Efter barnvåldtäkten lade han upp denna glada bild på sig själv

Efter att ha våldtagit en 13-årig flicka i Mariestad för knappt två månader sedan så var det första Maher Alqalisi lade upp på sociala medier efter att ha släppts ur häktet ett fotbollsfilmklipp, följt av en hälsning till alla muslimer om en bra Ramadan och slutligen en gammal selfie där han leende står mitt i Stockholm. Ingenting som ens ger en antydan om att han skulle ångra det han gjort eller att han bryr sig om hur den unga flickan känner sig. Inte för att jag menar att han skulle skriva rakt ut vad som har hänt, jag förstår att man inte vill skylta med det och om det görs fel så kan det till och med bli värre för flickan, men något mer skulle man ändå kunna vänta än ytliga tramspostningar och en bild på sig själv där han står och ler som om det hela vore ett stort hån.

Dagen efter han hade lagt upp bilden blev Maher Alqalisi dömd skyldig för våldtäkt mot barn, men slapp ändå fängelse eftersom han hade påstått att han bara var 16 år gammal och slapp utvisning för att åklagaren ansåg att han hade etablerat sig väl i landet och för att det gick bra för honom. Det är upprörande att rätten och åklagaren resonerar på detta sätt, trots att de enda konkreta bevis som finns säger att han faktiskt var 19 år gammal när han våldtog flickan, något som dessutom stöds av det faktum att han ser klart äldre ut än 16 år, vilket är tydligt om man tittar på alla de bilder och filmklipp som han har lagt upp på olika sociala medier. Att åklagaren sedan dessutom har mage att säga att en person som våldtar en 13-årig flicka har etablerat sig väl i landet är helt obegripligt.

Text: Tobias Lindberg 2016-06-16. Uppdaterad 2016-08-25.

[Uppdatering 2016-06-17] Våldtäktsmannen Maher Alqalisi har sedan jag igår publicerade denna väldigt väldelade artikel om honom tagit bort sitt Facebookkonto, något som ofta sker när människor upptäcker att det inte var så bra att sprida bilder och information om sig själv om man samtidigt ska hålla på att ljuga och begå brott. Jag har dock tagit åtskilliga skärmdumpar, men glömde tyvärr att försöka registrera alla hans sidor på archive.is men om någon annan har gjort det så kanske den som har gjort det kan höra av sig till Informationskriget. [Slut på uppdatering]

[Uppdatering 2016-06-19] Nu har Maher Alqalisi även städat undan så att man inte längre kan se filmklippet av honom, men som tur är så råkar det vara så att någon har laddat upp samma filmklipp på en sida för anonym fildelning, varför vi alla fortfarande kan se detta filmklipp som så tydligt visar hur orimliga hans påståenden om sin ålder är. Se mer längre ned i texten. [Slut på uppdatering]

[Uppdatering 2016-06-20] Flickans familj är nu väldigt besviken att våldtäktsmannen Maher Alqalisi inte fick fängelse och därefter blev utvisad. Filmklipp finns i slutet av texten. [Slut på uppdatering]

[Uppdatering 2016-08-25] Hovrätten meddelade den 24:e augusti att de ändrade tingsrättens dom från våldtäkt av barn till det mildare sexuellt utnyttjande av barn. Påföljden sänktes på så sätt att han slipper skyddstillsynen  som tingsrätten hade utdömt och istället får 90 timmars ungdomstjänst, men eftersom han har suttit häktad så anses straffet i och med detta redan vara verkställt. Läser man domen så kan man konstatera att rätten ändrade domen till sexuellt utnyttjande eftersom de menar att man inte kan bevisa att Maher Alqalisi inte är 16 år och detta efter att de även denna gång ha underlåtit att utföra en medicinsk åldersbedömning på honom, något de skulle ha kunnat göra då det kanske skulle kunna vara så att han faktiskt är äldre än 20 år. Om hans faktiska ålder skulle vara 21 eller äldre så skulle en medicinsk åldersbedömning med full säkerhet säga att han är äldre än vad han påstår eftersom felmarginalen på metoden är som högst 4 år. Vidare är det väl känt att många migranter ljuger om sin ålder eftersom en yngre ålder ger dem större fördelar och därför vore det verkligen värt att genomföra en åldersbedömning på Maher Alqalisi med tanke på vilken allvarlig fråga detta gäller. Vidare verkar rätten väga in att Maher Alqalisi kanske inte förstod att hon bara var 13 år och att hon inte ville ha sex med honom i en park, på marken som var så hård att hon fick sår av den, trots att både hon och hennes kompis tidigare hade sagt att de bara var 13 år och trots att hon sa att hon inte ville  och dessutom försökte hindra honom genom att hålla i sina byxor när han drog ner dem. Han var dock envis och gav sig inte och rätten verkar tydligen anse att hon inte var tillräckligt tydlig i att visa att hon inte ville, trots att det just är för att barn har svårare att visa vad de vill eller inte vill än vuxna som man har en lagstiftning som säger att det är våldtäkt om man har sex med ett barn, men ändå väljer alltså hovrätten här att anse att hon borde ha varit ännu tydligare då den menar att Maher Alqalisi kanske inte förstod att hon inte ville. Man baxnar! Här kan den som vill ladda ner domen från Göta Hovrätt: https://minfil.org/64u1o4bcbf/G_ta_HR_B_1813-16_Dom_2016-08-24.pdf [Slut på uppdatering.]

efter-valdtakten-pa-13-aringen-maher-alqalisi-001-fb-anpassad

Maher Alqalisi i stockholm i slutet av mars 2015 när han enligt egen uppgift bara ska ha varit 15 år gammal. Alla som ser bilden förstår dock att han är äldre än så.

För knappt två månader sedan våldtogs en 13-årig flicka i Sjöhagaparken i Mariestad av en man från Jemen, vilket jag tidigare har skrivit om här och här. I förrgår dömdes mannen som heter Maher Alqalisi med födelsenummer 960522 som skyldig till denna barnvåldtäkt, men slipper trots detta både fängelse och utvisning eftersom han har påstått att han bara är 16 år gammal. Då rätten anser att åklagaren inte har kunnat motbevisa detta så gäller enligt svensk rätt våldtäktsmannens påstående som sanning. Troligtvis var det också på grund av att ålderspåståendet inte kunde motbevisas som åklagaren drog tillbaks det utvisningsyrkande han ursprungligen hade haft. Istället för fängelse så är allt han får en 18 månaders skyddstillsyn där en 60 timmars behandlingsplan ingår.

Att ha en situation där hundratusentals människor årligen kommer in i vårt land och där det bland dem finns otroligt många som vi egentligen inte vet vilka de är eller deras ålder är helt ohållbart. Att Sverige i en sådan situation dessutom inte genomför medicinska åldersbedömningar är totalt vansinne. Om någon idag kommer från ett land i Mellanöstern eller Afrika så räcker det i princip att denne påstår sig vara yngre än sin riktiga ålder för att helt kunna slippa eller få ett mildare straff. Vi har nästan kommit till en situation där de enda som inte skulle kunna ljuga om sin ålder om de begår brott är vi infödda svenskar, medan alla som är nyanlända mer eller mindre kan påstå vad som helst. Sverige måste börja göra medicinska åldersbedömningar igen, vilket jag har skrivit om med länkar till myndigheter och forskning i den andra halvan av detta blogginlägg här.

Gällande barnvåldtäkten i Mariestad så har nu den smått otroliga situationen uppstått, att vi har en person som i domstolens och de svenska myndigheternas handlingar på alla sätt räknas som att han är 20 år gammal idag och att han var 19 år gammal när han våldtog den 13-åriga flickan den 20 april i år, men som ändå inte döms på ett sätt som är brukligt för sin ålder. En person med ett personnumret som tydligt visar att han är född den 22 maj 1996 skrivet invid sitt namn i tingsrättsdomen, ett personnummer som den svenska folkbokföringsmyndigheten inte ens vill ändra eftersom han faktiskt har uppvisat ett pass för franska myndigheter med denna ålder, men ändå döms han som om han vore bara 16 år gammal.

