överfölls och våldtogs vid ungefär 01:30-tiden i en gångtunnel under Kolbäcksvägen vid Ålidhem [Länk]. Ingen gärningsmannen är gripen för brottet.

2017-06-04 – Söndag
Umeå, våldtäkt: En 18-årig kvinna överfölls och våldtogs i ett litet skogsparti vid Skogshögskolan i Umeå i anslutning till festivalområdet där Brännbollsyran pågick [Länk 1, 2]. Gärningsmannen kunde spåras via DNA då han tidigare topsats efter att gjort sig skyldig till skadegörelse. I början av april 2018 dömdes mannen till sluten ungdomsvård då han vid brottets genomförande var under 18 år och till utvisning eftersom han inte var svensk medborgare.

2017-06-03 – Lördag
Umeå, våldtäkt: Under den populära festivalen Brännbollsyran blev en kvinna våldtagen i publikhavet vid den stora scenen [Länk]. Det finns ingen misstänkt gärningsman för brottet.

2017-06-03 – Lördag
Umeå, våldtäkt: Under natten mot lördagen våldtogs en 17-årig flicka på ett hotellrum i centrala Umeå [Länk]. Mannen och flickan var ytligt bekanta och deras versioner av vad som inträffade under natten går isär.

2017-06-02 – Fredag
Dorotea, våldtäkt: En kvinna i 20-årsåldern våldtogs under natten mot fredagen i centrala Dorotea av en iransk man med medborgarskap i Nederländerna och tolkbehov på persiska. Polisen grep och anhöll mannen som senare dömdes skyldig till våldtäkt i både tings- och hovrätt. Straffet blev två års fängelse och 110 000 i skadestånd. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning. Se notis på Nordfront för namn och personnummer på den dömde samt länkar till domstolshandlingarna. Systemmediaartiklar här och här.

2017-04-28 – Fredag
Sundbyberg, våldtäkt. En 15-årig flicka våldtogs av en 29-årig arab på en toalett i en lägenhet på Bergshöjden i Sundbyberg [Länk]. Senare hotade även araben flickan och hennes familj. Gärningsmannen dömdes till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt och övergrepp i rättssak.

2017-02-24 – Fredag
Pålsboda, våldtäkt: Under en fest i Pålsboda i Hallsbergs kommun våldtog en 16-årig rasblandad pojke en full flicka som låg och sov. Märken på flickans hals indikerar att pojken tog stryptag på henne. Den 27 augusti våldtog pojken en annan sovande flicka på en annan fest. Pojken dömdes senare för båda våldtäkterna, men fick bara ungdomsvård och 130 timmars ungdomstjänst på grund av sin låga ålder. Namn, personnummer och bilder på den dömde samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2017-01-28 – Lördag
Haninge, gruppvåldtäkt: En 16-årig flicka gruppvåldtogs av Aziz Sharifi och Omid RahmaniArkens väg i Haninge, medan en annan flicka/kvinna våldtogs av Abdul Hamid Haidari [Dom]. Alla tre gärningsmännen kom från Afghanistan och de två som dömdes för gruppvåldtäkten dömdes även till utvisning i 10 år. Straffen blev fängelse för en av männen och sluten ungdomsvård för de två andra.

2017-01-03 – Tisdag
Farsta, våldtäkt: En irakisk man våldtog en kraftigt berusad sovande kvinna i en lägenhet på Kristinehamnsgatan i Farsta i Stockholm och dömdes senare av tingsrätten till fängelse i två år. Åklagaren hade yrkat på utvisning, men rätten avslog detta. Hovrätten sänkte sedan straffet till 1 år och 10 månaders fängelse eftersom den irakiske mannen förlorade sin taxiförarlegitimation till följd av den fällande tingsrättsdomen. Namn och personnummer på den misstänkte samt länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront.

2016-09-10 – Lördag
Helsingborg, försök till våldtäkt: En afghan försökte våldta en kvinna i Stadsparken i Helsingborg [Dom][Länk 1]. Målsägande beskrev mannen som mellan 20-25 år, men han var registrerad här i Sverige som endast 15 år gammal. Trots högt straffvärde blev straffet bara ungdomstjänst i 150 timmar på grund av den låga registrerade åldern.

2016-08-19 – Fredag
Överkalix, våldtäkt: En förståndshandikappad kvinna med mental nivå som en 10-åring våldtogs på Bulandsgatan i Överkalix av den 16-åriga afghanen Nooredin Sarakhan [Dom]. Domen blev på grund av åldersstraffrabatt 150 timmars ungdomstjänst och utvisning i sju år.

2016-08-14 – Söndag
Fittja, gruppvåldtäkt: En missbrukande finlandssvensk kvinna lurades iväg till ett område i Fittja där 10-20 män väntade på henne och när hon kom dit så drog de in henne i en trappuppgång och där gruppvåldtogs hon i timmar av minst 10 män. På grund av en uselt skött polisutredning var tingsrätten tvungna att fria männen trots att de med största sannolikhet våldtog kvinnan. Namn, personnummer och bilder på de misstänkta samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2016-06-05 – Söndag
Motala, gruppvåldtäkt: En svensk kvinna rövades under natten mot söndagen bort från Stora torget i Motala av två män som slet in henne i en bil och körde ut henne i skogen, där de våldtog henne i flera timmar [Länk 1]. En man från Bulgarien kunde bindas till fallet tack vare DNA-spår och fälldes för grov våldtäkt och människorov till sex års fängelse och livstids utvisning.

2016-05-30 – Måndag
Lund, gruppvåldtäkt: En 14-årig flicka våldtogs av en 16-årig afrikan och en 14-årig pojke på en toalett på 4H-gården på Rudeboksvägen i Lund. Den 14-årige pojken åtalades aldrig. Afrikanen dömdes skyldig för våldtäkt mot barn till ungdomsvård och 100 timmars ungdomstjänst. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning. Namn, personnummer och bild på den dömde samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2016-05-21 – Lördag
Malmö, våldtäkt: Den 21 maj 2016 våldtog en man från Nigeria, född 1991, en svensk 25-årig småbarnsmamma i en lägenhet i Malmö [Länk 1, 2]. Mannen dömdes i slutet av mars 2018 till två och ett halvt års fängelse. Åklagaren yrkade inte på utvisning.

2016-05-15 – Söndag
Göteborg, våldtäkt: En kraftigt berusad och sovande kvinna våldtogs i en lägenhet på Sveavägen i Göteborg av afrikanen David Akinremi [Dom]. Han hade tidigare, under december 2010, dömts för en gruppvåldtäkt och hade då hetat Babatunde Olatunji Sanyaolu [Dom]. Även under maj 2016 så våldtog han en kvinna [Dom].

stod-donera-swish-013

2015-12-31 – Torsdag
Göteborg, våldtäkt: En kvinna våldtogs i en lägenhet på Ekedalsgatan av afrikanen David Akinremi någon gång mellan den 1 december 2015 och den 31 december 2015 [Dom]. Han hade tidigare, under december 2010, dömts för en gruppvåldtäkt och hade då hetat Babatunde Olatunji Sanyaolu [Dom]. Senare, under maj 2016, våldtog han ytterligare en kvinna [Dom].

2015-03-07 – Lördag
Fjärås, gruppvåldtäkt: Två män gruppvåldtog en kraftigt berusad kvinna i en bil vid Torpasjön i Fjärås, Kungsbacka [Dom]. En av männen, iraniern Ahmady Hiwa, kunde gripas och dömdes för grov våldtäkt till 4 år och 6 månaders fängelse. Den andre mannen som hette Mohammad Halidy gick aldrig att få tag på, men hans DNA hittades på kvinnan och han var troligtvis iranier eftersom gärningsmännen talade med varandra på ett språk kvinnan inte förstod.

2013-09-20 – Fredag
Malmö, våldtäkt mot barn: En 12-årig drogad flicka våldtogs i en lägenhet på Eriksfältsgatan i Malmö av den 22-årige somaliern Mohamed Ali Jacob som dömdes till tre års fängelse [Dom].

2011-04-26 – Tisdag
Eskilstuna, våldtäkt: Strax efter klockan 23 på kvällen slets en ung kvinna in i en hiss vid Gymnastikgatan i centrala Eskilstuna och våldtogs under brutala former av en eritreansk man. Mannen misshandlade och hotade att döda kvinnan under övergreppet. Den eritreanske mannen var sedan tidigare dömd för en överfallsvåldtäkt i boden 2007. Namn, personnummer och bild på den misstänkte samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2010-12-04 – Lördag
Göteborg, gruppvåldtäkt: En 16-årig kraftigt berusad flicka våldtogs på en toalett i en lägenhet på Sankt Pauligatan i Göteborg av afrikanerna Juan Carlos Perea Caracas och Babatunde Olatunji Sanyaolu [Dom]. Senare bytte Babatunde Olatunji Sanyaolu namn till David Akinremi. De båda gärningsmännen dömdes till tre års fängelse. Ingen av dem utvisades. Senare begick Babatunde Olatunji Sanyaolu/David Akinremi ytterligare två våldtäkter mot två olika kvinnor. En våldtäkt 2015 [Dom] och en våldtäkt 2016 [Dom].

2007-04-28 – Lördag
Boden, våldtäkt: Under natten mot lördagen hotade, misshandlade och våldtog en eritreansk man ett kvinnligt tidningsbud. Våldtäkten pågick i 30-40 minuter och var väldigt rå. Eritreanen sa bland annat, ”Antingen knullar jag dig eller dödar dig. Jag har en kniv på mig, vill du se den? Vill du dö?” Mannen dömdes till fängelse, men utvisades inte. Efter avtjänat straff våldtog sedan eritreanen under brutala former en annan kvinna 2011 i Eskilstuna. Namn, personnummer och bild på den misstänkte samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.