Våldtäkter i Sverige

Överfallsvåldtäkter och gruppvåldtäkter sker nu nästan dagligen i Sverige och de är så många att det är svårt att inse vidden av det. I ett tillsvidare pågående projekt kommer därför Informationskriget att lista och följa våldtäkter och våldtäktsförsök samt en del andra sexuella övergrepp som anmäls och syns i medierna. Inlägget kommer att vara fäst överst och uppdateras kontinuerligt. Alla anmälningar och fall finns det inte kapacitet att följa, men Informationskriget kommer att jobba med det så gott det går. Stöd projektet genom att trycka på donera-knappen till höger på sidan eller swisha på nr. 0723-781776. Har du tips om något som har skett eller om du vet att ytterligare information har tillkommit i något av fallen så skickas det till [email protected]

valdtakter-i-sverige-010

2018-09-02 – Söndag
Stockholm, gruppvåldtäkt: En flicka, under 18 år enligt polisen, blev våldtagen av två gärningsmän utomhus under natten mot söndagen vid Tegelbacken/Centralbron nära Stockholm Central. Ingen av gärningsmännen har ännu gripits. Systemmedialänk här.

2018-09-02 – Söndag
Kalmar, våldtäkt: En kvinna i 25-årsåldern har anmält att hon under helgen har blivit våldtagen av en jämnårig man. Det hela ska ha skett i samband med någon typ av student fest i den misstänkte mannens lägenhet. Systemmedialänk här.

2018-08-30 – Torsdag
Åkersberga, våldtäktsförsök: En man i 40-årsåldern överföll och försökte våldta en 14-årig flicka utomhus i Åkersberga under torsdagseftermiddagen. Flickan drogs ned på marken, men lyckades komma undan. Ett par timmar senare grep polisen en man misstänkt för överfallet. Systemmedialänk här.

2018-08-29 – Onsdag
Oxelösund, våldtäkt: En kvinna i 20-årsåldern påstår att hon våldtagits utomhus i området vid Esplanaden i Oxelösund under natten mot onsdagen. En man häktades sedan på fredagseftermiddagen. Systemmedialänk här.

2018-08-28 – Tisdag
Stockholm, våldtäkt: En kvinna våldtogs inne på en nattklubb i centrala Stockholm under natten mot tisdagen. Ingen misstänkt är i nuläget gripen. Systemmedialänk här.

2018-08-26 – Söndag
Västerås, våldtäkt: En 14-årig flicka påstår att hon våldtagits av en 40-årig man vid Västerås golfklubb. Mannen greps sent på söndagskvällen. Systemmedialänk här.

2018-08-25 – Lördag
Åmotfors, gruppvåldtäkt: En 14-årig flicka påstår att hon blivit våldtagen i en lägenhet på den lilla orten Åmotfors i Eda kommun i Värmland. Tre unga män i 18- till 20-årsåldern anhölls misstänkta för våldtäkt mot barn, men sedan var det bara en av dem som häktades. Systemmedialänkar här och här.

2018-08-14 – Tisdag
Karlstad, våldtäkt: En kvinna misstänks ha våldtagits i Karlstad under tisdagen. En 22-årig man som hade anhållits i sin frånvaro greps under lördagskvällen den 19 augusti i Stockholm. På tisdagen den 21 augusti hade mannen begärts häktad. Systemmedialänk här och här.

2018-07-31 – Tisdag
Mariefred, våldtäkt: En kvinna i 20-åråldern uppges ha blivit våldtagen vid en badplats vid Garvaregränd på Stallarholmen i Mariefred i Strängnäs kommun. Den misstänkta gärningsmannen är en 42 år gammal rasfrämling med vad som verkar vara latinamerikansk bakgrund och är bosatt i Mariefred. Mannen greps senare och satt häktad från den 17 augusti till den 31 augusti då han släpptes eftersom bevisen inte höll för att fortsatt hålla honom häktad. Systemmedialänk här.

2018-07-30 – Måndag
Tanum, våldtäkt: En kvinna i 70-årsåldern överfölls och våldtogs mitt på dagen i ett skogsområde i Tanums kommun. Vissa källor menar att våldtäkten skedde strax söder om Sannäs. Larmet till polisen inkom under eftermiddagen. Den gamla kvinnan skadades vid våldtäkten och fick vårdas på sjukhus. Ingen misstänkt gärningsman har gripits. Systemmedialänk här.

2018-07-29 – Söndag
Ronneby, våldtäkt: En 14-årig flicka anmälde vid lunchtid på söndagen att hon blivit våldtagen utomhus vid Skolvägen i Kallinge. Under dagen greps en 21-årig palestinsk man. Under onsdagen den 1 augusti häktades han misstänkt för våldtäktsförsök och våldtäkt mot barn. Namn, personnummer och bilder på den misstänkte samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront. Systemmedialänk här.

2018-07-28 – Lördag
Sibbarp, våldtäkt: En kvinna i 35-årsåldern misstänks ha blivit överfallen och våldtagen i närheten av Sibbarps kallbadhus under natten till lördagen. Överfallet skedde nära den hamnfestival som pågick i Limhamn under fredagskvällen. Polisen misstänker att det kanske kan finnas ett samband med våldtäkten vid Ribersborgsstranden den 2 juni 2018. Systemmedialänk här.

2018-07-27 – Fredag
Sunne, våldtäkt: En kvinna ska strax för midnatt natten mellan fredag och lördag ha blivit våldtagen precis utanför området för Frykdalsdansen i Sunne. En man som är i 20-årsåldern greps och anhölls. Systemmedialänk här.

2018-07-27 – Fredag
Piteå, våldtäkt: En kvinna i 20-årsåldern misstänks ha våldtagits i en stuga vid havsbadet utanför Piteå under fredagskvällen. En man i 25-årsåldern som var bekant med kvinnan greps och anhölls. Systemmedialänk här.

2018-07-16 – Måndag
Torsås, våldtäkt: En ung man i 18-20-årsåldern har gripits och anhållits för en misstänkt våldtäkt på en jämgammal flicka/kvinna under natten mot måndagen i Bergkvara i Torsås kommun. Systemmedialänk här och här.

2018-07-14 – Lördag
Östersund, våldtäkt: Två män i 20-årsåldern misstänks ha våldtagit en ung kvinna i Östersund någon gång under natten mot lördagen. Männen greps och anhölls på lördagskvällen. Systemmedialänk här.

2018-07-08 – Söndag
Luleå, våldtäkt: En kvinna i 35-årsåldern hittades medvetslös på marken och polisen misstänker att hon har blivit våldtagen. En 22-årig afghan greps på plats. Senare anhölls, häktades och åtalades han misstänkt för våldtäkt. Dagen efter våldtäkten publicerade tidningen NSD en snyftartikel om att afghanen skulle utvisas. Namn, personnummer och bilder på den misstänkte samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront. Systemmedialänk här och här.

2018-07-08 – Söndag
Piteå, våldtäkt: En kvinna i 20-årsåldern misstänks ha våldtagits under natten mellan lördag och söndag i en bostad i centrala Piteå. En man greps i bostaden under söndagen och anhölls senare. Systemmedialänk här.

2018-07-08 – Söndag
Visby, våldtäkt: En kvinna misstänks ha våldtagits i Visby under natten till söndagen. En man i 40-årsåldern greps, anhölls och häktades för misstänkt för våldtäkten. Systemmedialänk här.

2018-07-07 – Lördag
Ronneby, våldtäktsförsök: En 21-årig palestinier försökte våldta en kvinna på Möllebacksgatan i Ronneby, men han blev inte gripen vid detta tillfälle. Den 29 juli försökte samme palestinska man våldta en 14-årig flicka i Kallinge och då greps han. Under onsdagen den 1 augusti häktades han misstänkt för våldtäktsförsök och våldtäkt mot barn. Namn, personnummer och bilder på den misstänkte samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2018-07-05 – Torsdag
Töreboda, våldtäkt: En kvinna i 20-årsåldern misstänks ha blivit våldtagen i anslutning till Törebodafestivalen. Polisen ska ha signalement och söker nu efter en eller flera misstänkta gärningsmän. Larmet ska ha inkommit till polisen strax efter klockan 21. Systemmedialänk här.

2018-07-02 – Måndag
Boden, våldtäkt: Måndagen den 2 juli körde en afghan in sina fingrar i en tonårsflickas underliv vid Almgatan 6 i centrala Boden. Det skedde utomhus mitt på dagen någon gång mellan klockan 13:00 och 13:15. Måndagen den 9 juli häktades en afghan misstänkt för våldtäkten. Afghanen dömdes sedan till 2 år och 6 månaders fängelse och 115 000 kronor i skadestånd, men han utvisades inte. Namn, personnummer och bilder på den misstänkte samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2018-06-23 – Lördag
Örebro, våldtäkt: Under midsommarnatten mot lördagen så anmälde en kvinna att hon blivit våldtagen inne på en nattklubb i Örebro. Ordningsvakter grep en 25-årig man på plats och mannen anhölls sedan av polisen. Systemmedialänk här.

2018-06-23 – Lördag
Örebro, våldtäkt: Under natten på midsommaraftonen har en kvinna blivit våldtagen någonstans i Kumla i Örebro kommun. Kvinnan har undersökts på kvinnokliniken och en anmälan om våldtäkt har upprättats. Systemmedialänk här. Då bevisningen var för dålig så meddelade åklagaren den 27 juni att förundersökningen läggs ned. Den 16 juli beslutade rätten att lägga ner målet och att sekretessen för den misstänkte skulle kvarstå.

2018-06-11 – Måndag
Norrköping, våldtäkt: En kvinna misstänks ha våldtagits natten mellan söndag och måndag av en 20-årig man som lite senare på natten greps. Senare anhölls och häktades mannen. Systemmedialänk här.

2018-06-09 – Lördag
Umeå, våldtäktsförsök: Strax innan midnatt på lördagskvällen utsattes en kvinna i 20-årsåldern för ett våldtäktsförsök i en träddunge utanför Brännbollsyrans festivalområde. Systemmedialänk här.

stod-donera-swish-013

2018-06-09 – Lördag
Umeå, våldtäkt: Ungefär vid 23-tiden på lördagskvällen misstänks en kvinna i 20-årsåldern ha blivit våldtagen av en jämnårig man i anslutning till Brännbollsyrans festivalområde. Systemmedialänk här.

2018-06-09 – Lördag
Örebro, våldtäkt: En våldtäkt inträffade på Norrgatan 30 i området Väster i Örebro natten mellan fredag och lördag och anmäldes till polisen strax före klockan 05. En gambisk man anhölls före klockan 13 samma dag och häktades sedan den 12 juni på sannolika skäl misstänkt för våldtäkten. Namn och personnummer på den misstänkte samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2018-06-08 – Fredag
Lund, våldtäkt: Mellan klockan 21:30 och 22:30 misstänks en avsvimmad kvinna ha blivit våldtagen i Sankt Lars-parken i Lund. Ingen gärningsman är gripen. Kvinnan misstänks ha drabbats av ett sjukdomsanfall som gärningsmannen utnyttjade. Det var en förbipasserande som hittade den avsvimmade kvinnan. Systemmedialänk här.

2018-06-08 – Fredag
Kalmar, våldtäkt: En ung kvinna våldtogs av en 55-årig somalisk man uppe på en terrass på taket på ett flerbostadshus i Kalmar. Det var ingen fullbordad våldtäkt, men övergreppet som kvinnan utsattes för är jämförbara med en våldtäkt. Somaliern dömdes till två års fängelse och 115 000 kronor i skadestånd. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning. Namn, personnummer och bild på den dömde samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2018-06-06 – Onsdag
Östersund, våldtäkt: En kvinna i 20-årsåldern våldtogs under natten mot onsdagen i en av sjöbodarna vid Sjötorget. Systemmedialänk här.

2018-06-05 – Tisdag
Visby, våldtäkt: En kvinna misstänks ha blivit våldtagen under natten mellan måndagen och tisdagen av en man i 40-årsåldern. En man greps, förhördes och anhölls. Senare släpptes mannen på fri fot, men är fortfarande misstänkt och utredningen fortgår. Systemmedialänk här.

2018-06-04 – Måndag
Strängnäs, våldtäkt: En misstänkt överfallsvåldtäkt skedde under måndagen i utkanten av Strängnäs och en anmälan till polisen lämnades in samma dag. Polisen är förtegen med detaljer om fallet. Systemmediakällor här och här.

2018-06-03 – Söndag
Motala, våldtäkt: Ungefär vid 22-tiden på söndagskvällen greps en man i 35-åråldern norr om Motala misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i 25-årsåldern. Båda är bekanta med varandra och brottet ska ha begåtts under natten till söndagen. Mannen anhölls efter förhör. Polislänk här. Systemmedialänk här.

2018-06-02 – Lördag
Malmö, våldtäkt: Under natten till lördagen blev en kvinna i 20-årsåldern överfallen och våldtagen av en för henne okänd gärningsman i närheten av Ribersborgsstranden. Kvinnan skadades vid överfallet, men var vid medvetande när räddningspersonal kom till platsen. Systemmedialänk här.

2018-06-01 – Fredag
Söderhamn, våldtäkt: Natten till fredagen den 1 juni misstänks en kvinna ha våldtagits i Söderhamn. En 31-årig man greps och häktades senare. Namn, personnummer och bild på den misstänkte samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2018-05-28 – Måndag
Boden, våldtäkt: En kvinna anmälde under måndagskvällen att hon hade blivit våldtagen i Kläppenpmrådet. Hon var tydligen bekant med gärningsmannen på något sätt. Systemmedialänk här.

2018-05-27 – Söndag
Kungsängen, våldtäktsförsök: En kvinna anmälde vid 8-tiden på morgonen att hon hade utsatts för ett våldtäktsförsök i ett skogsområde i Kungsängen. Polisen har inte släppt något signalement, men i en lokal Facebookgrupp för Kungsängen gjordes det känt att det handlade om en gärningsman med “asiatiskt utseende“. Systemmedialänk här.

2018-05-23 – Onsdag
Boden, våldtäkt: Den 22 och 23 maj utsattes en ung flicka för sammanlagt sex våldtäkter vid olika tillfällen av två olika pojkar. Under helgen den 26-27 maj kom en anmälan in till polisen om att flickan hade blivit våldtagen i en hiss vid Bodens järnvägsstation. Senare blev det känt att flickan hade utsatts för fler våldtäkter. I Boden berättas det på sociala medier att flickan bara ska ha varit 11 år gammal. Våldtäktsmännen är en 17-årig afghan och en 16-årig arab. Namn, personnummer och bilder på de misstänkta samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2018-05-22 – Tisdag
Boden, våldtäkt: Mellan kl. 08 och 09 på morgonen blev en 14-årig flicka våldtagen av en 17-årig man i ett buskage i ett grönområde i centrala Boden. Flickan hade via Snapchat övertalats av gärningsmannen att träffa honom på morgonen. När de gick och pratade tvingade han in henne i buskaget där han sedan våldtog henne. Länk här.

