Barn gruppvåldtaget i Enköping – arab och afrikan häktade

En 15-årig arab och en 16-årig afrikan häktades i tisdags misstänkta för att ha gruppvåldtagit ett barn utomhus i fredags kväll i närheten av biblioteket i Enköping.

Text: Tobias Lindberg 2017-10-05

invandringen-bakom-okat-antal-gruppvaldtakter-001-fb-anpassad

I förrgår blev en 15-årig arabisk pojke och en 16-årig afrikansk pojke häktade på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt mot barn. Det misstänkta brottet ska ha inträffat vid 18-tiden i fredags kväll i området kring biblioteket i centrala Enköping. [1][2]

Av häktningsframställan framgår att de båda pojkarna anhölls i sin frånvaro under natten mot lördagen och att verkställandet skedde inom ungefär en timme för båda. Vid 18-tiden på lördagen spärrade polisens tekniker av området runt biblioteket för spårsökning och sågs bland annat uppe på taket till byggnaden.

stod-donera-swish-013

Ingenting i någon myndighets uttalanden som jag har sett ger några ledtrådar till kön, etnicitet eller ålder hos offret. Det enda som avslöjas är att offret är ett barn.

På Flashback avslöjar däremot en användare  som troligtvis bor i Enköping att offret är en flicka som är född 2003. [3]

”Offrets mor har tillkännagivit på Facebook att det är en kille som går i årskurs 9 samt en som går i gymnasiet som gett sig på flickan, som är född 03. ”

Detta är såklart ingen hundraprocentigt säker uppgift, men troligtvis så stämmer den då flashbackanvändaren faktiskt verkar ha lokal kännedom. I en annan kommentar som denne användaren gör framgår det nämligen att personen redan i söndags, dagen innan häktningsframställan inkom till Uppsala tingsrätt, hade ett ungefärligt hum om vad de misstänkta gärningsmännens namn.

Normalt sett är det ovanligt att så här unga personer häktas, men enligt åklagaren finns risk för att pojkarna undanröjer bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning, vilket tingsrätten höll med om. [4][5]

För brottet är inte föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år, men om rätten befinner de två pojkarna skyldiga så kommer de få strafflindring på grund av sin låga ålder.

Vanliga mainstreammedier har skrivit om fallet, exempelvis här och här, men nämner som vanligt inget om de misstänkta gärningsmännens etnicitet.

De misstänkta gruppvåldtäktsmännens etnicitet framgår förutom av domstolshandlingarna även av deras Facebookkonton.

att-gora-002Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förändras. I texten ”Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Referenser

[1] https://minfil.org/t3daC1c3b6/Uppsala_TR_B4805-17_Aktbil_10.pdf

[2] https://minfil.org/w1deC5c3b5/Uppsala_TR_B4805-17_Aktbil_11.pdf

[3] https://www.flashback.org/sp61940104

[4] https://minfil.org/1cdcC9c2bb/Uppsala_TR_B_4805-17_Beslut_under_r_tteg_ng_2017-10-03.pdf

[5] https://minfil.org/2cd6Ccc3bf/Uppsala_TR_B_4805-17_Beslut_under_r_tteg_ng_2017-10-03_2.pdf

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *