Sju ungdomar misstänks för våldtäkt i Malmö

Sju ungdomar är misstänkta för att ha gruppvåldtagit en kvinna i en lokal på Lindängen i Malmö. Två av de äldre ungdomarna har häktats och båda är invandrare.

Text: Tobias Lindberg 2018-03-12

gruppvaldtakt-lindangen-malmo-010

Tisdagen den 6 mars greps och anhölls fyra ungdomar misstänkta för att natten mellan den 2 och 3 november 2018 ha gruppvåldtagit en vuxen kvinna i en samlingslokal på Kantatgatan 72 på Lindängen i stadsdelen Fosie i Malmö. Två av de som anhölls var 15 år gamla och två var 16 år.

Ytterligare tre ungdomar misstänks ha deltagit i gruppvåldtäkten, men greps och anhölls aldrig. Av dessa var två yngre än 15 år gamla.

stod-donera-swish-013

Under fredagen den 9 mars häktades två av de anhållna ungdomarna, den ena 15 år gammal och den andra 16 år, medan de andra två som suttit anhållna släpptes.

Samtliga sju är fortfarande misstänkta för grov våldtäkt.

Den yngre av de två som har häktats, 15-åringen, bor med sin familj i samma hus i trappuppgången intill.

kantatgatan-72-overblicksbild-010

Bild av adressen från Google Maps.

Ungdomarna misstänks ha drogat kvinnan och sedan fört med sig henne till samlingslokalen där de sedan våldtog henne.

Av de två häktade pojkarna har den 16-årige pojken ett namn som nästan låter lite ryskt medan den 15-årige pojken kanske kan vara romsk. På sociala medier så står det att den 15-årige pojkens föräldrar kommer från Belgrad, men de ser nästan lite indiska ut.

Här är ett inslag på SVT Sydnytt från fredagen den 9 mars 2018 där en talesperson för socialtjänsten i Malmö trivialiserar gruppvåldtäkten genom att framställa det som att även ungdomarna är offer. Det hela rör upp minnen av hur dåvarande rikspolischefen Dan Eliasson i en intervju, efter att en så kallad ensamkommande hade mördat en ung kvinna, ägnade mer tid och tankar åt att undra över vad det var för trauma som mördaren bar med sig än vad han ägnade åt kvinnan som hade blivit mördad.

Joakim Lamotte upprör sig över detta trivialiserande här.

Här är filmklippet med Dan Eliasson.

att-gora-020Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten “Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Referenser

Två tonåringar begärs häktade för gruppvåldtäkten på Lindängen