2018-05-22 – Tisdag
Malmö, våldtäkt: En kvinna våldtogs vid tretiden under natten mot tisdagen av en okänd gärningsman invid en busshållplats vid en cykelbana vid Amiralsgatan, i höjd med Emilstorps industriområde. Polislänk här. Systemmedialänk här.

stod-donera-swish-013

2018-05-21 – Måndag
Värnamo, våldtäkt: En kvinna misstänks ha våldtagits under måndagskvällen i Värnamo. Både målsägande och gärningsman är i 20-årsåldern. Systemmedialänk här.

2018-05-20 – Söndag
Östersund, våldtäktsförsök: Vid 02-tiden under natten mot söndagen utsattes en kvinna i 50-årsåldern för ett våldtäktsförsök på Frösön i Östersund. Signalementet var en mörkhyad man, runt 25 år, cirka 175 centimeter lång och mörkt klädd. Natten innan hade en annan kvinna blivit förföljd eller utsatts för ett våldtäktsförsök vid Frösöbron och signalementet för denna gärningsman var samma som kvällen efter. Alternativmedialänk här. Systemmedialänk här.

2018-05-14 – Måndag
Upplands Väsby, våldtäkt: En kvinna misstänks ha våldtagits i en lägenhet och sedan misshandlats av gärningsmannen utomhus på måndagskvällen kl. 19:42 när hon försökte fly. En man i 50-årsåldern har gripits på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt. Polislänk här. Systemmedialänk här.

2018-05-12 – Lördag
Vetlanda, våldtäkt: En kvinna i medelåldern ska ha blivit våldtagen i en lägenhet där en privat fest pågick under natten mot lördagen. En man i övre medelåldern greps och anhölls. Systemmedialänk här.

2018-05-12 – Lördag
Lilla Edet, våldtäkt: En ung alkoholpåverkad kvinna i tonåren vaknade under natten mellan fredagen och lördagen efter en fest av att en 20-årig man hade sex med henne. Mannen hävdar att kvinnan var med på det. Systemmedialänk här. Mannen som har ett finskt namn och verkar vara av finsk och/eller svensk etnicitet frikändes sedan den 25 juni 2018 från anklagelserna av Vänersborgs tingsrätt i mål B1841-18. Målet är överklagat till hovrätten.

2018-05-11 – Fredag
Jönköping, våldtäkt: En kvinna i 25-årsåldern kom in vid halv tretiden natten mot fredagen på en bensinstation vid Österängen i Jönköping och uppgav att hon hade blivit våldtagen [Länk 1]. Kvinnan är tydligen inte svensk.

2018-05-08 – Tisdag
Umeå, våldtäkt: En kvinna uppger att hon blev våldtagen sent på tisdagskvällen vid en badplats på Nydalabadet i Umeå [Länk 1]. Offret var inte bekant med gärningsmännen.

2018-05-06 – Söndag
Växjö, gruppvåldtäkt: Två män höll natten till söndagen en kvinna fången i en bil i Lessebo där de rånade och våldtog henne. Männen ska även ha hotat att döda henne om hon berättade. Männen häktades onsdag den 9 maj och då visade det sig att båda var syrier. Namn, personnummer och bilder på de misstänkta samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront. Alternativmediaartikel här. Systemmediaartikel här.

2018-05-05 – Lördag
Tranemo, våldtäkt: En syrisk man har häktats misstänkt för att ha våldtagit en flicka utomhus under lördagskvällen. Larmet inkom strax efter kl. 20 på lördagskvällen och polisen grep den misstänkte redan samma kväll. Flickan är under 15 år gammal. Namn och personnummer på den misstänkte samt länk till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront. Länk till systemmediaartikel här.

2018-05-05 – Lördag
Bromma, gruppvåldtäkt: Fyra eritreaner misstänks för att ha gruppvåldtagit en utvecklingsstörd kvinna under helgen den 5-6 maj. De höll fast henne medan de turades om att våldta henne. Afrikanerna greps och åtalades vid Solna tingsrätt. Namn, personnummer och bilder på de misstänkta samt länk till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront.

2018-05-04 – Fredag
Jämtland, våldtäktsförsök: Under fredagskvällen försökte en 20-årig man i västra Jämtland locka en yngre kvinna mellan 15 och 17 år ut i skogen och våldta henne [Länk 1, 2, 3]. Under natten mot lördagen anhölls mannen. Vid 15-tiden på lördagseftermiddagen släpptes mannen men är fortfarande misstänkt.

2018-05-04 – Fredag
Nässjö, våldtäkt: Vid lunch på fredagen kom en anmälan in till polisen om att en 15-årig pojke skulle ha våldtagit en flicka som var under 15 år i Kongsryd utanför Nässjö. Under eftermiddagen greps pojken och senare anhölls han. Häktningsframställan inkom, men häktningsdomstolen valde att sätta pojken på fri fot. I början av juli lade åklagaren ned undersökningen då ord stod mot ord. Namn, personnummer och bilder på den misstänkte samt länk till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront. Systemmedialänkar 1 och 2.

2018-05-03 – Torsdag
Östervåla, våldtäkt: En flicka överfölls under torsdagseftermiddagen av tre män vid Östervåla kyrkogård i Heby kommun när hon var på väg hem från skolan [Länk 1, 2]. Minst en av männen var aktiv i själva våldtäkten. Först under lördagsförmiddagen den 5 maj fick polisen en anmälan om våldtäkten. Ingen är gripen för överfallet och våldtäkten, men polisen har fått ett bra signalement på gärningsmännen. Åklagaren gick ut med signalementet att två av gärningsmännen har “mer svenskt utseende och en med mer utländskt utseende” samt att de var runt 30-40 år. Det där med “mer svenskt utseende” kommer nog av mer politiskt korrekta orsaker och ska nog inte läggas så stor vikt vid då svenskar i princip aldrig är inblandade i sådant här och signalementsbeskrivningen ska nog snarare tolkas som att det kanske var en afrikan och två lite ljusare araber.

2018-05-01 – Tisdag
Malmö, gruppvåldtäkt: En kvinna i 20-årsåldern misstänks ha våldtagits av flera män i byggnaden Turning torso i Malmö natten mellan Valborgsmässoaftonen och 1 maj. Fem män, samtliga med utländsk bakgrund, är misstänkta och fyra av dem har häktats. Åklagaren menar att fler misstänkta kan tillkomma i utredningen. Namn och personnummer på de misstänkta samt länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront.

2018-04-29 – Söndag
Arvika, våldtäktsförsök: Vid tretiden på natten mot söndagen utsattes en kvinna som är född på 70-talet för ett våldtäktsförsök av en knivbeväpnad man vid en offentlig toalett vid järnvägsstationen i Arvika [Länk]. Kvinnan blev rispad på halsen med kniven. men hon lyckades få in en spark på gärningsmannen så att han flydde. Mannen beskrivs vara mellan 175 och 180 centimeter lång, i 40-årsåldern, ha mörkt halvkort hår och klädd i mörk jacka och jeans.

