Somalisk fotbollstränare misstänks ha våldtagit 10-åringar

En somalier som arbetar som fotbollstränare och elevassistent i Rinkeby är åtalad för grov våldtäkt på tre unga pojkar.

Text: Tobias Lindberg 2017-03-17

Under fredagen den 17 mars hölls den femte och sista rättegångsdagen i Solna tingsrätt mot en 31-årig somalier som har åtalats för sammanlagt åtta fall av grov våldtäkt mot barn efter att ha våldtagit tre unga pojkar. Våldtäkterna ska framförallt ha utförts under september 2016 innan han anhölls den 30 september 2016.

Två av pojkarna var bara 10 år gamla, medan den tredje var 14 år. Den ena 10-åringen och 14-åringen är bröder. Pappan till de två bröderna har vid rättegången haft tolkbehov på arabiska.stod-donera-swish-013

Mannen hade kontakt med de tre pojkarna i sin roll som fotbollstränare och även som elevassistent till två av dem på Knutbyskolan, en F-6-skola i Rinkeby. Det verkar även som att han på något sätt var bekant med familjen till två av pojkarna.

Våldtäkterna innefattade anala och orala våldtäkter på samtliga av de tre pojkarna samt att han användande sig av våld och hot för att få pojkarna att lyda. Vid ett tillfälle hade han hållit en kniv mot halsen på den ena 10-åringen.

Den 29 september berättade de två 10-åringarna för den ena pojkens mamma om vad de hade utsatts för, varefter somaliern greps och anhölls dagen efter.

Samtliga våldtäkter verkar ha begåtts på en adress på Mjölbyplan i Rinkeby som bara ligger knappt 500 meter från där somaliern är folkbokförd och drygt 300 meter från Knutbyskolan där han jobbade som elevassistent.

Som bevis vid rättegången finns DNA på bland annat använda kondomer, sängkläder och pojkarnas underkläder.

Om somaliern döms för grov våldtäkt mot barn blir påföljden mellan 4 och 10 års fängelse. Döms han bara för våldtäkt mot barn så blir det mellan 2 och 4 års fängelse. Åklagaren har inte yrkat på utvisning från Sverige.

Andra medier har skrivit om detta fall den senaste veckan, men mig veterligen har ingen avslöjat gärningsmannens identitet och etnicitet.

Rykten säger att de våldtagna barnen är irakier och kurder.

Flashbacktråden om fallet kan läsas här.

Namn och personnummer på den dömde samt länkar till domstolshandlingar finns i artikeln på Nordfront.

att-gora-020Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten “Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Kommentera