Misstänkt för våldtäktsförsöket på 9-åring i Örebro släppt ur häktet

Den etniskt svenske man som satt häktad misstänkt för våldtäktsförsöket i slutet på juli på en 9-årig flicka i Örebro har nu släppts ur häktet. Målet är dock inte nedlagd, utan utredningen mot mannen pågår fortfarande.

Text: Tobias Lindberg 2017-10-24

svensk-man-haktad-valdtaktsforsok-9-aring-orebro-010Det var onsdagen den 26 juli som en man tidigt på morgonen vid ett litet grönområde på Oskarstorget i Örebro ska ha försökt våldta en 9-årig flicka som var på väg till fritids. En kvinna som var på väg till sin bil i närheten hörde skrik och tog sig till platsen, varpå våldtäktsförsöket avbröts. Informationskriget.se har tidigare skrivit om detta fall.

Den misstänkte mannen greps ett drygt dygn efter händelsen och häktades lite senare. Sedan har utredningen pågått. Tiden för åtal har skjutits fram av tingsrätten och häktningen har förlängts, vilket är väldigt vanligt i mål som gäller sexualbrott och speciellt vanligt är det när det är minderåriga brottsoffer inblandade. Tills Göta hovrätt plötsligt upphävde häktningen den 13 oktober efter en överklagan från den tilltalade.

stod-donera-swish-013

Åklagaren motsatte sig att hovrätten ändrade tingsrättens beslut, men ändå ansåg hovrätten av någon anledning att åklagaren inte hade kunnat visa att det fanns en risk för att den misstänkte begick fler brott, något som kan tyckas konstigt då det gäller en man som hovrätten själv säger  fortfarande är på sannolika skäl misstänkt för försök till grov våldtäkt mot barn.

Eftersom det nu inte finns någon häktad så finns det inte heller längre något datum då åtalet måste vara inne.

Den häktade mannen är såvitt det går att utläsa av namnet en etniskt svensk 27-årig man. Mannen är inte straffad sedan tidigare och verkar enligt adressregister vara boende nära platsen där själva våldtäktsförsöket utfördes. På Facebook verkar bara en man med samma bo i Örebro och även den personen ser ut att vara etniskt svensk.

Det är väldigt ovanligt per capita sett att etniska svenskar begår överfallsdåd som detta. Självklart händer det och etniska svenskar utgör trots allt fortfarande majoriteten av befolkningen, varför en del överfallssexbrott såklart kommer att utföras av svenskar, men vad som är viktigt att förstå är att invandrare är kraftigt överrepresenterade och att-gora-002trots att de bara utgör en minoritet av befolkningen så står de för majoriteten av överfallsvåldtäkter och försök till överfallsvåldtäkter i Sverige mot såväl vuxna och minderåriga offer. Ser man till gruppen invandrare från Mellanöstern och Afrika så är de till och med ännu mer överrepresenterade än invandrare generellt. Allt om detta kan man läsa i inlägget ”Vad som måste göras”.

Glöm inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör om du uppskattar det du läser. Donera genom Paypal på knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Referenser

https://minfil.org/z8aaM8c2b2/_rebro_TR_B3704-17_Aktbil_31.pdf

Kommentera