Polisen grep arabisk man efter våldtäkten i Upplands-Bro

En kvinna överfölls, misshandlades och våldtogs under torsdagseftermiddagen vid ett elljusspår i Upplands-Bro. En timme senare grep polisen en man med arabiskt utseende på Kungsängens pendeltågsstation. Informationskriget.se visar de ocensurerade bilderna.

Text: Tobias Lindberg 2017-06-16

valdtakt-upplands-bro-009

Klockan 16:25 fick polisen in ett larm om att en kvinna hade blivit överfallen, misshandlad och våldtagen vid ett elljusspår i Lillsjöområdet i Upplands-Bro kommun. Ett intensivt spaningsarbete inleddes omgående.

valdtakt-upplands-bro-020

Här är den ungefärliga platsen för våldtäkten markerat med rött på kartorna. På den övre kartbilden ser man hur elljusspåret går genom skogsområdena mellan de bebyggda områdena, vilket inte syns lika tydligt på satellitbilden.

valdtakt-upplands-bro-karta-013

Här är en mer inzoomad bild av området.

valdtakt-upplands-bro-karta-012

En kvinna som var ute och gick med sin pojkvän i Lillsjöområdet på väg till Kungsängens pendeltågsstation blev tillfrågade av polisen om de hade sett någon misstänkt man. De fick berättat för sig att en kvinna hade blivit misshandlad och våldtagen i närheten och att signalementet på gärningsmannen var en utländsk man i träningskläder.

valdtakt-upplands-bro-025

När kvinnan och pojkvännen ungefär en timme efter våldtäkten stod på perrongen på Kungsängens pendeltågsstation såg de en man som stämde in på signalementet komma springande. Han hade försökt hinna med ett tåg, men missade det.

Efter det uppträdde mannen nervöst. Ögonvittnen uppgav att han bland annat hade satt sig ner på en bänk och petat/klippt naglarna samt att han blödde i nacken.

Vittnen tillkallade polisen som grep den misstänkte mannen och förde honom från platsen. Mannen gjorde inget motstånd och behövde inte handbojas. Platsen för våldtäkten låg ungefär 1,5 kilometer väster om pendeltågsstationen.

valdtakt-upplands-bro-012

Här är en bild som togs av mannen innan polisen hade dykt upp.

valdtakt-upplands-bro-014

På sociala medier är det tydligt att många invånare i Upplands-Bro känner igen mannen, men tyvärr är det än så länge ingen som har kunnat få fram mannens namn eller bättre bilder av honom. Om någon vet vem mannen är så får ni gärna höra av er om det till Informationskriget.

Här är en bild av en tiggare som brukar sitta i Upplands-Bro som kan vara samme man som greps av polisen misstänkt för våldtäkten.

19244361_870020576481521_1808489273_n

På torsdagskvällen beslutade åklagaren att mannen skulle anhållas och senast på söndag klockan 12 måste beslut om häktning tas om mannen fortfarande är misstänkt. Att någon anhålls indikerar att polisen sannolikt har fått tag på rätt person.

stod-donera-swish-013

Att mannen, om han är den skyldige, skulle lyckas få bort alla rester under naglarna genom att peta/klippa dem är inte vidare troligt och om blodet i nacken skulle ha kommit från kamp med brottsoffret så finns sannolikt spår av DNA på brottsoffret eller brottsplatsen.

Viktigt att ha i minnet är att området senast i februari blev uppmärksammat för att en man med arabiskt utseende överföll och våldtog en 13-årig flicka i Veddesta den 11 februari samt att två män med arabiskt utseende försökte våldta en polsk kvinna i Kallhäll den 15 februari. Informationskriget.se skrev om detta här. Både Veddesta och Kallhäll ligger i grannkommunen Järfälla.

Ingen av männen har gripits för för händelserna i Järfälla i februari och något som inte nådde fram i mediebruset den gången var att en ytterligare ett våldtäktsförsök inträffade samma kväll som våldtäktsförsöket på den polska kvinnan i Kallhäll. Platserna var inte långt ifrån varandra och bara en timme skiljde dessa våldtäktsförsök från varandra.

Glöm inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör om du uppskattar det du läser. Använd Paypal eller Swisha på 0723-781776.

Här finns

Referenser

https://polisen.se/Stockholms_lan/Aktuellt/Handelser/Stockholms-lan/2017-06-15-1625-Valdtakt-Upplands-Bro/

http://archive.is/ZZAK4

https://www.hitta.se/kartan!~59.48048,17.72833,15z/tr!i=KvvY7M8t

http://www.ubro.se/nyheter/misstankte-valdtaktsmannen-anhallen

http://archive.is/4aeNQ

http://www.informationskriget.se/2017/02/19/arabiska-valdtaktsman-enligt-offren-i-jarfalla/

3 tankar kring ”Polisen grep arabisk man efter våldtäkten i Upplands-Bro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *