Svärdsmannen i Örebro slipper fängelse

Svärdsmannen i Örebro, en kriminellt belastad rasfrämling, döms inte till fängelse trots att han fälldes på samtliga åtalspunkter.

Text: Tobias Lindberg 2017-10-10

svardsmannen-i-orebro-inte-svensk-010

Idag kom domen mot den 23-årige zigenaren Josef Lundberg som på kvällen den 2 september hade gått omkring i Örebro och hotat folk med ett svärd innan han avväpnades och greps av polis. Rätten fällde honom på samtliga åtalspunkterna – olaga hot, grovt olaga hot, hot mot tjänsteman, ringa narkotikabrott samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål – gärningar som sammantaget hade ett straffvärde på 10 månader, men ändå så slipper han fängelse och får istället skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. [1]

I domen beskrivs behandlingsplanen så här:

” Vårdplanen som upprättats innefattar bland annat övervakning i arton månader, institutionsvistelse på mellan sex och nio månader utan rätt till permissioner under de tre första månaderna, täta drogtester och en hel rad olika, för ändamålet adekvata, vårdinsatser.”

Josef Lundberg är tidigare dömd för olaga hot, våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman, grov stöld, stöld, skadegörelse och ringa narkotikabrott, men har ändå inte tidigare dömts till fängelse.

Trots all denna tidigare kriminalitet, där även våldsbrott ingår, så väljer rättsväsendet än en gång att inte döma honom till fängelse.

Informationskrigets tidigare text om detta fall lägger fram alla bevisen för att Josef Lundberg är zigenare och att hans far bor i Örebro nära platsen där gripandet skedde. [2]

Av domen framgår dock att Josef Lundberg inte kom från den lägenhet där hans far bodde, vilket den tidigare texten spekulerade om, utan att han hade varit hemma hos en kusin innan som också bor nära platsen för gripandet. Det var därifrån han hade fått svärdet.

stod-donera-swish-013

Innan Josef Lundberg greps hade han på vägen från kusinens lägenhet bland annat grälat med en mörkhyad man vid en busshållplats, där han till och med höll svärdet mot mannens hals samt riktat svärdet på ett hotfullt sätt mot en kvinna som satt i en bil.

Av domen framgår att han vid tillfället hade varit påverkad av bensodiazepiner och alkohol, men inte varit mer påverkad än att en del vittnen beskrev det som att han inte var full.

Ett av vittnena, en utländsk kvinna, beskriver i domen grälet mellan Josef Lundberg och den mörkhyade mannen vid busshållplatsen som att det var en svensk som bråkade med en invandrare.

Från domen:

”Rätt som det var tog svensken fram ett svärd och la mot invandrarkillens hals. Han höll svärdet mot halsen i några sekunder. Hon och hennes väninna, som stod bara några meter från killarna, blev rädda och gömde sig bakom en stor kruka varifrån de fortsatte iaktta killarna. Den svenska killen stoppade sedan undan svärdet igen och gick iväg i riktning mot hotellet. Invandrarkillen verkade inte oroad av det inträffade utan gick vidare mot bussen igen.”

Här är bilder på Josef Lundberg från sociala medier där det syns att han inte är etniskt svensk.

josef-lundberg-002

På bilderna som man sett i de vanliga medierna från händelsen är det dock inte lika tydligt att Josef Lundberg inte är svensk, vilket har gjort att folk på sociala medier och olika diskussionsforum felaktigt har gottat sig åt att detta minsann visade att det inte bara är invandrare som är farliga eftersom att svärdsmannen enligt dem var svensk. Dessa personer hade dock fel och även denna gång handlade det om en som inte var svensk, en som var en rasfrämling.

Självklart är det inte så att alla rasfrämlingar är farliga eller att de alla är brottslingar, utan den absoluta majoriteten av dem är skötsamma människor. Däremot är det ett faktum att de är kraftigt överrepresenterade i brottslighet, särskilt när det kommer till vålds- och sexualbrottslighet, vilket bland annat har bevisats i BRÅ:s rapporter om ”Invandrares brottslighet” från 1996 och 2005. Skulle fler inse detta så skulle stödet för massinvandring och mångkultur inte vara lika stort. Mainstreammedierna gör däremot allt de kan för att mörka detta faktum, varför det är det viktigt att alternativmedierna lyfter fram etniciteten hos de som begår brott, så att folk kan fatta informerade beslut gällande hur vårt samhälle ska se ut. [3]

att-gora-002Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att mångkultur bara gör allt sämre. Vi kan inte ha ett land där massor av människor som inte ser sig som en del av vårt folk lever, utan vi måste se till att vi kan skapa ett mer homogent samhälle där allas lojalitet är mot det egna folket och den egna rasen. Situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras och i texten ”Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen. [4]

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Referenser

[1] https://minfil.org/lei4Fac6be/_rebro_TR_B_4210-17_Dom_2017-10-10.pdf

[2] http://www.informationskriget.se/2017/09/12/svardsmannen-i-orebro-inte-svensk/

[3] BRÅ-rapporterna

Invandrare och invandrares barns brottslighet. En statistisk analys. BRÅ-rapport 1996:2.
http://www.pdf-archive.com/2011/05/08/br-1996-2-invandrares-och-invandrares-barns-brottslighet-1/br-1996-2-invandrares-och-invandrares-barns-brottslighet-1.pdf

Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet. Rapport 2005:17.
https://www.bra.se/download/18.cba82f7130f475a2f1800012697/1371914727881/2005_17_brottslighet_bland_personer_fodda_sverige_och_utlandet.pdf

[4] http://www.informationskriget.se/2016/02/09/vad-som-maste-goras/

En reaktion på “Svärdsmannen i Örebro slipper fängelse

  1. Lingonet

    Det kanske är därför han slipper undan, för att skapa en illusion om att Svensken minsann slapp straff.
    Jugemedia och andra (vita vithatare) som hört och läst om invällare som slipper undan med smäll på fingrarna,kommer älta den versionen misstänker jag starkt.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *