Två somalier döms troligtvis för gruppvåldtäkten i Barkarby

Två av de tre somalierna som åtalades för att i juli ha gruppvåldtagit en kraftigt berusad kvinna i Barkarby kommer troligtvis att dömas skyldiga eftersom de får kvarbli i häktet tills dom meddelas, medan den tredje troligtvis frias då han inte längre är häktad.

Text: Tobias Lindberg 2017-10-09

gruppvaldtakten-barkarby-020

Det var den 14 juli vid Attackvägen i Barkarby som den misstänkta våldtäkten på den kraftigt berusad kvinnan ska ha skett och de misstänkta försvann från platsen på en röd moped. Informationskriget.se senaste artikel om fallet kan läsas här.

I fredags avslutades den sista rättegångsdagen och av dagboksbladet framgår att Hanad Liban och Hanad Salaat ska kvarbli i häkte tills dess om meddelas, medan Abdirashid Mire inte ska vara kvar i häktet.

Detta innebär troligtvis att domstolen kommer att förklara de två som kvarblir i häktet skyldiga, medans den som släpps fri får en friande dom.

stod-donera-swish-013

Att Abdirashid Mire kanske skulle frias var utifrån hur åtalet såg ut inte helt oväntat, då åklagaren hade gjort ett alternativt yrkande för honom, vilket ofta brukar vara fallet när det finns tveksamheter eller då bevisningen är svag.

Den av de tre somalierna som vi har sett på bilder sittandes på en moppe utanför MediaMarkt i Barkarby var Hanad Salaat och han kommer alltså troligtvis att dömas skyldig.

gruppvaldtakt-barkarby-inplockad-av-polis-012 gruppvaldtakt-barkarby-inplockad-av-polis-011

Målnumret på Attunda tingsrätt är B 6160-17 och dom meddelas på fredag eller någon av de första dagarna i nästa vecka.

att-gora-002I texten ”Vad som måste göras” förklaras vad som krävs för att lösa de problem vi svenskar står inför.

Glöm inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör om du uppskattar det du läser. Använd Paypal på knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Referenser

https://minfil.org/N525Edc6ba/Attunda_TR_B_6160-17_Dagboksblad_2017-10-09.pdf

Fler refernser hittar ni i Informationskrigets tidigare texter om detta fall här, här och här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *