Khazarteorin om judarna är falsk

Oavsett hur ofta folk har kommit dragandes med den så har jag alltid varit skeptisk till den så kallade Khazarteorin, den som går ut på att de så kallade ashkenazijudarna som utgör majoriteten av dagens judar inte skulle vara äkta judar utan att de istället kommer från khazarer som konverterade till judendomen under 800-talet, den som så ofta används som argument för att judarna inte skulle vara en distinkt ras.

stod-donera-swish-013

I den utmärkta texten ”Rethinking the Khazar Theory!” lägger David Duke ut argumenten och bevisen för att Khazarteorin, som han tidigare själv var en anhängare av, är felaktig och falsk. Såväl modern genetisk forskning som historiska jämförelser med nutiden används, vilket resulterar i en väldigt läsvärd text!

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Referenser

https://davidduke.com/rethinking-khazar-theory/

En reaktion på “Khazarteorin om judarna är falsk

  1. Johan

    Jag är också skeptisk till khazarteorin. Om den skulle stämma så skulle ashkenazijudarna se ut som mongoler (mer eller mindre som dagens kazaker, basjkirer, tjuvasjer och volgatatarer), men i regel så gör de inte det. Jag är dock övertygad om att en viss mängd khazarblod har runnit in i deras allmänna arvsmassa, i.o.m. att vissa av dem har smått mongoliska ansiktsdrag och enligt en studie (kommer inte ihåg vilken) så har 12 % av ashkenazijudarna, och 6 % av judarna i allmänhet, en gen av centralasiatiskt ursprung i sig

    Det finns ett riktigt bra underkapitel i Jüri Linas bok ”Under Skorpionens tecken” om just detta, vid namn ”Varifrån kommer de ryska judarna?” där vi får höra den tatariske etnologen Lev Gumiljovs perspektiv på denna fråga

Kommentera