stod-011

Enligt svenska myndigheter är Maher Alqalisi 20 år gammal, men behandlas ändå i rätten som om han är 16 år och enda anledningen till detta är alltså att han har påstått att han är född den 15 juli 1999. Påstått. Det är allt. Han har alltså inte några som helst faktiska bevis för sitt påstående, inga giltiga papper eller handlingar, inget resultat från en medicinsk åldersbedömning, ingenting, utan det enda har varit han påstående och tillsammans med det faktum att hans påstående har backats upp i rätten av en socialsekreterare och en ungdomsassistent som har “uppfattat” honom som yngre så har det räckt för att vårt rättssystem ska döma honom som en 16-åring. Dessa två kvinnor, socialsekreteraren och ungdomsassistenten, hade egentligen inte heller något konkret att gå på, utan det enda var deras känsla av hans ålder. Helt krasst så skulle det kunna vara så illa att Maher Alqalisi faktiskt är född den 22 maj 1996, men att han helt enkelt bara är ovanligt barnslig eller har han med viljes har velat lura dem att han är yngre än han är eftersom det ger honom många fler fördelar i vårt samhälle. Att dessa två, socialsekreteraren och ungdomsassistenten, “uppfattar” honom på ett visst sätt borde inte väga tyngre än de faktiska bevis som finns i form av uppgifter och handlingar från franska myndigheter om vad det stod i det pass han hade visat för dem kombinerat med det uppenbara faktum att Maher Alqalisi faktiskt ser ut att vara klart äldre än 16 år.

maher-alqalisi-valdtakt-030

Ser man på bilder och filmklipp på Maher Alqalisi så är det väldigt tydligt att han inte är så ung som han påstår, utan att han faktiskt ser ut ungefär som att han är född den 22 maj 1996.

Innan vi börjar titta på bilder och filmklipp ska bara kort nämnas att när Maher Alqalisi sökte asyl i Sverige den 15 juli 2013 så påstod han att han var född 15 juli 1999. Senare fick Migrationsverket av franska myndigheter uppgifter om att han på den franska ambassaden i Jemen hade visat sitt jemenitiska hemlandspass som visade att han var född 22 maj 1996, men detta förklarar Maher Alqalisi med att han den gången använde ett falskt pass eftersom man måste vara 16 år för att få resa ut ur Jemen. Det som är lite otroliga med detta som han berättar var att han bara råkade söka asyl just på sin födelsedag. Tänka sig va, vilken slump!? Han påstår att han är född den 15 juli och det bara råkade vara den 15 juli den dagen när han sökte asyl i Sverige. Inte heller verkar det som att åklagaren har gjort någon efterforskning om uppgiften att man egentligen inte får resa ut från Jemen om man är under 16 år gammal stämmer eller inte, utan mer som att påståendet bara godtas. I vart fall så bekräftas inte denna uppgift om att man måste vara 16 år för att få resa ut ur Jemen på något sätt i domen.

Nu till bilderna och filmklippen av Maher Alqalisi.

Här nedanför kan ni se en bild av Maher Alqalisi och en kompis till honom framför kyrkan i Mariestad som lades upp av kompisen på Instagram den 26 mars nu i år 2016. Detta innebär att bilden som senast kan ha tagits den 26 mars 2016, men den skulle kunna vara äldre än så. Då Maher Alqalisi påstår att han är född den 15 juli 1999 så skulle det innebära att han ska vara 16 år gammal på denna bild, vilket är väldigt tydligt att han inte är, utan att han ser många år äldre ut. Faktum är att det ser ut som att han snarare skulle kunna vara ungefär 19 år gammal, vilket hans jemenitiska hemlandspass sa. Värt att veta är att “ett hårt liv” inte gör att barn utvecklas snabbare och ser äldre ut, som det så ofta brukar sägas, utan att det snarare är tvärt om att barn från fattigare delar av världen inte växer och utvecklas lika snabbt som barn som får allt de behöver av näring, stimulans, lugn och vila, något jag skriver lite om här och som de som har stor erfarenhet att arbeta med barn och påstådda barn som nu kommer från Mellanöstern och Nordafrika vet om, vilket nyligen Sherry Olesen som arbetar på ett ungdomsboende i Alvesta nyligen vittnade om i denna väldigt uppmärksammade dom från Göta Hovrätt på sidan 13 med orden “De som kommer från dessa länder ser normalt yngre ut än vad de är“. De ser alltså normalt sett yngre ut än vad de är, inte äldre. Att många utländska barn ändå ser äldre ut för sin ålder beror helt enkelt på att de verkligen är äldre än vad de är registrerade som. Om Maher Alqalisi ser ut att vara omkring 19–20 år gammal så är det alltså mer troligt att han till och med skulle kunna vara äldre än så än att han skulle vara yngre. Gällande bilden så har jag suddat över kompisens ansikte och flera namn på bilden eftersom de inte har någonting med våldtäkten att göra, utan bara råkade känna Maher Alqalisi. Likadant är det med flera av följande bilder.

maher-alqalisi-018-fardig

Här är en bild Maher Alqalis på torget i Skövde som han lade upp på sin egen Instagram den 20 april. Alltså samma dag som han våldtog den 13-åriga flickan i Mariestad. Bilden måste dock inte ha varit tagen samma dag. Enligt vad han påstår så ska han vara 16 år gammal på denna bild, vilket är tydligt att han inte är. Visst han ser rätt spenslig och liten ut, men han ser inte ut att vara 16 år gammal, utan han har rätt skarpa drag i ansiktet, vilket brukar vara typiskt när man blir lite äldre och som man kan se även på bilden ovanför där han satt med sin vän framför kyrkan i Mariestad, medan ungdomar som verkligen är 16 år gamla oftast har lite mer mjuka ansiktsdrag.

maher-alqalisi-019-fardig

Här är en bild av när Maher Alqalisi är i Stockholm i slutet av mars 2015 för att se vänskapsmatchen mellan Sverige och Iran som spelades på “Friends arena” den 31 mars 2015. Bilden är upplagd på Instagram den 27 juni 2015, men den togs någon gång när han var i Stockholm i anslutning till matchen han gick och såg den 31 mars 2015. Detta ser man genom att titta på det filmklipp som finns nedanför bilden som Maher Alqalisi har spelat in själv där det i början av filmklippet står att det är från Stockholm när han skulle se matchen mellan Sverige och Iran. I filmklippet syns tydligt på flera ställen att han har samma skjorta på sig som på denna bild och man kan även se det lilla rosa-röda märket på några ställen i filmen som man kan se att han har på vänster sida av bröstet på denna bild. På denna bild ska han enligt eget påstående vara bara 15 år gammal, vilket är väldigt tydligt att han inte är.

maher-alqalisi-023-fardig

Även i detta filmklipp som han lade upp på sitt Yotubekonto den 17 juni 2015 från när han var i Stockholm för att se vänskapsmatchen mellan Sverige och Iran som spelades den 31 mars 2015 på Friends Arena så är det tydligt att han inte är 15 år. Här är en arkiverad sida av datumet för matchen. Ja, han ser rätt ung ut och han uppträder sannerligen rätt barnsligt för att vara 18 år gammal, men han ser inte ut att vara 15 år som han påstår och bara för att man är barnslig till sättet ska man inte kunna undgå det straffansvar man förtjänar utifrån sin fysiska ålder.

[Uppdatering 2016-06-19] Här nedanför ser ni att Maher Alqalisi har tagit bort sitt filmklipp från Youtube eller gjort det privat så att vi inte ska kunna se det, men under det borttagna Youtube-klippet så har jag nu lagt upp samma filmklipp som någon omtänksam person turligt nog har laddad upp på en anonym fildelningssida så att vi alla fortfarande kan se det som Maher Alqalisi städa bort från nätet. [Slut på uppdatering]

[Uppdatering 2016-08-25] Nu verkar det som att filmklippet finns uppe igen på Maher Alqalisis Youtube-konto. Om utifall det skulle tas bort igen så finns det i alla fall att se på den anonyma fildelningssidan här nedanför. [Slut på uppdatering.]

 

https://vid.me/f1XM

Sedan för den som känner sig lite tveksam så kan det vara bra att titta på lite bilder av hur verkliga 15-åringar ser ut med tanke på att Maher Alqalisi påstår att han skulle vara 15 år gammal på bilden och filmklippet från Stockholm i slutet av mars 2015. Här nedanför ser ni bilder som jag hittade av Mariestads IFK:s pojklag som är födda 1999, dvs från samma årskull som Maher Alqalisi påstår att han tillhör. Två av dessa bilder av Mariestads IFK är tagna i slutet av mars 2015 och en är från början av augusti 2015, vilket alltså innebär att dessa pojkar på bilderna är ungefär lika gamla som Maher Alqalisi påstår sig vara på Stockholmsbilden och -filmen. Glöm inte heller bort Sherry Olesens ord när hon vittnade i Göta Hovrätt om att pojkar från dessa länder normalt sett ser yngre ut än vad de är. Pojkarna från Mariestads IFK är som ni kan se nästan alla etniska svenskar och ändå ser samtliga klart yngre ut eller i varje fall yngre ut än vad Maher Alqalisi gör på Stockholmsbilden och -filmen och dessutom har nästan samtliga av fotbollspojkarna de där mjuka dragen i ansiktet som ungdomar i den åldern har och detta trots att de enligt Sherry Olesens ord alltså normalt sett ska se äldre ut än ungdomar från länder som t.ex Jemen. Ingen av ungdomarna från Mariestads IFK har någonting i övrigt med denna text eller Maher Alqalisi att göra än att de ska tjäna som exempel på hur 15-åringar ser ut i verkligheten.

maher-alqalisi-024-fardig

maher-alqalisi-026-fardig

maher-alqalisi-025-fardig

Tänker man att det är svårt att jämföra en person från Jemen med svenska ungdomar så kan den som vill läsa denna text där jag visar hur verkliga 15-åringar från Mellanöstern ser ut. Som ni ser så ser Maher Alqalisi klart äldre ut på Stockholmsbilden och -filmen även om man jämför med dem.

Ja just det ja, avslutningsvis kan jag nämna att selfien som Maher Alqalisi lade upp på Facebook, den där han står med ett stort leende i Stockholm, den som kanske många kan tycka är lite som ett hån med tanke på vad han gjorde mot den stackars 13-åriga flickan, på lite drygt tre dygn nu fått 141 “gilla-markeringar” av 134 araber och 7 svenskar, varav en av svenskarna som har gillat den är samma ungdomsassistenten som i Skaraborgs tingsrätt intygade att hon uppfattade det som att Maher Alqalisi bara var 16 år gammal och en annan av svenskarna verkar vara en kollega till denna ungdomsassistent. Man kan verkligen fråga sig hur lämpligt det är att ungdomsassistenter som ska vara professionella i sitt jobb med människor och som till och med vittnar till deras fördel i en domstol är vänner med eller följer dem dem på Facebook.

stod-011

Här är domen från Skaraborgs tingsrätt där Maher Alqalisi dömdes skyldig för våldtäkt mot barn:

http://www.informationskriget.se/wp-content/uploads/2016/06/Skaraborgs-TR-B-1374-16-Dom-2016-06-14.pdf

I domen som har mål nr. B722-16 står samtliga uppgifter om Maher Alqalisi, alla hans namn, personnummer, medborgarskap, adress och dylikt.

Även här kan domen mot Maher Alqalisi laddas ned:

https://minfil.org/B321n4b1b9/Skaraborgs_TR_B_1374-16_Dom_2016-06-14.pdf

Här är Maher Alqalisis profil på Facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100004151651754

[Uppdatering.] Maher Alqalisi tog någon gång efter publiceringen bort sitt Facebookkonto. Se uppdateringen med röd text i början av blogginlägget. [Slut på uppdatering.]

[Uppdatering 2016-08-25] Nu finns Maher Alqalisis Facebook-konto uppe igen, men en del bilder och annat som gick att se förut utan att vara vän går inte att se nu. [Slut på uppdatering.]

Dessutom så hittade jag några sidor på Badoo som är en av världens största datingsajter där Maher Alqalisi har två olika konton där han har skrivit att han är 21 respektive 22 år gammal. Observera att ingen svensk myndighet eller fransk myndighet har hindrat honom att skriva ut den ålder, alltså 16 år, som han nyligen inför rätten påstod sig vara.

https://badoo.com/sv/profile/0340743080

https://badoo.com/sv/profile/0377113679

Här finns en arkiverad version av en av hans sidor på Badoo om det skulle vara så att han försöker att ta bort eller ändrar den senare:

http://archive.is/yGyv4

[Uppdatering 2016-07-04] Uppenbarligen har Maher Alqalisi tagit bort det ena Badoo-kontot, men inte det andra. Kanske har han glömt bort lösenordet. Nu är i alla fall detta arkiverat på archive.is [Slut på uppdatering]

Avslutningsvis måste den kortslutning i hjärnan som åklagaren Åke Nyqvist i det här målet måste ha fått när han i Mariestads-Tidningen sade att han hade dragit tillbaks utvisningsyrkandet mot Maher Alqalisi. Åklagaren uttryckte det så här:

“Han hade trots allt etablerat sig väl i landet och det gick bra för honom. Då kändes det oskäligt att yrka på utvisning, säger Nyqvist.”

Om någon våldtar en 13-årig flicka eller inte inser att hon bara är 13 år och därmed för ung för att ha sex med och detta trots att hon verkligen ser ut att bara vara 13 år gammal, vilket alla i rättegången intygade, så är det just det perfekta beviset på att man faktiskt inte har etablerat sig bra i samhället. Hade man etablerat sig bra i samhället så skulle man redan ha insett detta. Bara för att man sköter skolan bra och jobbar och står i så innebär det inte att man är en bra och lämplig medborgare. Springer någon runt och våldtar folk eller har sex med barn så gör det det samma hur duktig denne är i övrigt, utan den personen ska självfallet utvisas ändå.

Här är en arkiverad version av artikeln i Mariestads-Tidningen där åklagaren kommer med sitt korkade uttalande om att våldtäktsmannen inte ska utvisas för att han har “etablerat sig väl i landet”.

Flickans familj är efter domen väldigt besviken över att våldtäktsmannen Maher Alqalisi inte dömdes till fängelse och därefter utvisning, vilket framgår av detta reportage från Expressen.

 

 

Om du uppskattar det arbete som har lagts ned på denna text glöm då inte att stödja Informationskriget.se genom att donera med Paypal, betalkort eller Swish. Se uppe på bloggens högerspalt hur man gör för att donera.

valdtakt-mariestad-maher-alqalisi-001-fb-anpassad-mellan

Referenser

http://www.informationskriget.se/2016/04/25/arabisk-haktad-for-barnvaldtakt-i-mariestad/

http://www.informationskriget.se/2016/05/26/arabisk-man-nu-atalad-for-barnvaldtakten-i-mariestad/

http://www.informationskriget.se/2015/10/21/ensamkommande-barn-som-egentligen-ar-vuxna-man/

http://www.informationskriget.se/2016/01/27/bara-sverige-sa-mogna-barn-har/

http://www.informationskriget.se/wp-content/uploads/2016/06/HRG_B_2016_0722_R_ORG.pdf

http://www.skysports.com/football/sweden-vs-iran/teams/329231

http://archive.is/1YneM

http://www.informationskriget.se/2015/11/09/migrationsverkets-15-aringar-vs-vanliga-15-aringar/

http://mariestadstidningen.se/mariestad/2016/06/14/valdtog-13-arig-flicka-domd-till

http://archive.is/SBP3M

Här kan den som vill läsa eller ladda ner hovrättsdomen:

https://minfil.org/64u1o4bcbf/G_ta_HR_B_1813-16_Dom_2016-08-24.pdf

19 reaktion på “Efter barnvåldtäkten lade han upp denna glada bild på sig själv

  1. admin Inläggsförfattare

   Jo, jag läste den och har även länkat till den artikeln i slutet av min text där jag nämner vad åklagaren hade sagt om att Maher Alqalisi hade etablerat sig väl i samhället. Saken gällande detta födelsebevis som du nämner är att det var obestyrkta intyg som inte håller som bevisning. I princip skulle han väl ha kunnat tillverka dem själv eller fått någon att tillverka det åt honom. Här är citat från domen:

   “I tingsrätten har Maher Al Qalisi åberopat en obestyrkt kopia av ett intyg från Jemens ambassad i Haag, enligt vilket han är född den 22 maj 1999. Han har också åberopat en obestyrkt kopia av ett födelsebevis på arabiska enligt vilket han är född den 15 juli 1999.”

   Det är dåligt av Mariestads-Tidningen att framställa det på ett sätt som får det att låta som att alla handlingarna som lades fram angående hans ålder skulle vara lika tillförlitliga. För det var de inte. De handlingar som han lade fram som skulle visa att han var 16 år gammal vara alla obestyrkta.

   Gällande att en nämndeman ville fria helt så säger väl det bara en del om den nämndemannen, att han (för jag antar att det är en han) tycker att det är okej att tvinga sig på eller ha sex med en liten flicka för att hon inte klarar eller vågar att säga ifrån på ett sätt som man kanske kan förvänta sig från en lite äldre tjej eller en kvinna. Det är liksom därför vi har en lag som alltid säger att det är våldtäkt om man har sex med ett barn under 15 år, för att de inte är mogna för det ens om de vill ha sex själva och för att de inte kanske är mogna nog att säga ifrån när de inte vill.

  1. admin Inläggsförfattare

   Det är såklart om man gillar den rent innehållsmässigt, inte vad gärningsmannen har gjort. Alltså om man tycker att texten är bra skriven, att den berättar eller tar upp något viktigt osv osv. Om man tycker att den gör det så får man gärna stödja genom att donera en slant, då det är mycket jobb bakom en text som denna.

 1. Nordie

  Nordiske verdier står for fall. Nordiske mennesker står for fall. Det er ikke lov til å ta til motmæle i denne prosessen hvor arabiske menn skal ta over styringen av samfunnet med “gatas parlament” – mens de folkevalgte er nikkedokker til det hele. Islam er ikke målet. Koranen er bare et verktøy som disse menneskene skyver foran seg for at ingen skal – nettopp – ta til motmæle. Isolert sett så betyr ikke Muhammed, Allah og Koranen en dritt for dem, men de bruker dem akkurat til samme formål som det koranen i sin tid ble konstruert for: Å ta kontroll.

  1. admin Inläggsförfattare

   Jag håller helt med dig Nordie, den styrande globala eliten använder sig av de verktyg som fungerar och bryr sig egentligen inte alls om vilken ideologi det är.

 2. Frihetsgudinnan

  Ger domstolarna ut listor på alla deras nämndemän och grå vilket parti de är utsedda av? I så fall är det bara att jämföra domen i detta fall, liksom Finlandsfärje-fallet, vilka foliehattar som suttit tull doms.

  1. admin Inläggsförfattare

   Nej, domstolarna ger inte ut sådana listor på nämndemän, men däremot kan man såklart få ut namnen på de individuella nämndemän som sitter med i ett visst mål. Ringer eller skriver man till domstolen så kan man få reda på det, det går att få ut anteckningarna från huvudförhandlingen och där står namnen, men det framgår inte vilka partier de är utsedda av.

 3. Inger

  Jag har läst hela domen mot denne förmodlige 20-åring. Jag blev rosenrasande när han lade lagt ut sin glädjestrålande bild från Stockholm på facebook som om inget hade hänt. Och fick en massa gillanden, också som om inget hade hänt. Mina tankar går till den oerhört utsatta 13-åriga tjejen som nu förhoppningsvis får allt stöd som går att få.
  Jag frågade försvarsadvokaten varför hans adept, som jag har träffat flera gånger, själv säger att han är 20 och skrev så på facebook. “Det är säkert för att han vill vara med i vissa fotbollslag” sa Brandtler. Jaha, och så anser Brandtler att han ska överklaga. Fy farao, säger jag.

   1. Inger

    När jag läser domen slås jag av att denne högst troliga 20-åring skyller allt det i inträffade på den 13-åriga flickan. Han själv är, enligt egen utsago, fullständigt oskyldig. Domstolen konstaterar dock att han Inte är trovärdig och har en hel del bevisning mot sig.
    Hade denne tidigare ensamkommande någon gång under rättegången erkänt/eller förstått att han faktiskt har begått våldtäkt och har vållat flickan stor skada hade jag och sannolikt fler med mig sett något annorlunda på det inträffade. Nu är det bara oerhört sorgligt alltihop. Och det drabbar väsentligt fler än de båda inblandade.

   2. admin Inläggsförfattare

    Om det är vem som har skrivit denna text du undrar så är det jag, Tobias Lindberg, vilket står högst upp i texten.

    Tack för dina intressanta kommentarer, Inger!

 4. Harriet Dristig

  jo det finns mkt att berätta men då vill jag vara med i administrationen—–
  har tillräckligt mkt att berätta ——men han i Strängnäs – el rättare sagt ´´dom´´
  tycker bara att en full tjej har problem – hon behöver nog lite´´kuk´´ och sedan fixar dom det för sej själva—-det är kvinnosynen ——och har varit med om så mkt själv att jag lämnar inte uppgifter obelönat-det kan åtminstone vara värt lite kaffe på redaktionen———
  Har erfarenhet av 2 muslimska äktenskap——
  och ett svenskt.
  —–och lite annat inom jobbet också om kroppsvårdare och relax- och idrottsmassör—– i mer än 20 år–

 5. Martina

  Skit i hans ålder och skicka honom tillbacks där han kommer ifrån! Han har våldtagit ett barn vad i helvete väntar ni på?att denna djur skall våldta andra barn?? Äckligt idiot !!!???????????????? detta få mig att må dåligt !!!

Kommentera