Krypen som rånade 97-åriga Elsa

Här är männen som rånade 97-åriga Elsa. Mitt i natten tog de sig in, hotade henne med en skruvmejsel, slog henne och länsade hennes hus. På grund av påstådd låg ålder kom två av dem undan med alldeles för milda straff och bara en av dem blev utvisad.

Text: Tobias Lindberg 2017-12-14

krypen-som-ranade-97-ariga-elsa-010

Klockan tre på natten den 31 augusti i Malmö vaknade den 97-årige Elsa av att fyra arabiska män stod i rummet. De hade tagit sig in genom källardörren och hindrade henne sedan från att ta sig därifrån under tiden som de noggrant länsade hennes hem på värdesaker. Bland annat blev Elsa nedriven från sängen, slagen på ryggen, fasthållen och hotad med en skruvmejsel som en av dem höll mot hennes hals. Förutom att ta värdeföremål som TV, telefoner och bankomatkort så tog de även personliga saker med affektionsvärde, som till exempel vigselringar och åt mat ur hennes kylskåp.

När de efter hela två timmar var färdiga så åkte männen till en bankomat och började ta ut pengar. På sammanlagt nio uttag fick de ut ungefär 15 000 kronor från Elsas konto och försökte även tanka bilen med kortet.

Några dagar senare försökte männen bryta sig in i en 95-årig kvinnas hus, men avbröt utan att få med sig något. När de flydde från platsen stoppades de och greps av polisen med stöldgods i bilen från när de rånade Elsas hem några dagar tidigare.

stod-donera-swish-013

De fyra männen dömdes sedan den 5 december i Malmö tingsrätt skyldiga för grovt rån, försök till grov stöld, bedrägeri och försök till bedrägeri. Åklagaren yrkade på åtta års fängelse, men straffen blev lägre än så.

Den 28-årige Haiderat Salim dömdes till fängelse i fem och ett halvt år, den 18-årige Aladdin Al Arabi fick två år och nio månaders fängelse, 18-årige Mansour Alzafiri, som var 17 år när rånet utfördes, fick ett år och tio månaders sluten ungdomsvård och den 20-årige Mohammad Al Agawi fick fyra års fängelse samt utvisas från landet under tio år.

krypen-som-ranade-97-ariga-elsa-011I domen finns gärningsmännens födelsenummer, personnummer och adresser. Bilderna kommer från förundersökningsprotokollen.

Att männen valde att slå till mot just dessa två hus berodde på att Salim hade jobbat inom hemtjänsten och därför visste att det bodde ensamma gamla kvinnor där och att det fanns värdeföremål att stjäla.

Att inte alla fyra männen utvisas är oacceptabelt. Ingen av dem är etniska svenskar och ingen av dem har den långa anknytning till Sverige som borde behövas för att ha rätt att stanna. Tvärt om verkar de alla ha kommit rätt nyligen. Alzafiri till exempel kom med sin familj så sent som 2015. Samtliga av de fyra dömda behövde arabisk tolk under rättsprocessen.

Har någon anknytning som är från 1975 eller tidigare så bör de få vara kvar, även om de begår brott, men är anknytningen kortare än så borde utvisning ske.

Vidare fick tre av dem mildring av straffen på grund av påstått låga åldrar. Här kan nämnas Alzafiri som när han kom till Sverige 2015 först uppgav att han var född 1994, men som senare ändrade sig och sa att han var född 1999.

mansour-alzafiri-209a

Som man ser av ovanstående handling så har Migrationsverket inte ens tagit ställning till Alzafiris ålder. Hela hans identitet, var han kommer ifrån, ja allt, bygger bara på hans egna muntliga uppgifter. Hans påståenden.

Troligt är att han snabbt efter ankomsten till Sverige fick reda på att det bästa var att säga att man var 16 år gammal och att han därmed snabbt ändrade sig.

En enkel strategi när det gäller fall som detta skulle vara att utvisa alla som begår brott och som inte är etniska européer eller som inte har en anknytning till Sverige som sträcker sig till 1975 eller längre. Oavsett deras påstådda eller faktiska ålder. Är de gamla nog för att begå brottet så är de även gamla nog att ta straffet. Och utvisningen.

De är inte vårt problem. Vi européer tar ansvar för våra egna brottslingar genom att straffa dem och sedan leva med risken om vi senare låter dem bli fria, vi ska inte behöva leva med risken från kriminella främlingar, den får deras egna folk ta.

Ska allt vara riktigt bra ordnat så ska egentligen alla icke-européer som inte har en anknytning till Sverige från 1975 eller tidigare repatrieras från Sverige, ja utvisas, men som det ser ut nu så borde det minsta man kunde begära vara att i alla fall de som begår allvarliga brott blir utvisade. För gott. Inte bara i tio år.

Varför ska våra äldre, som Elsa till exempel, riskera att bli rånade eller varför ska våra kvinnor riskera att bli våldtagna bara för en massa rasfrämlingars skull?

Forskningen visar att invandrare från Mellanöstern och Afrika är väldigt överrepresenterade i brott. Se Brottsförebyggande rådets (BRÅ) rapporter “Invandrare och invandrares barns brottslighet. En statistisk analys.” från 1996 och “Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet” från 2005.

Dessa två rapporter, särskilt den från 1996, visade att invandrare generellt var överrepresenterade i brottsstatistiken, att överrepresentationen fanns kvar, nästan oförändrad, även efter att det hade korrigerats för socioekonomiska faktorer, som utbildningsnivå, arbetslöshetsgrad, könsfördelning och ålder samt att invandrare från Mellanöstern och Afrika hade särskilt stor överrepresentationen när det gällde allvarligare vålds- och sexualbrott.

att-gora-002Händelser som detta grova rån mot 97-åriga Elsa visar tydligt hur illa det är. Hur har vi kunnat låta det gå så långt som det har gjort? Situationen som vi befinner oss i idag måste lösas. I texten “Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Referenser

http://www.skd.se/2017/11/13/97-aring-ranades-i-sitt-hem/

https://minfil.org/P1xdm8d0b0/Malm__TR_B_7608-17_Dom_2017-12-07.pdf

http://www.pdf-archive.com/2011/05/08/br-1996-2-invandrares-och-invandrares-barns-brottslighet-1/br-1996-2-invandrares-och-invandrares-barns-brottslighet-1.pdf

https://www.bra.se/download/18.cba82f7130f475a2f1800012697/1371914727881/2005_17_brottslighet_bland_personer_fodda_sverige_och_utlandet.pdf

http://www.informationskriget.se/2016/02/09/vad-som-maste-goras/