Häktning hävs för arab och afrikan misstänkta för gruppvåldtäkt i Enköping

Häktningen har nu hävts för araben och afrikanen som den 30 september misstänks ha gruppvåldtagit ett barn utomhus i Enköping. Båda har nu överflyttats till SIS-boende.

Text: Tobias Lindberg 2017-10-17

invandringen-bakom-okat-antal-gruppvaldtakter-001-fb-anpassad

Det var fredagskvällen den 30 september som en 15-årig arabisk pojke och en 16-årig afrikansk pojke misstänks ha gruppvåldtagit ett barn utomhus i närheten av biblioteket i centrala Enköping. Troligtvis är offret en 14-årig flicka. Informationskriget.se har tidigare skrivit om detta fall.

Nu har åklagaren beslutet att häva häktningen för både araben och afrikanen. Istället överflyttas ungdomarna till SIS-boende, vilket är statligt skötta boenden för tvångsvård och behandling.

Troligtvis är det ungdomarnas ålder som gör att de överflyttas till SIS-boende, då rättsprocessen mot dem fortfarande är pågående. Hur pass ”inlåsta” de är och hur strikta restriktioner de har på ett sådant boende är svårt att avgöra.

att-gora-002Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förändras. I texten ”Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Referenser

https://minfil.org/A285I3c1b6/Uppsala_TR_B4805-17_Aktbil_29.pdf

https://minfil.org/Fa89I6c3b2/Uppsala_TR_B4805-17_Aktbil_30.pdf

Kommentera