2018-04-28 – Lördag
Växjö, våldtäkt: En kvinna i 50-årig kvinna blev vid 23-tiden grovt misshandlat och våldtagen av en 42-årig man i Tegnergallerians parkeringsgarage i centrala Växjö. Kvinnan kände till mannens förnamn vilket gjorde att den misstänkte kunde gripas strax efter midnatt. Onsdag den 2 maj häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Den 9 augusti åtalades han. Namn, personnummer och bilder på den misstänkte samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront. Systemmedialänkar här och här.

2018-04-27 – Fredag
Borlänge, gruppvåldtäkt: En ung kvinna som är född 1999 uppges ha blivit utsatt för en fullbordad våldtäkt av 4-5 gärningsmän med utländsk härkomst ungefär vid tretiden natten mot fredagen i Liljekvistska parken, nära resecentrum i centrala Borlänge [Länk 1, 2. Arkiverad 1]. I förhör har hon uppgivit att det var fyra-fem gärningsmän, cirka 170 centimeter långa och 18-25 år. De var av utländsk härkomst och pratade med varandra på ett språk hon inte känner igen.

stod-donera-swish-013

2018-04-27 – Fredag
Jönköping, våldtäkt: En ung kvinna som är född 2000 våldtogs natten mot fredagen i en lägenhet av en man i 25-årsåldern [Länk]. Den misstänkte mannen greps senare.

2018-04-25 – Onsdag
Kungälv, våldtäkt: En ung kvinna ska under onsdagen ha blivit våldtagen i en skola i Kungälv kommun [Länk 1, 2}. Polisen uppger att det finns en misstänkt gärningsman.

2018-04-24 – Tisdag
Örebro, sexuellt ofredande: En ung kvinna ska ungefär vid kl. 17:17 ha blivit sexuellt ofredad av en man i Stadsparken i Örebro [Länk]. Mannen vidrörde kvinnans bak, bröst, började slita i hennes kläder och försökte kyssa henne. Kvinnan har lämnat ett bra signalement på gärningsmannen, men polisen lämnar inte ut det.

2018-04-24 – Tisdag
Gällivare, våldtäkt: En kvinna våldtogs under natten till tisdagen inomhus av en gärningsman hon var ytligt bekant med [Länk]. Tidigt på tisdagsmorgonen greps och anhölls den misstänkte förövaren. Den 29 maj 2018 meddelade åklagaren att förundersökningen lades ned då ord stod mot ord och inga skador fanns på kvinnan. Den 5 juli 2018 avskrevs målet. Rätten meddelade i beslutet att sekretessen skulle kvarstå för den misstänkte.

2018-04-20 – Fredag
Borås, gruppvåldtäkt: En flicka misstänks ha blivit våldtagen sent på fredagskvällen och två unga män blev gripna. Våldtäkten ägde rum i samband med en fest som var i Sportstugan, Hagabo 1, Kinnarumma, i Borås. Systemmedialänk här.

2018-04-18 – Onsdag
Eskilstuna, våldtäkt: En kvinna ska ha våldtagits under natten mot onsdagen i en gångtunnel vid Fristadstorget/Kungsplan i centrala Eskilstuna [Länk 1, 2]. Ingen misstänkt gärningsman finns.

2018-04-16 – Tisdag
Märsta, våldtäkt: En kvinna våldtogs under en lägenhetsvisning i Märsta. Den misstänkte gärningsmannen skulle hyra ut en lägenhet till kvinnan och han anhölls samma dag. Både mannen och kvinnan var från Syrien. Våldtäkten ska ha handlat om att mannen förde in sina fingrar i kvinnans underliv. Mannen dömdes den 21 augusti 2018 till 2 år och 3 månaders fängelse av Attunda tingsrätt. Namn och personnummer på den dömde samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront. Systemmedialänkar här och här.

2018-04-16 – Måndag
Söderhamn, våldtäkt: Under kvällen och natten den 16 till 17 april i en lägenhet i Söderhamn misshandlade och våldtog en syrisk man en kvinna han hade ett förhållande med. Den 19 juli dömdes han till 3 år och 2 månaders fängelse. Mannen har setts på bilder poserande med statsminister Stefan Löfven. Namn, personnummer och bilder på den dömde samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2018-04-16 – Måndag
Märsta, våldtäkt: En kvinna som flydde ut på gatan från en lägenhet misstänks ha utsatts för en våldtäkt [Länk]. Polisen kunde inte finna den misstänkte gärningsmannen på platsen, men gärningsmannens identitet är känd.

2018-04-15 – Söndag
Örebro, våldtäkt: En pojke har gripits och anhållits misstänkt för en fullbordad våldtäkt mot en flicka och ett försök till våldtäkt mot en annan flicka vid Mariebergs köpcentrum i Örebro natten mot söndagen [Länk]. Pojken hade gått runt och gjort närmanden mot flera flickor under natten och han lär vara mellan 15 och 17 år gammal.

2018-04-14 – Lördag
Falköping, våldtäktsförsök: En kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök och blev även rånad ungefär vid 03-tiden natten mot lördagen i Grönelundsparken i Falköping [Länk].

2018-04-11 – Onsdag
Lindesberg, gruppvåldtäkt: En kvinna i 25-årsåldern ska ha våldtagits av flera gärningsmän vid Lindesbergs station strax efter midnatt natten mot onsdagen [Länk]. Ingen gärningsman är gripen och kvinnan ska inte ha känt igen någon av gärningsmännen.

2018-04-05 – Torsdag
Västmanland, våldtäkt mot barn: En man i 30-årsåldern misstänks för att ha våldtagit ett barn på en förskola under torsdagen. Mannen anhölls sedan. Systemmedialänk här.

2018-04-03 – Tisdag
Kopparberg, gruppvåldtäkt: En kvinna i 60-årsåldern överfölls och våldtogs av två gärningsmän vid 22-tiden i ett skogsparti i Kopparberg i Örebros län [Länk]. Våldtäkten är polisanmäld.

2018-04-03 – Tisdag
Lund, försök till gruppvåldtäkt: En flicka i de yngre tonåren omringades av fem gärningsmän som försökte våldta henne i anslutning till Norra Kyrkogården i Lund vid 19:30-tiden. När en kvinna närmade sig platsen avbröt männen och gick iväg. Polisens signalement är att männen var av utländsk härkomst, 17-18 år gamla och att flickan upplevde dem som långa. Brottsrubriceringen är försök till grov våldtäkt eftersom våld användes. Enligt Omni var flickan 14 år gammal. Systemmedialänkar här, här, här och här.

2018-04-03 – Tisdag
Borås, våldtäkt: Under natten mot tisdagen ska en kvinna ha blivit våldtagen i en taxi av en 45-årig man. Målet lades ned den 28 juni, då det troligtvis inte gick att bevisa brott. Systemmediakällor här. Slutligt beslut här.

2018-04-02 -Måndag
Stockholm, försök till våldtäkt: En kvinna lurades in i en trappuppgång mitt på dagen kl. 14:57 på Norra stationsgatan i centrala Stockholm där en man försökte våldta henne [Länk]. Hon lyckades slå och sparka sig fri.

2018-04-01 – Söndag
Stockholm, våldtäkt: En kvinna överfölls och våldtogs i ett litet skogsområde i närheten av Stockholms universitet, Vid Frescati [Länk 1, 2]. Larmet kom in till polisen vid 14:47. Kvinnan hade hittats av en förbipasserande efter våldtäkten.

2018-04-01 – Söndag
Smålandsstenar, gruppvåldtäkt: En kvinna våldtogs av två syrier på Furugatan i samhället Smålandsstenar i Gislaveds kommun. Den 23 maj häktades syrierna på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt. Den 27 juli dömdes syrierna, men fick kraftigt förmildrade straff på grund av att rätten menade att de bara var 17 och 18 år gamla när våldtäkten begicks. Offret var bekant med den ena våldtäktsmannen, men hade aldrig träffat den andre. Namn och personnummer på de misstänkta samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2018-03-30 – Fredag
Bromma, våldtäkt: En kvinna överfölls och våldtogs vid 17-tiden på långfredagen av en gärningsman vid en gångväg i Ulvsunda industriområde i Bromma. Den misstänkte gärningsmannen anhölls tisdagen 3 april och häktningsframställan lämnades in på onsdagen 4 april. Den misstänkte som är 36 år gammal är dömd för flera fall av stölder och snatterier samt behöver tolk på rumänska. Alternativmedialänk här.

stod-donera-swish-013

2018-03-17 – Lördag
Umeå, sexuellt ofredande: En kvinna överfölls, hölls fast och sexuellt ofredades av en afghansk man vid Pedagoggränd i Umeå. Afghanen åtalades den 12 april. Inledningsvis misstänkte polisen att mannen kanske kunde ha varit skyldig till flera det stora antalet överfall mot kvinnor som drabbat Umeå den senaste tiden, men kanske räckte inte bevisen varför åtalet bara gäller sexuellt ofredande. Den 29 maj dömdes afghanen för sexuellt ofredande till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Namn, personnummer och bilder samt länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront.

2018-03-11 – Söndag
Uppsala, våldtäktsförsök: En kvinna i 25-årsåldern överfölls natten till söndag i höjd med Mikaelskyrkan i Uppsala av en okänd gärningsman som drog ned kvinnan på gångvägen och försökte att dra av hennes kläder [Länk]. Ingen misstänkt gärningsman finns.

2018-03-03 – Lördag
Uppsala, gruppvåldtäkt: En 27-årig kvinna överfölls och våldtogs av två män under natten till lördagen i Valsätra [Länk 1, 2].

2018-03-03 – Lördag
Uppsala, våldtäktsförsök: Vid 03-tiden under natten till lördagen utsattes en 23-årig kvinna för ett våldtäktsförsök vid Slottsbacken i Uppsala [Länk 1, 2]. En man som först anhölls som skäligen misstänkt och sedan släpptes dömdes senare av Uppsala tingsrätt till 1 år och 3 månaders fängelse. Han misstänks för flera av våldtäktsförsöken som varit i Uppsala, men åklagaren kunde bara bevisa ett. Åklagaren yrkade på utvisning men rätten avslog eftersom de menade att Syrien är för osäkert.

2018-03-02 – Fredag
Uppsala, våldtäktsförsök: Under natten till fredagen utsattes en kvinna för ett våldtäktsförsök i centrala Uppsala [Länk].

2018-02-28 – Onsdag
Halmstad, våldtäkt mot barn: En 19-årig man hade samlag med en 13-årig flicka någon gång mellan den 1 januari och den 28 februari 2018. Då mannen visste att flickan var under 15 år så dömdes han i början av maj till 1 år och 4 månaders fängelse, utvisning och 100 000 kronor i skadestånd. Flickan var inte svensk. Systemmedialänk här.

2018-02-24 – Lördag
Stockholm, våldtäkt: En kvinna anmälde att hon hade våldtagits under natten i ett hotellrum i centrala Stockholm. En 22-årig man greps under lördagen och ytterligare en man togs in till förhör även fast han inte var misstänkt. Den 22-årige mannen släpptes efter förhöret, men är fortfarande misstänkt. Systemmedialänk här och här.

2018-02-22 – Torsdag
Lund, våldtäkt: En kvinna misstänks ha blivit våldtagen vid 06:30-tiden på torsdagsmorgonen vid Norra kyrkogården i Lund. En man ska ha dragit in en kvinna på den delen av kyrkogården som vetter mot Getingevägen i närheten av Skånes universitetssjukhus och begått övergrepp på henne. Systemmedialänk här.

2018-02-10 – Lördag
Husby, gruppvåldtäkt: En flicka misstänks ha gruppvåldtagits av tre afghaner inomhus under lördagskvällen i Husby nordväst om Stockholm. Vid samma tillfälle ska en flicka yngre än 15 år ha ofredats sexuellt och misshandlats av en av de misstänkta. Den 4 april greps de tre männen och häktades sedan den 6 april. De tre häktade männen har tolkbehov på persiska, dari och farsi. Den 24 maj åtalades alla tre männen. Namn och personnummer på de misstänkta samt länkar till domstolshandlingar finns i artiklarna på Nordfront här och här.

2018-02-03 – Lördag
Malmö, våldtäkt: En vuxen kvinna över 18 år våldtogs någon gång efter midnatt natten mot den 3 februari i en källarlokal i ett bostadshus i området Lindängen dit ett gäng ungdomar hade fört henne. Sammanlagt kan sju ungdomar ha varit befunnit sig i tvättstugan när en av dem oralt våldtog kvinnan. Namn, personnummer och bild på den dömde samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2018-02-01 – Torsdag
Kolsva, våldtäkt: En anställd på Malmaskolan i Kolsva i Köping kommun häktades under lördagen den 5 maj misstänkt för våldtäkt och sexuella ofredanden mot två 14-åriga flickor. Tillfällena när han begick brottet våldtäkt mot barn är någon gång mellan den 1 februari och den 31 mars. Den misstänkte mannen är etnisk chilenare och adopterades som barn av en svensk familj. Under utredningens gång har fler övergrepp som mannen begått mot unga flickor uppdagats och fler målsäganden tillkommit i målet. När åtalet kom var det sammanlagt sju målsäganden som utsatts under en period från 2012 till 2018. Namn, personnummer och bilder samt länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront. Systemmediaartikel här.

2018-01-27 – Lördag
Halmstad, gruppvåldtäkt: En ung kvinna våldtogs inne på en toalett på Hotell Mårtensson av två 18-åriga män. Männen dömdes senare till två års fängelse och till att solidariskt betala 140 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Den ene mannen kom som liten med sin familj till  Sverige från Ryssland och den andre verkar vara halvsvensk med en mamma från Chile. Mer att läsa samt namn, personnummer och bilder på de misstänkta samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront. Systemmediaartikel här.

2018-01-21 – Söndag
Göteborg, våldtäkt: En kvinna misstänks ha blivit våldtagen utomhus på Heden i Göteborg. En man i 20-årsåldern häktades under onsdagen. Systemmedialänk här.

2017-12-26 – Tisdag
Ljungby, våldtäkt: En svensk medelålders kvinna som hade följt med två afghanska män till deras HVB-hem blev våldtagen av den ena medan den andre tog på hennes bröst samtidigt som han onanerade. Den 16 april dömdes männen som båda påstår att de är födda 1999. Den ena mannen dömdes för våldtäkt till 1 år och 3 månaders fängelse, utvisning och 134 990 kronor skadestånd. Den andre dömdes för sexuellt ofredande och skulle betala 23 990 kronor i skadestånd. Alternativmediaartikel här.

2017-12-18 – Måndag
Hallsberg, våldtäkt: En 20-årig afghansk man hämtade en 13-årig flicka på skolan och bjöd henne på whiskey och öl. När hon sedan var riktigt full, med 1,9 promille alkohol i blodet, så våldtog han henne både analt och vaginalt på en offentlig toalett i Hallsberg. I tingsrätten dömdes afghanen till två års fängelse och 145 000 kronor i skadestånd. Åklagaren yrkade på utvisning, men det avslogs av tingsrätten. Senare skärpte hovrätten straffet till 2 år och 4 månaders fängelse och utvisning i 10 år. Alternativmedialänk här. Systemmedialänk här, här och här.

2017-12-16 – Lördag
Malmö, gruppvåldtäkt: En 17-årig flicka överfölls och våldtogs av flera gärningsmän ungefär vid kl. 02:30 natten mot den 16 december vid en lekplats i Sofielund vid korsningen Hasselgatan och Björkgatan [Länk]. Enligt polisen utsatte gärningsmännen flickan för en mycket rå och brutal behandling.

2017-12-09 – Lördag
Uppsala, våldtäkt: En kvinna överfölls, trycktes upp mot en betongvägg och våldtogs av en eritrean. Den 9 maj 2018 dömdes eritreanen till 1 år och 3 månaders fängelse och 102 000 kronor i skadestånd för våldtäkten. Åklagaren yrkade på 5 år utvisning, men rätten ogillade yrkandet. Namn och personnummer på den dömde och länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront. Systemmediaartikel här.

2017-12-03 – Söndag
Upplands Väsby, våldtäkt: En 29-årig syrisk man våldtog en kvinna i hennes bostad och hotat att döda både henne och hennes familj. Han åtalades även för ytterligare en våldtäkt och ett olaga hot som han dock friades för. Syriern dömdes den 9 maj 2018 till 2 år och 9 månaders fängelse, utvisning i 10 år och 120 000 kronor i skadestånd. Domen har överklagats till hovrätten. Namn, personnummer och bild på den dömde samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront. Alternativmediaartikel här. Systemmediaartikel här.

2017-11-16 – Torsdag
Lund, våldtäkt: En kvinna våldtogs vid 03-tiden av en ensam gärningsman vid domkyrkan i centrala Lund [Länk].

2017-11-15 – Onsdag
Malmö, gruppvåldtäkt: En vuxen kvinna gruppvåldtogs utomhus av flera gärningsmän i närheten av en busshållplats på Södervärn i Malmö någon gång mellan midnatt och kl. 01 natten mot den 15 november [Länk].

2017-11-14 – Tisdag
Örebro, våldtäkt: En syrisk läkare utförde på en vårdcentral i Örebro handlingar som är att jämställa med våldtäkt på en 23-årig kvinnlig patient [dom]. Läkaren dömdes i maj 2018 till två års fängelse.

2017-11-11 – Lördag
Malmö, gruppvåldtäkt: En minderårig flicka överfalls och utsätts för en grov våldtäkt med med minst tre gärningsmän vid ett grönområde i Segevång, vid Sege park, i Malmö [Länk 1, 2, 3]. Polisen fick anmälningen först några dagar senare. Det var ingen överfallsvåldtäkt utan flickan ska innan ha haft kontakt med gärningsmännen. Det låg en kvarterslokal i närheten där det kan ha pågått en fest. I maj 2018 valde åklagaren att lägga ner utredningen eftersom de inte kan binda några gärningsmän till fallet.

2017-10-22 – Söndag
Piteå, våldtäkt: Sent på söndagskvällen blev en ung kvinna våldtagen utomhus i närheten av Grans Naturbruksgymnasium i Piteå. Under natten mot måndagen greps och anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för brottet. Den 26 oktober släpptes mannen på fri fot under tiden att utredningen fortsatte, men den 26 januari 2018 lades utredningen ner då ord stod mot ord. Namn, personnummer och bilder på den misstänkte och länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront. Systemmedialänk här.

2017-10-15 – Söndag
Örebro, våldtäkt: En iranier våldtog en kvinnliga arbetskollega när hon sov över hos honom. Tidigt på morgonen vaknade kvinnan av att han höll på ta på hennes kropp och plötsligt trängde in i henne. Tingsrätten dömde mannen till 1 års fängelse och 80 000 kronor i skadestånd. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning. Systemmedialänkar här och här.

2017-09-29 – Fredag
Enköping, gruppvåldtäkt: En 14-årig flicka våldtogs uppe på taket på biblioteket i centrala Enköping av två invandrarungdomar, medan en tredje invandrare stod och såg på. Tingsrätten dömde senare bara en av gärningsmännen för grov våldtäkt mot barn eftersom de menade att den andre inte kunde veta att flickan var under 15 år. Den som dömdes för grov våldtäkt fick 6 månader sluten ungdomsvård. Namn, personnummer och bilder på den dömde och länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2017-09-24 – Söndag
Stockholm, våldtäkt: Natten mot söndagen den 24 september 2017 våldtogs en kraftigt berusad kvinna på Södermalm av Soheil Almasy som dömdes till 2 år och 10 månaders fängelse för denna våldtäkt samt för flera fall av sexuella ofredanden, där han dels har utnyttjat sin ställning som vårdare på en sluten avdelning på St Görans sjukhus och dels föregivit för unga kvinnor på olika håll i Stockholm att han var polis och skulle visitera dem. Namn och personnummer på den dömde och länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront.

2017-08-31 – Torsdag
Norrköping, våldtäkt: Under natten mot torsdagen misstänks en kvinna blivit våldtagen inne på toaletten på en krog i Norrköping. En man greps i anslutning till brottsplatsen kort efter att brottet hade anmälts. Systemmedialänk här.

2017-08-30 – Onsdag
Norrköping, våldtäkt: En kvinna i 20-årsåldern anmälde att hon hade blivit våldtagen i ett skogsområde utanför Norrköping. Systemmedialänk här.

2017-08-27 – Lördag
Huddinge, våldtäkt: Under en fest på Granbyvägen i Huddinge våldtog en 16-årig rasblandad pojke en full flicka som låg och sov. Den 24 februari 2017 hade pojken våldtagit en annan sovande flicka på en annan fest på nästan exakt samma sätt. Pojken dömdes senare för båda våldtäkterna, men fick bara ungdomsvård och 130 timmars ungdomstjänst på grund av sin låga ålder. Namn, personnummer och bilder på den dömde samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2017-08-12 – Lördag
Norrköping, våldtäkt: En 15-årig flicka anmälde att hon blivit våldtagen vid Vrinneviskogen under lördagen. Den 23-åriga mannen dömdes sedan till 2 år och 6 månaders fängelse för våldtäkt. Hovrätten fastställde senare tingsrättens dom. Namn, personnummer och bilder på den misstänkte samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront. Systemmedialänk här och här.

2017-08-01 – Tisdag
Enköping, gruppvåldtäkt: Ungefär vis 23-tiden blev en kvinna indragen i ett buskage och våldtagen av två män utomhus vid parken Gustav Adolfs plan. Systemmedialänk här.

2017-07-27 – Torsdag
Tranås, våldtäkt: En kvinna i 40-årsåldern uppger att hon våldtogs under natten mot torsdagen på Hubbarpsvägen. En misstänkt fanns i utredningen, men den 31 oktober beslutade åklagaren att utredningen skulle läggas ned. Systemmedialänk här.

2017-07-27 – Torsdag
Enköping, våldtäkt: Strax efter midnatt natten till torsdagen slet en man ned en cyklande kvinna från cykeln i Skolparken och våldtog henne. En väldigt berusad man som passade in på signalementet greps under torsdagen, men släpptes på fri redan på fredagen även fast misstankarna fortfarande kvarstod. Senare ska målet ha lagts ned då det inte gick att styrka att något brott begåtts. Systemmedialänk här.

2017-07-18 – Tisdag
Lomma, våldtäkt: En 16-årig flicka hade när föräldrarna var borta bjudit hem två afghanska unga män till en liten fest. När afghanerna hade supit henne full gav de sig på henne och en av männen våldtog flickan. Den äldre av männen som enligt myndigheterna vid tiden för brottet var registrerad som 17 år dömdes 27 april 2018 till fängelse i två månader och därefter skyddstillsyn för våldtäkt, medan den yngre av männen som enligt myndigheterna var registrerad som 16 år gammal dömdes till 60 timmar ungdomstjänst för bland annat sexuellt tvång. Att straffen blev så lindriga berodde på att rätten tog hänsyn till deras påstådda låga ålder. Åklagaren yrkade på utvisning för den äldre afghanen, men rätten avslog yrkandet med hänvisning till att det inte finns anledning att anta att han kommer att göra sig skyldig till nya brott. Namn och personnummer på den dömde och länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront.

2017-07-11 – Tisdag
Sölvesborg, gruppvåldtäkt: En 15-årig flicka misstänks ha våldtagits av två män som var mer än dubbelt så gammal som hon inne på Hälleviksbadet. Männen förhördes, men anhölls aldrig och ungefär tre månader efter den misstänkta våldtäkten lade åklagaren ned utredningen. Männen erkände att de hade haft samlag med flickan, men hävdade att hon var med på det. Systemmedialänk här.

2017-06-27 – Tisdag
Stenungsund, våldtäkt: Mitt på dagen våldtog en 16-årig syrisk pojke en 12-årig flicka på en offentlig toalett på järnvägsstationen i Stenungsund. Syriern dömdes den 4 april 2018 för två fall av våldtäkt mot barn samt ett par andra brott till sex månaders sluten ungdomsvård samt böter på 140 000 kronor till flickan. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning. Namn, personnummer och bild på den dömde samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2017-06-14 – Onsdag
Västerås, gruppvåldtäkt: Fyra somalier gruppvåldtog en kraftigt berusad 13-årig flicka på toaletten i en lägenhet på Karlfeldtsplatsen i Västerås. Tre av somalierna dömdes av Västmanlands tingsrätt till 8 månader sluten ungdomsvård för våldtäkt mot barn och två av dem dömdes även för barnpornografibrott. En av somalierna undslapp åtal då han var under 15 år. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning. Namn, och personnummer på de dömda samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2017-06-09 – Fredag
Umeå, våldtäkt: En flicka under 18 år överfölls och våldtogs vid ungefär 01:30-tiden i en gångtunnel under Kolbäcksvägen vid Ålidhem [Länk]. Ingen gärningsmannen är gripen för brottet.

2017-06-04 – Söndag
Umeå, våldtäkt: En 18-årig kvinna överfölls och våldtogs i ett litet skogsparti vid Skogshögskolan i Umeå i anslutning till festivalområdet där Brännbollsyran pågick [Länk 1, 2]. Gärningsmannen kunde spåras via DNA då han tidigare topsats efter att gjort sig skyldig till skadegörelse. I början av april 2018 dömdes mannen till sluten ungdomsvård då han vid brottets genomförande var under 18 år och till utvisning eftersom han inte var svensk medborgare.

2017-06-03 – Lördag
Umeå, våldtäkt: Under den populära festivalen Brännbollsyran blev en kvinna våldtagen i publikhavet vid den stora scenen [Länk]. Det finns ingen misstänkt gärningsman för brottet.

2017-06-03 – Lördag
Umeå, våldtäkt: Under natten mot lördagen våldtogs en 17-årig flicka på ett hotellrum i centrala Umeå [Länk]. Mannen och flickan var ytligt bekanta och deras versioner av vad som inträffade under natten går isär.

2017-06-02 – Fredag
Dorotea, våldtäkt: En kvinna i 20-årsåldern våldtogs under natten mot fredagen i centrala Dorotea av en iransk man med medborgarskap i Nederländerna och tolkbehov på persiska. Polisen grep och anhöll mannen som senare dömdes skyldig till våldtäkt i både tings- och hovrätt. Straffet blev två års fängelse och 110 000 i skadestånd. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning. Se notis på Nordfront för namn och personnummer på den dömde samt länkar till domstolshandlingarna. Systemmediaartiklar här och här.

2017-05-19 – Fredag
Örebro, grova våldtäkter: Under perioden 17-19 mai i området Örebro-Stockholm misstänks en rasfrämling vid upprepade tillfällen våldtagit och misshandlat en tonårsflicka. I åtalet yrkar åklagaren på ansvar för grov våldtäkt, människorov och övergrepp i rättssak. Den misstänkte är sedan tidigare dömd för flera våldtäkter. Se notis på Nordfront för namn, personnummer och bilder på den misstänkte samt länkar till domstolshandlingar och tidigare domar. Systemmediaartiklar här.

2017-04-28 – Fredag
Sundbyberg, våldtäkt. En 15-årig flicka våldtogs av en 29-årig arab på en toalett i en lägenhet på Bergshöjden i Sundbyberg [Länk]. Senare hotade även araben flickan och hennes familj. Gärningsmannen dömdes till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt och övergrepp i rättssak.

2017-03-16 – Torsdag
Borås, gruppvåldtäkt: En kvinna i 25-årsåldern som hittades i en trappuppgång i en ort norr om Borås av förbipasserande misstänks ha blivit våldtagen och fem syriska män i en lägenhet i samma trappuppgång i 25- till 35-årsåldern anhölls misstänkta för våldtäkt. Männen häktades, men släpptes senare. Polisen började misstänka andra. Systemmedialänk här, här och här.

2017-02-24 – Fredag
Pålsboda, våldtäkt: Under en fest i Pålsboda i Hallsbergs kommun våldtog en 16-årig rasblandad pojke en full flicka som låg och sov. Märken på flickans hals indikerar att pojken tog stryptag på henne. Den 27 augusti våldtog pojken en annan sovande flicka på en annan fest. Pojken dömdes senare för båda våldtäkterna, men fick bara ungdomsvård och 130 timmars ungdomstjänst på grund av sin låga ålder. Namn, personnummer och bilder på den dömde samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2017-01-28 – Lördag
Haninge, gruppvåldtäkt: En 16-årig flicka gruppvåldtogs av Aziz Sharifi och Omid RahmaniArkens väg i Haninge, medan en annan flicka/kvinna våldtogs av Abdul Hamid Haidari [Dom]. Alla tre gärningsmännen kom från Afghanistan och de två som dömdes för gruppvåldtäkten dömdes även till utvisning i 10 år. Straffen blev fängelse för en av männen och sluten ungdomsvård för de två andra.

2017-01-03 – Tisdag
Farsta, våldtäkt: En irakisk man våldtog en kraftigt berusad sovande kvinna i en lägenhet på Kristinehamnsgatan i Farsta i Stockholm och dömdes senare av tingsrätten till fängelse i två år. Åklagaren hade yrkat på utvisning, men rätten avslog detta. Hovrätten sänkte sedan straffet till 1 år och 10 månaders fängelse eftersom den irakiske mannen förlorade sin taxiförarlegitimation till följd av den fällande tingsrättsdomen. Namn och personnummer på den misstänkte samt länkar till domstolshandlingar finns i notisen på Nordfront.

2016-09-10 – Lördag
Helsingborg, försök till våldtäkt: En afghan försökte våldta en kvinna i Stadsparken i Helsingborg [Dom][Länk 1]. Målsägande beskrev mannen som mellan 20-25 år, men han var registrerad här i Sverige som endast 15 år gammal. Trots högt straffvärde blev straffet bara ungdomstjänst i 150 timmar på grund av den låga registrerade åldern.

2016-09-09 – Fredag
Borås, våldtäkt: En 16-årig flicka som just börjat gymnasiet anmälde att hon hade blivit våldtagen på en nollningsfest i Annelundsparken på fredagskvällen. Systemmedialänk här.

2016-08-19 – Fredag
Överkalix, våldtäkt: En förståndshandikappad kvinna med mental nivå som en 10-åring våldtogs på Bulandsgatan i Överkalix av den 16-åriga afghanen Nooredin Sarakhan [Dom]. Domen blev på grund av åldersstraffrabatt 150 timmars ungdomstjänst och utvisning i sju år.

2016-08-14 – Söndag
Fittja, gruppvåldtäkt: En missbrukande finlandssvensk kvinna lurades iväg till ett område i Fittja där 10-20 män väntade på henne och när hon kom dit så drog de in henne i en trappuppgång och där gruppvåldtogs hon i timmar av minst 10 män. På grund av en uselt skött polisutredning var tingsrätten tvungna att fria männen trots att de med största sannolikhet våldtog kvinnan. Namn, personnummer och bilder på de misstänkta samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2016-06-05 – Söndag
Motala, gruppvåldtäkt: En svensk kvinna rövades under natten mot söndagen bort från Stora torget i Motala av två män som slet in henne i en bil och körde ut henne i skogen, där de våldtog henne i flera timmar [Länk 1]. En man från Bulgarien kunde bindas till fallet tack vare DNA-spår och fälldes för grov våldtäkt och människorov till sex års fängelse och livstids utvisning.

2016-05-30 – Måndag
Lund, gruppvåldtäkt: En 14-årig flicka våldtogs av en 16-årig afrikan och en 14-årig pojke på en toalett på 4H-gården på Rudeboksvägen i Lund. Den 14-årige pojken åtalades aldrig. Afrikanen dömdes skyldig för våldtäkt mot barn till ungdomsvård och 100 timmars ungdomstjänst. Åklagaren yrkade aldrig på utvisning. Namn, personnummer och bild på den dömde samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2016-05-21 – Lördag
Malmö, våldtäkt: Den 21 maj 2016 våldtog en man från Nigeria, född 1991, en svensk 25-årig småbarnsmamma i en lägenhet i Malmö [Länk 1, 2]. Mannen dömdes i slutet av mars 2018 till två och ett halvt års fängelse. Åklagaren yrkade inte på utvisning.

2016-05-15 – Söndag
Göteborg, våldtäkt: En kraftigt berusad och sovande kvinna våldtogs i en lägenhet på Sveavägen i Göteborg av afrikanen David Akinremi [Dom]. Han hade tidigare, under december 2010, dömts för en gruppvåldtäkt och hade då hetat Babatunde Olatunji Sanyaolu [Dom]. Även under maj 2016 så våldtog han en kvinna [Dom].

stod-donera-swish-013

2015-12-31 – Torsdag
Göteborg, våldtäkt: En kvinna våldtogs i en lägenhet på Ekedalsgatan av afrikanen David Akinremi någon gång mellan den 1 december 2015 och den 31 december 2015 [Dom]. Han hade tidigare, under december 2010, dömts för en gruppvåldtäkt och hade då hetat Babatunde Olatunji Sanyaolu [Dom]. Senare, under maj 2016, våldtog han ytterligare en kvinna [Dom].

2015-05-30 – Lördag
Uppsala, våldtäkt: En 22-årig somalier överföll och våldtog en kvinna i 20-årsåldern tidigt på lördagsmorgonen. “Vill du leva eller dö” sa han bland annat till kvinnan. Somaliern dömdes senare skyldig för våldtäkt, men slapp både fängelse och utvisning. Alternativmedialänk här.

2015-03-07 – Lördag
Fjärås, gruppvåldtäkt: Två män gruppvåldtog en kraftigt berusad kvinna i en bil vid Torpasjön i Fjärås, Kungsbacka [Dom]. En av männen, iraniern Ahmady Hiwa, kunde gripas och dömdes för grov våldtäkt till 4 år och 6 månaders fängelse. Den andre mannen som hette Mohammad Halidy gick aldrig att få tag på, men hans DNA hittades på kvinnan och han var troligtvis iranier eftersom gärningsmännen talade med varandra på ett språk kvinnan inte förstod.

2013-09-20 – Fredag
Malmö, våldtäkt mot barn: En 12-årig drogad flicka våldtogs i en lägenhet på Eriksfältsgatan i Malmö av den 22-årige somaliern Mohamed Ali Jacob som dömdes till tre års fängelse [Dom].

2013-09-08 – Söndag
Borås, våldtäktsförsök: En kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök i närheten av Annelundsparken i Lund vid halvtretiden natten mot söndagen. Kvinnan lyckades slå sig fri och larmade polisen. Systemmedialänk här.

2013-09-07 – Lördag
Borås, våldtäkt: En kvinna anmälde att hon blivit våldtagen vid Caroli Kyrka natten till lördagen. Systemmedialänk här.

2011-04-26 – Tisdag
Eskilstuna, våldtäkt: Strax efter klockan 23 på kvällen slets en ung kvinna in i en hiss vid Gymnastikgatan i centrala Eskilstuna och våldtogs under brutala former av en eritreansk man. Mannen misshandlade och hotade att döda kvinnan under övergreppet. Den eritreanske mannen var sedan tidigare dömd för en överfallsvåldtäkt i Boden 2007. Namn, personnummer och bild på den misstänkte samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

2010-12-04 – Lördag
Göteborg, gruppvåldtäkt: En 16-årig kraftigt berusad flicka våldtogs på en toalett i en lägenhet på Sankt Pauligatan i Göteborg av afrikanerna Juan Carlos Perea Caracas och Babatunde Olatunji Sanyaolu [Dom]. Senare bytte Babatunde Olatunji Sanyaolu namn till David Akinremi. De båda gärningsmännen dömdes till tre års fängelse. Ingen av dem utvisades. Senare begick Babatunde Olatunji Sanyaolu/David Akinremi ytterligare två våldtäkter mot två olika kvinnor. En våldtäkt 2015 [Dom] och en våldtäkt 2016 [Dom].

2007-04-28 – Lördag
Boden, våldtäkt: Under natten mot lördagen hotade, misshandlade och våldtog en eritreansk man ett kvinnligt tidningsbud. Våldtäkten pågick i 30-40 minuter och var väldigt rå. Eritreanen sa bland annat, “Antingen knullar jag dig eller dödar dig. Jag har en kniv på mig, vill du se den? Vill du dö?” Mannen dömdes till fängelse, men utvisades inte. Efter avtjänat straff våldtog sedan eritreanen under brutala former en annan kvinna 2011 i Eskilstuna. Namn, personnummer och bild på den misstänkte samt länk till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.