Vaccin och Autism: Viralgranskaren ljuger om Andrew Wakefield

Viralgranskarens Hugo Ewald ljuger i ett nyupplagt filmklipp friskt om att forskaren Andrew Wakefield i sin rapport skulle ha påstått att han hittat ett samband mellan vaccin och autism. Sanningen är att inget sådant stod i rapporten.

Text: Tobias Lindberg 2017-12-26

vaccin-andrew-wakefield-001

I ett nyupplagt filmklipp ljuger och förvränger Metros Viralgranskaren återigen om vaccin. Denna gång är det Hugo Ewald som hittar på saker som inte stämmer om forskaren Andrew Wakefield och den rapport som han 1998 publicerades i The Lancet, men som sedan drogs tillbaks av tidningen några år senare efter påtryckningar från vaccinindustrin.

I filmklippet säger Ewald att Wakefield i sin rapport hade påstått att de funnit ett samband mellan vaccin och autism. Detta stämmer dock inte! Inte en enda gång påstår Wakefield detta i sin rapport eller att vaccin skulle orsaka autism, utan det hela är en typisk halmgubbe (ett av argumentationsfelen) som vaccinförespråkarna har byggt upp som de sedan attackerar istället för det som Wakefield faktiskt har sagt.

Läs gärna själva vad Wakefield skriver i sin rapport via länken här nedanför. Ingenstans står det, som Ewald påstår, att det skulle finnas ett samband.

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140673697110960/fulltext

Den som läser igenom rapporten kommer att se att Wakefield nämner sådant som på olika sätt har med vaccin och autism att göra, men att han aldrig säger att det finns ett samband mellan vaccin och autism eller att vaccin orsakar autism.

I rapporten nämner Wakefielddant som att flera av föräldrarna till barnen som ingick i studien anser att autismen startade efter vaccinering och han refererar även till andra forskare som har noterat att de första symtomen av autism ofta uppstod kort efter vaccination, men att nämna sådant är inte samma sak som att påstå att det finns ett samband.

Tvärt om så skrev Wakefield tydligt i rapporten att de inte hade kunnat bevisa något samband mellan vaccin och autism. Citatet från rapporten lyder: “We did not prove an association between measles, mumps, and rubella vaccine and the syndrome described.

Tyvärr är det inte bara Ewald som ljuger om att Wakefield i sin rapport skulle ha påstått att det finns ett samband mellan vaccin och autism, utan det är något som i princip hela det medicinska etablissemanget samt alla mainstreammedier ljuger om.

stod-donera-swish-013

Slutligen angående Ewalds formulering “det hela visade sig vara falskt”, vilket syftar på att rapporten drogs tillbaks.

Ja, den drogs tillbaks eftersom den mäktiga läkemedelsindustrin tryckte på och drog i trådar bakom kulisserna, men faktum är att frågan faktiskt inte är avgjord än, då tidskrävande rättsprocesser än idag pågår mellan Wakefield och de parter som har fråntagit honom hans läkarlegitimation, dragit tillbaks hans studie och smutskastat honom och det kan mycket väl vara så att han längre fram vinner dessa.

Att då, som Ewald gör, påstå att “det hela visade sig vara falskt” är väldigt oärligt. Korrekt hade varit att säga att studien drogs tillbaks, men att det pågår rättsprocesser om det hela.

Att Ewald skulle beskriva något om vaccin ärligt förväntar jag mig dock inte, men förhoppningsvis tar en del av er som läser detta till er av informationen i denna text och sprider den vidare till de ni känner.

Informationskriget.se har skrivit väldigt mycket om vaccin och för den som använder sökfunktionen så är det lätt att hitta det ni är intresserade av.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Referenser

https://www.metro.se/artikel/3-falska-p%C3%A5st%C3%A5enden-om-sjukdomar

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140673697110960/fulltext