Våldtäkten av 13-årig flicka i Mariestad överklagas nu till Högsta domstolen

[Uppdatering 2016-08-30] Uppgiften att målet hade överklagats till Högsta domstolen stämde inte. Det står nu i Göta hovrätts papper att uppgiften om överklagandet var felaktig och att felet berodde på att en domstolshandläggare hade skrivit fel. [Slut på uppdatering.]

valdtakt-mariestad-maher-alqalisi-001-fb-anpassad-mellanMålet med barnvåldtäkten i Mariestad är nu överklagat till Högsta domstolen efter att Göta hovrätt överraskande hade mildrat straffet mot Maher Alqalisi från våldtäkt mot barn som tingsrätten hade utdömt till Sexuellt utnyttjande av barn. Detta bekräftades för Informationskriget.se under ett samtal med registratorn på Göta hovrätt som berättade att de skulle skicka samtliga handlingar till Högsta domstolen nu på måndag den 29:e augusti.

Detta måste dock inte innebära att Högsta domstolen kommer att ta upp fallet till prövning.

stod-011Här kan den som vill läsa Göta hovrätts dom och längst bak i domen finns även tingsrättsdomen:

https://minfil.org/64u1o4bcbf/G_ta_HR_B_1813-16_Dom_2016-08-24.pdf

Här har Informationskriget skrivit tidigare om detta fall och gjort uppdateringar ända fram till dagens datum:

http://www.informationskriget.se/2016/06/16/efter-barnvaldtakten-lade-han-upp-denna-glada-bild-pa-sig-sjalv/

4 reaktion på “Våldtäkten av 13-årig flicka i Mariestad överklagas nu till Högsta domstolen

    1. admin Inläggsförfattare

      Ja, men tanke på hur illa det är med det svenska rättssystemet så kan det nästan kännas så, men faktum är att i detta fall så kan det i praktiken knappast bli lägre än vad det redan är. Förhoppningsvis tar Högsta domstolen tag i detta med hans ålder. Mycket talar för att Maher Alqalisi var 19 år eller äldre när han våldtog den 13-åriga flickan. En medicinsk åldersbedömning skulle kunna göra det troligt att han faktiskt är äldre än vad han påstår.

Kommentera