Barnvåldtäkten på Gullmovallen

En sen kväll i somras våldtogs en kraftigt berusad flicka vid fotbollsplanen i Gullspång av en 17-årig eritrean. Flickan hade precis fyllt 14 år och knappt två veckor tidigare gått ut sjunde klass.

Text: Tobias Lindberg 2018-02-17

barnvaldtakten-gullmovallen-010

Det var under kvällen och natten mellan den 26 och 27 juni som den 14-åriga flickan var tillsammans med fyra jämnåriga kompisar, två flickor och två pojkar, vid läktaren och avbytarbåsen på Gullmovallen i Gullspång. De hade druckit och flickan hade blivit väldigt full. Lite senare kom fyra äldre pojkar till platsen.

En av de äldre pojkarna var Dawit Tesfealem Tesheye (20000107-XXXX), en då 17 år gammal eritreansk medborgare som var bosatt i Gullspång. Se domen för hans fullständiga personnummer.

Enligt domen så ledde Dawit någon gång under kvällen/natten iväg den 14-åriga flickan till ett av avbytarbåsen invid fotbollsplanen, där han drog av flickan byxorna och våldtog henne.

barnvaldtakten-gullmovallen-123

I ett sådant här avbytarbås blev flickan våldtagen.

En av den 14-åriga flickans jämnåriga killkompisar såg när Dawit förde iväg flickan och försökte följa efter, men blev stoppad av Dawits kompisar. De hade omringat huset och hotade honom.

Efter våldtäkten när de äldre pojkarna hade gått så hittade den jämnårige killkompisen flickan sovande på en bänk i avbytarbåset. Hon hade kräkts på både bänken och golvet. Han väckte flickan och berättade att han trodde att Dawit hade haft sex med henne. Flickan som inte kom ihåg någonting av vad som hade hänt blev först arg och trodde honom inte.

Några dagar senare så hörde dock flickan att folk pratade om händelsen. Över datorn konfronterade hon Dawit som först förnekade det hela, men som senare erkände att han hade legat med henne. Ännu lite senare fick hon reda på att någon hade filmat delar av våldtäkten.

stod-donera-swish-013

Läser man domen så inser man att nästan samtliga av de inblandade pojkarna var invandrare.

De två jämnåriga pojkarna som var vänner till flickan var invandrare och hade utländska namn.

Av de fyra äldre pojkarna som kom till platsen så tror man utifrån namnen som nämns i domen att det var två invandrare och två svenskar, då man kan läsa att de heter Dawit, Felix, Mohammed och Martin. Tittar man däremot upp dem på sociala medier så ser man att bara en av dem är svensk.

När det kommer till flickan som våldtogs så är hon troligtvis svensk, även om det inte går att veta säkert. Den enda flickan som nämns med namn i domen, en av den våldtagna flickans vänner som vittnade under rättegången, är nämligen svensk och nästan samtliga av hennes tjejkompisar, liksom de allra flesta flickor på orten, är svenska. Därför är troligtvis även flickan som våldtogs svensk.

Dawit har tre Facebookkonton. Här, här och här.

Här är en bild på Dawit som hans mamma Saba Kifle har lagt upp.

barnvaldtakten-gullmovallen-130

Dawit på en bild på hans mammas Facebook. Klicka för att förstora.

Här är två till bilder på Dawit.

barnvaldtakten-gullmovallen-128

Yeah!

Dawit påstod inför rätten att det var flickan som hade tjatat på honom om att de skulle ligga med varandra.

Här är bilder på Dawits tre vänner, Felix Andersson, Muhammed Hassen och Martin Wasell, som hindrade flickans kompis att ta sig fram till avbytarbåset och på så sätt möjliggjorde att våldtäkten kunde ske.

barnvaldtakten-gullmovallen-159

Felix, Mohammed och Martin hindrade flickans vän från att hjälpa henne.

Varför åklagaren inte åtalade Dawits tre vänner för medhjälp till barnvåldtäkt är svårt att förstå. De var alla tre inledningsvis misstänkta, men av någon anledning lades förundersökningarna mot dem ned.

Felix var den som hade filmat en del av våldtäkten och han vittnade även inför rätten till kompisen Dawits fördel.

Ett drygt år tidigare dömdes Felix tillsammans med en vän till honom, Ali Wafi
Mohammed Al-Meahasean, skyldig till misshandel efter att de när de var 15 år gamla hade givit sig på och misshandlat en 12-årig pojke i skolan.

Tittar man på bilder av Felix på hans Facebook så ser man väldigt tydligt att han inte är svensk. Av hans mammas Facebook framgår att hon och hennes barn har fått sitt svenska efternamn genom att gifta sig med en svensk man, men att de ändå inte har några gemensamma barn utan att både hon och mannen har egna barn från tidigare förhållanden.

Här är en bild på Dawit och Mohammed.

barnvaldtakten-gullmovallen-133

Mohammed och Dawit gangsta style. Klicka för större bild.

Att det är illa i småorter som Gullspång förstår man när även en del av de svenska ungdomarna har börjat bete sig som om de var någon slags förortsgangsters.

barnvaldtakten-gullmovallen-132

Mohammed stående längst till vänster och Felix och Dawit stående som nummer fem och sex från vänster. Klicka för större bild.

Här står några ungdomar utanför ungdomsgården.

barnvaldtakten-gullmovallen-134

Felix näst längst till vänster och Dawit längst till höger. Klicka för större bild.

Skaraborgs tingsrätt dömde Dawit till 6 månaders sluten ungdomsvård. Rätten förklarade att han hade fått minst två års fängelse om han varit vuxen, men att straffet reduceras till 8 månader då han var 17 år gammal. Då straffvärdet var så pass högt så kunde inte ungdomstjänst väljas, utan istället blev det sluten ungdomsvård. Då sluten ungdomsvård inte har villkorlig frigivning efter två tredjedelar av tiden så sattes den slutna ungdomsvården till 6 månader.

Åklagaren yrkade aldrig på att Dawit skulle utvisas. Detta trots att han inte är svensk och har begått ett allvarligt brott samt att han dessutom är eritreansk medborgare.

Dawit har nyligen överklagat domen till Göta hovrätt. Mariestadstidningen skriver om det här.

att-gora-020Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten “Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Referens

Skaraborgs TR B 2933-17 Dom 2018-01-18

Skaraborgs TR B 2933-17 Dagboksblad 2018-02-16